zoomit

شکار رویداد بی‌سابقه: لحظه تولد منظومه‌ای ستاره‌ای در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری

شکار رویداد بی‌سابقه: لحظه تولد منظومه‌ای ستاره‌ای در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری

به گفته‌ی برگین، مشاهده‌ی  مراحل ابتدایی شکل‌گیری سیاره‌ها در منظومه‌های ستاره‌ای دیگر بسیار دشوار است  این مرحله فقط بین ۱۰۰ هزار تا ۲۰۰ هزار سال طول می‌کشد؛ اما شناخت بیشتر درباره اتفاقاتی که در این لحظه روی می‌دهد بسیار حیاتی است؛ چرا که در همین زمان مواد معدنی شروع به متراکم‌شدن می‌کنند و ترکیبات آلی نیز شکل می‌گیرند.

تصویر جدید مونوکسید کربن (به رنگ نارنجی) را به صورت جریان پروانه‌ای از ستاره دورشونده نشان می‌دهد. همراه با آن یک جت آبی از مونوکسید سیلیکون دیده می‌شود که همچون ستون فقرات بیگانه‌ای می‌درخشد. همچنین دیسکی از گاز مونوکسید سیلیکون که اطراف این ناحیه را احاطه کرده و در حال تبدیل شدن به مواد سیلیکاتی جامد است، مشاهده می‌شود.

براساس توضیحات برگین، زمین و سیاره‌های سنگی مشابه آن زمانی شکل گرفتند که سیلیکات‌ها و کربن به هم پیوستند. پژوهش‌های دیگر با استفاده از شهاب‌سنگ‌های باستانی که در همین دوران شکل گرفتند، نشان می‌دهد این سنگ‌های فضایی پر از مواد معدنی بلوری حاوی مونوکسید سیلیکون هستند. این جامدات دائماً در محیط داغ و پر باد منظومه ستاره‌ای جوان در حال حرکت‌اند و محیطی غنی برای پیوستن سنگ‌ها به یکدیگر فراهم می‌کنند.

در پایان پژوهشگرها امیدوارند دوباره از آرایه ALMA برای بررسی منظومه‌های ستاره‌ای جوان دیگر که ممکن است جریان‌های مشابهی داشته باشند، استفاده کنند.

پژوهشگران یافته‌هایشان را ۱۶ ژوئیه در مجله نیچر منتشر کردند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا