zoomit

«هیولای دریا»؛ آب‌پیمای غول‌پیکر و رادارگریز چین برای اولین‌بار به‌نمایش درآمد

«هیولای دریا»؛ آب‌پیمای غول‌پیکر و رادارگریز چین برای اولین‌بار به‌نمایش درآمد

تصاویری که از آب‌پیمای غول‌پیکر چین منتشر شده‌اند، نگاه‌ها را به سمت فناوری جدیدی موسوم به اثر بال نزدیک سطح (WIG) معطوف کرده‌اند. این پرنده‌ی عجیب‌الخلقه که با لقب «هیولای دریای بوهای» شناخته می‌شود، برای اولین‌بار در نمایی کامل دیده شد.

توسعه‌ی فناوری آب‌پیمای غول‌پیکر در چین، یادآور پروژه‌های مشابه اتحاد جماهیر شوروی است که در گذشته با ساخت اکرانوپلان‌های غول‌پیکر به‌دنبال استفاده از این فناوری بود. هرچند آن تلاش‌ها گسترده نشد، اما امروزه کشورهای مختلف از جمله آمریکا با پروژه‌ی Liberty Lifter، دوباره به مزایای WIG برای حمل‌ونقل سریع و کارآمد روی آورده‌اند.

آب‌پیمای چینی از نظر ابعاد با AG600 که پیش‌تر برای مأموریت‌های امداد و پشتیبانی توسعه یافته بود، شباهت‌هایی دارد.

بهره‌گیری از هوای متراکم نزدیک سطح آب باعث می‌شود پرنده با نیروی بیشتر و مصرف سوخت کمتر حرکت کند و از دید رادارها در امان باشد، عاملی که می‌تواند در سناریوهای عملیاتی ساحلی بسیار تعیین‌کننده شود.

همچنان ابهاماتی درباره‌ی نوع پیشرانه‌ی آب‌پیمای غول‌پیکر چینی باقی است؛ چراکه نشانه‌هایی از وجود ملخ و همزمان اگزوزهایی شبیه موتور جت دیده می‌شود. حتی احتمال دارد از سیستم هیبریدی-الکتریکی استفاده شده باشد تا راندمان و قابلیت پنهان‌کاری بهینه‌تر شوند.

مقاله‌های مرتبط:

در مجموع، طراحی دمِ دوشاخه، بدنه با ساختار مرکب سبک‌وزن و درِ بزرگ جانبی برای عملیات نجات یا بارگیری، این آب‌پیمای عظیم را به نمونه‌ای پیشرفته و قابل‌توجه تبدیل کرده است.

به‌نظر می‌رسد آب‌پیمای چین یا نمونه‌‌ای مفهومی باشد یا مقدمه‌ای برای توسعه‌ی مدل‌های بزرگ‌تر؛ تصاویر با کیفیت‌تر در آینده می‌توانند رازهای بیشتری را از این «هیولای دریایی» آشکار کند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا