قطر میزبان بزرگترین پروژه چاپ سهبعدی دنیا؛ ساخت دو مدرسه با الهام از تپههای شنی

قطر میزبان بزرگترین پروژه چاپ سهبعدی دنیا؛ ساخت دو مدرسه با الهام از تپههای شنی
قطر میزبان بزرگترین پروژهی ساختوساز با فناوری چاپ سهبعدی در جهان شده است؛ طرحی بلندپروازانه که ساخت دو مدرسهی عظیم را شامل میشود. این مدارس با فناوری چاپ سهبعدی و با الهام از فرم تپههای شنی در دست ساخت هستند؛ سازههایی که نهتنها رکورد بزرگترین ساختمان چاپشده در جهان را پشت سر میگذارند، بلکه چشماندازی تازه از آینده زیرساختهای آموزشی در منطقه ترسیم میکنند.
بهگزارش نیواطلس، پشت پروژهی جاهطلبانه قطر، شرکت یوسیسی هولدینگ قرار دارد که کار را با همکاری اداره کل امور عمومی قطر پیش میبرد. برای اجرای طرح، شرکت دانمارکی سیاوباد، یکی از پیشگامان جهانی فناوری ساختوساز چاپ سهبعدی، دو چاپگر غولپیکر بادایکسال را بهصورت سفارشی تولید کرده است. ابعاد هر چاپگر ۵۰ متر طول، ۳۰ متر عرض و ۱۵ متر ارتفاع را شامل میشود که مقیاسی کمنظیر برای ساخت سازههای بزرگ است.
در طرح کلی، ۱۴ مدرسه در حال ساخت هستند که از این میان، دو مدرسه با بهرهگیری از فناوری چاپ سهبعدی ساخته میشوند. فرایند ساخت این مدارس با تزریق لایهبهلایه مادهای شبیه به سیمان از نازل رباتیک و طبق نقشههای دقیق معماری انجام میگیرد. پس از تکمیل اسکلت اصلی سازه، تیمهای ساختوساز سنتی وارد عمل میشوند تا بخشهایی مانند سقف، در، پنجره و سایر اجزای لازم برای کاربری آموزشی را اضافه کنند.
بیشتر بخوانید
بهگزارش یوسیسی هولدینگ، هر مدرسهی چاپشده مساحتی معادل ۲۰ هزار متر مربع دارد که در مجموع، ۴۰ هزار متر مربع ساختوساز از طریق فناوری چاپ سهبعدی را شامل میشود. این عدد ۴۰ برابر بزرگتر از عظیمترین پروژهی چاپ سهبعدی ثبتشده تاکنون است.
طراحی مدارس بهصورت دوطبقه انجام شده و هرکدام، در قطعه زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع (صد در صد متر) اجرا میشوند. پروژه از دید طراحانش، الگویی تازه برای توسعهی زیرساختهای آموزشی آیندهنگر در قطر و منطقه بهشمار میرود.
اگرچه بهدلیل غیرمتمرکز بودن پروژههای چاپ سهبعدی تأیید دقیق ادعا دشوار است، ابعاد و مقیاس دو سازه به وضوح آنها را در زمرهی بزرگترین نمونههای اجراشده تابهامروز قرار میدهند.
منبع : زومیت