zoomit

هفت گزینه‌ی پیش‌فرضی که شرکت‌ها از تغییرکردنشان هراسان‌اند

هفت گزینه‌ی پیش‌فرضی که شرکت‌ها از تغییرکردنشان هراسان‌اند

دستگاه‌های مورداستفاده‌ی ما پر از تنظیمات و گزینه‌هایی است که ایمنی اطلاعات ما را فراهم می‌کند. تنها باید از آن‌ها آگاهی کافی داشته باشیم و تغییرات لازم را انجام دهیم. این موضوع درباره‌ی اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهایی که هرروزه استفاده می‌کنیم نیز صدق می‌کند.

بااین‌حال، لازم است بدانید که تنظیمات پیش‌فرض انجام‌شده‌ی شرکت‌ها بیشتر به سود آن‌ها است تا شما. بنابراین، برای بهبود زندگی دیجیتالی و امنیت اطلاعات خود سراغ گوشی و کامیپوترتان بروید و نکاتی را که در ادامه اشاره می‌شود در آن‌ها بررسی کنید و تغییرات لازم را انجام دهید.

۱. اپل، من را تعقیب نکن

اپل بر تمام موقعیت‌های مکانی و تعداد دفعات بازدید شما از آن‌ها نظارت دارد. قابلیت Significant Locations (مکان‌های مهم) آیفون براساس اطلاعات دریافتی از موقعیت شما پیشنهاد‌هایی را ارائه می‌کند که ممکن است آن‌ها را در رویدادهای تقویم یا هشدارهای به‌نمایش درآمده در جهت‌نمای نقشه دیده باشید.

قطعاً قابلیت مذکور برای بسیاری از افراد مفید است؛ ولی ممکن است بعضی از کاربران آن را نپسندند. اگر شما هم جزو دسته‌ی دوم هستید، می‌توانید فهرست مکان‌های موردبازدید خود را به روش زیر پاک کنید:

  • مسیر زیر را در گوشی آیفون خود دنبال کنید:
  • Settings > Privacy > Location Services > System Services
  • گزینه‌ی Significant Locations را انتخاب کنید.
  • دکمه‌ی Clear History را لمس کنید.

۲. الکسا، ذهنم را نخوان

دستیار Amazon Echo با قابلیت Hunches بر شما نظارت می‌کند و براساس درخواست‌هایی که می‌دهید رفتارتان را یاد می‌گیرد. برای مثال، اگر به الکسا بگویید «شب بخیر»، ممکن است با پاسخی مثل «چراغ آشپزخانه روشن است. می‌خواهید آن را خاموش کنم؟» مواجه شوید.

اگر علاقه‌ای به قابلیت مذکور ندارید، می‌توانید با گفتن جمله‌ی «Alexa, disable Hunches» آن را غیرفعال کنید.

همچنین، امکان غیرفعال کردن Hunches ازطریق اپلیکیشن الکسا وجود دارد:

  • اپلیکیشن Amazon Alexa را باز کنید و گزینه‌ی More در پایین صفحه را برای بازکردن منو فشار دهید.
  • گزینه‌ی Settings و سپس، Hunches را انتخاب کنید.
  • اکنون با لمس دکمه‎‌ی موجود می‌توانید آن را غیرفعال کنید.

۳. گوگل، تعقیبم نکن

اگر از اپلیکیشن گوگل مپ استفاده می‌کنید، باید بدانید که گوگل موقعیت شما را می‌داند. علاوه‌براین، حتی اگر از هیچ‌کدام از سرویس‌های گوگل استفاده نکنید، بازهم امکان تعقیب شما برای این شرکت وجود دارد. اما به‌راحتی می‌توانید از این اتفاق جلوگیری کنید:

  • وارد حساب گوگل خود شوید. روی تصویر پروفایلتان کلیک کنید و سپس، مدیریت حساب گوگل (Manage your Google Account) را باز کنید یا مستقیماً وارد صفحه‌ی حساب گوگل شوید.
  • از منوی چپ روی داده‌ها و حریم شخصی (Data & privacy) کلیک کنید.
  • از قسمت تنظیمات تاریخچه (History) روی سابقه‌ی مکان (Location History) کلیک کنید.
  • حالا می‌توانید آن را خاموش کنید.

با خاموش کردن گزینه‌ی مذکور، موقعیتتان دیگر با گوگل به اشتراک گذاشته نمی‌شود؛ ولی نسخه‌ای از تاریخچه‌ی موقعیت‌های شما همچنان دراختیار این شرکت است.

  • برای پاکسازی کامل سابقه‌ی موقعیت‌هایتان، روی گزینه‌ی حذف خودکار (Auto-delete) کلیک کنید. می‌توانید با این گزینه داده‌های قدیمی‌تر از ۳ ماه یا ۱۸ ماه یا ۳۶ را پاک کنید. همچنین، امکان پاکسازی دستی همه‌ی داده‌ها قبل از دوره‌های گفته‌شده وجود دارد.

۴. اپل، دست از درخواست بازخورد اجباری بردار

شما می‌توانید علاقه یا تنفرتان از اپلیکیشن‌ها را با رتبه‌دهی به آن و ثبت نظر اعلام کنید؛ ولی این کار نباید با اجبار و فشار همراه باشد. درخواست‌های ناخواسته برای ثبت نظر و رتبه‌دادن به اپلیکیشن‌ها واقعاً آزاردهنده است. برای غیرفعال‌کردن آن‌ها مراحل زیر را انجام دهید:

  • در آیفون خود ابتدا به Settings و سپس، به App Store بروید.
  • اکنون، گزینه‌ی In-App Ratings & Reviews را خاموش کنید.

۵. سامسونگ، می‌خواهم با بیکسبی خداحافظی کنم

اگر گوشی سامسونگ دارید، به دستیار صوتی این شرکت به نام بیکسبی نیز دسترسی دارید؛ ولی متأسفانه دستیار دیجیتال سامسونگ به‌اندازه‌ی رقبایی مثل الکسا و دستیار گوگل و سیری محبوب نیست.

خبر بد آن است که امکان حذف کامل بیکسبی وجود ندارد؛ ولی می‌توان آن را غیرفعال کرد و دکمه‌ی جانبی ویژه‌ی راه‌اندازی بیکسبی را به عملکرد دیگری مثل بازکردن دوربین اختصاص دارد. برای انجام چنین کاری مراحل زیر را طی کنید:

  • به Settings و Advanced features بروید.
  • گزینه‌ی Bixby Routines را لمس کنید.
  • گزینه‌ی Side key را انتخاب کنید.
  • حالا می‌توانید عملکرد دکمه‌ی جانبی را عوض کنید.

۶. ویندوز، نمی‌خواهم تبلیغ ببینم

مایکروسافت مدتی است که تبلیغات و اپلیکیشن‌های پیشنهادی‌اش را در منوی استارت ویندوز نمایش می‌دهد. در اینترنت به‌اندازه‌ی کافی تبلیغات وجود دارد و دیدن آن‌ها در استارت ویندوز ممکن است خارج از تحمل شما باشد. برای خلاصی از شر تبلیغات ویندوز اقدامات زیر را انجام دهید:

  • منوی استارت را باز کنید و به Settings بروید.
  • گزینه‌ی Personalization را انتخاب کنید.
  • از سمت چپ صفحه، Start را انتخاب کنید.
  • حالا Show suggestions occasionally را خاموش کنید

۷. اندروید، نمی‌خواهم از همه چیز با خبر شوی

قابلیت ارسال داد‌ه‌های شخصی کاربر برای تحلیل و تشخیص عیوب احتمالی (Usage and diagnostics)، یکی از بزرگ‌ترین حربه‌های شرکت‌ها برای دسترسی و سرک‌کشی به اطلاعات شما است. ازاین‌طریق، هرچیزی از اپلیکیشن‌های مورداستفاده گرفته تا عمر باتری روزانه‌ شما با شرکت‌های تولیدکننده به اشتراک گذاشته می‌شود.

اما لزومی به ارسال اطلاعات شخصی شما وجود ندارد و به‌راحتی می‌توان قابلیت Usage and Diagnostics را در اندروید غیرفعال کرد:

  • تنظیمات گوشی را باز کنید.
  • گزینه‌ی حریم خصوصی (Privacy) و سپس، استفاده و تشخیص عیب (Usage & diagnostics) را لمس کنید.
  • دکمه‌ی موجود را لمس و خاموش کنید.

مجله خبری نیوزلن

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا