آشکارشدن زیبایی مخفی بذرها در عکسهای ماکرو
لوون بیس عکاسی است که در پروژهی خود به نام «زیبایی پنهان دانهها و میوهها» از عکسهای ماکرو برای ثبت تنوع باورنکردنی رویانی گیاه استفاده کرده است. این عکاس بریتانیایی متولد لندن در ژانرهای مختلف عکاسی ازجمله پرتره و مستند و ورزش فعالیت میکند. اشتیاق شدید او به طبیعت باعث شده است تا عکسهای ماکرو او از دنیای طبیعی برنده جوایزی شوند.
توجه بیس پس از انجام مطالعهی عکاسی منحصربهفرد از حشرات ازطریق پروژهی تحسینشدهای با عنوان «مایکرواسکالپچر» (Microsculpture)، به گیاهشناسی معطوف شد.
بیس دربارهی پروژهی خود میگوید:
با تمرکز عمده روی جهان طبیعی، عکسهای ماکرو و فوتومیکروسکوپی میگیرم. این تصاویر از بذرها در باغ گیاهشناسی سلطنتی ادینبورگ گرفته شدهاند و در مجموعهی کارپولوژی باغ نگهداری میشوند. برخی از این بذرها جدید هستند؛ اما قدمت برخی از آنها به ۱۵۰ سال پیش یا بیشتر میرسد.
بیس با چرخاندن لنز ماکرو خود بهسمت بذرهایی از سراسر جهان، نشان میدهد که چه مقدار تنوع در این دانههای ریز وجود دارد که اکثر مردم در زندگی روزمره خود آن را نادیده میگیرند و گاهی هنگام قدمزدن با بیتوجهی از روی آنها رد میشوند.
مقالههای مرتبط:
این عکاس گیاهدوست هدف خود از کارش را اینگونه توضیح میدهد:
هدف کار من این است که جزئیاتی از طبیعت را آشکار کنم که معمولا برای چشم انسان قابلدیدن نیستند. با انجام این کار، عکاسی پیوندی حیاتی بین باغها یا موزههای گیاهشناسی و عموم مردم ایجاد میکند. عکاسی ماکرو از بذرها اجازه میدهد مجموعههایی که معمولا از دید پنهان هستند، به شیوهای آموزشی و سرگرمکننده نمایش داده شوند.
عکسهای ماکرو بیس اغلب به زمان و تلاش زیادی نیاز دارند؛ زیرا آنها نتیجهی ترکیب و انطباق تعداد زیادی عکس در تکعکسهایی با وضوح بسیار زیاد هستند. بیس میافزاید:
بیشتر تصاویر من از هزاران عکس مجزا تشکیل شدهاند؛ بهویژه عکسهایی که از حشرات خلق کردهام. این عکسها از حدود دههزار عکس منفرد تهیه شدهاند و ساخت هر کدام ۳ تا ۴ هفته طول کشیده است.
تصاویر بیشتری از بذرها و حشرات را میتوانید در وبسایت لوون بیس مشاهده کنید.
***
امیدواریم از این قسمت از شاتر لذت برده باشید. دیدگاه شما کاربران نیوزلن دربارهی این تصاویر ماکرو چیست؟ آیا شما هم تاکنون روی بافت و شکل دانهها و بذرها دقیق شدهاید؟