zoomit

حالت ناشناس مرورگرها (Incognito Mode) چه زمانی مفید و چه زمانی بی‌اثر است؟

حالت ناشناس مرورگرها (Incognito Mode) چه زمانی مفید و چه زمانی بی‌اثر است؟

تقریباً هر مرورگر محبوبی یک حالت ناشناس ارائه می‌کند که سطح بالاتری از حفظ حریم خصوصی را هنگام جست‌وجو در وب در اختیار شما قرار می‌دهد. بااین‌حال استفاده از حالت مخفی و روش باز کردن مرورگر گوشی در حالت ناشناس اگرچه آسان و کاربردی است، اما شاید گاهی مواقع آنقدر که شما فکر می‌کنید هم مؤثر نباشد.

حالت ناشناس مرورگر (Incognito Mode) قابلیتی در مرورگرهای اینترنتی مانند گوگل کروم، فایرفاکس، سافاری و اِج است که به کاربران امکان می‌دهد بدون ذخیره‌ی تاریخچه‌ی جست‌وجو، کوکی‌ها، داده‌های فرم‌ها و رمزهای عبور در سیستمشان، به گشت‌وگذار در اینترنت بپردازند.

در این مقاله موقعیت‌هایی را که حالت ناشناس مروگر می‌تواند برای شما مفید باشد و مواقعی را که ممکن است استفاده از آن بی‌فایده باشد، با هم بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد می‌کنیم ابتدا سری به مقاله‌ی حالت ناشناس مرورگرها چیست بزنید تا بیشتر با قابلیت Incognito Mode آشنا شوید.

بهترین موارد استفاده از حالت Incognito مرورگرها

استفاده از حالت مخفی مرورگر می‌تواند در موقعیت‌های مختلفی سودمند باشد، ازجمله وقتی که می‌خواهید بدون ذخیره‌سازی اطلاعات، در دستگاه‌های عمومی یا اشتراکی وب‌گردی کنید، از حساب‌های مختلف همزمان استفاده کنید یا بسیاری از موقعیت‌های دیگری که می‌خواهید حریم خصوصی‌تان در امان باشد.

۱. زمانی‌ که نمی‌خواهید تاریخچه‌ی جست‌وجو را ذخیره کنید

مهم‌ترین مزیت حالت ناشناس یا Incognito mode این است که تاریخچه‌ی جست‌وجوی شما را ذخیره نمی‌کند. اگرچه بسیاری از مردم شاید به چنین ویژگی‌ای نیاز نداشته باشند، اما اگر از یک کامپیوتر اشتراکی در محل کار یا خانه استفاده می‌کنید یا حتی اگر به سیستم‌های عمومی نیاز پیدا کرده‌اید، استفاده از این قابلیت می‌تواند برایتان بسیار مفید باشد.

حالت ناشناس مرورگر ها تاریخچه یا کوکی‌های شما را ذخیره نمی‌کند

حالت ناشناس مرورگر ها تاریخچه یا کوکی‌های شما را ذخیره نمی‌کند. اگر در حالت مخفی وارد یکی‌ از حساب‌های کاربری خود شدید، نیازی به نگرانی نیست، چراکه با خروج از حالت Incognito حساب شما نیز به‌طور خودکار لاگ‌اوت می‌شود.

۲. بدون ورود به حساب‌هایتان، وب‌سایت‌ها را چک کنید

اگرچه مرورگرها تاریخچه‌ی وب‌سایت‌هایی را که بازدید می‌کنید، ذخیره می‌کنند؛ اما علاوه‌بر آن‌ها حساب‌ گوگل شما نیز جست‌وجوهایتان را ذخیره می‌کند. گاهی ممکن است نخواهید حتی گوگل هم اطلاعات جست‌وجوهای شما را ذخیره داشته باشد. هرچند می‌توانید تاریخچه‌تان را پاک کنید؛ اما چه بهتر که از اول آن را در حساب خود ذخیره نکنید.

حالت ناشناس به شما امکان می‌دهد هر سایتی را درحالی‌که وارد حساب کاربری خود نشده‌اید، مشاهده کنید. این حساب کاربری ممکن است گوگل اکانت باشد یا هر حساب دیگری. شما همچنین می‌توانید فروشگاه‌های آنلاین یا شبکه‌های اجتماعی را در حالت Incognito چک کنید.

۳. الگوریتم محتواهای پیشنهادی را به هم نزنید

اگر می‌خواهید راجع‌به موضوعی جست‌وجو کنید که تنها یک بار ممکن است به آن نیاز داشته باشید، استفاده از حالت مخفی مرورگر بهترین گزینه برای شما خواهد بود؛ چراکه جست‌وجوی موضوعاتی که مورد علاقه‌ی شما نیست و به کارتان نمی‌آید، می‌تواند الگوریتم پیشنهاد محتواهای مشابه را به هم بزند.

اگر می‌خواهید موضوعی را جست‌وجو کنید که تنها یک بار ممکن است به آن نیاز داشته باشید، از حالت مخفی استفاده کنید

به‌ عنوان مثال اگر می‌خواهید راجع‌به نحوه‌ی تعمیر زنجیر دوچرخه‌‌تان جست‌وجو کنید و دیگر هیچ محتوایی در این‌باره نبینید، شاید بهتر باشد از حالت ناشناس استفاده کنید؛ چراکه ممکن است تا ۶ ماه آینده، یوتیوب محتواهای مشابهی را به شما نشان دهد که نمی‌خواهید.

این موضوع زمانی‌ که درحال جست‌وجو در فروشگاه آنلاین هستید و روی محصولات به‌صورت تصادفی کلیک می‌کنید یا دارید نظرات یک وبسایت را می‌خوانید و روی ویدئوی یوتیوب ضربه می‌زنید هم صدق می‌کند.

۴. از ردیابی شدن در حین خرید اینترنتی جلوگیری کنید

بهترین مرورگر ویندوز

بسیاری بر این باورند که برخی‌ از وب‌سایت‌ها به‌ویژه آن‌‌هایی که در حوزه‌هایی مانند مقایسه‌ی پروازهای مسافربری فعالیت می‌کنند، قیمت‌های متفاوت و اغلب بالاتری را به مشتریان نشان می‌دهند که براساس تاریخچه‌ی جست‌وجوهای آن‌ها در سایت تعیین می‌شود.

با استفاده از حالت ناشناس هنگام بازدید از این نوع سایت‌ها، آن‌ها دیگر قادر به ردیابی شما نخواهند بود. اگر امروز تحقیق کنید و فردا مجدداً از همان سایت بازدید کنید، سایت شما را هر بار به‌عنوان یک کاربر جدید شناسایی می‌کند و بنابراین نمی‌تواند قیمت‌ها را بر اساس تاریخچه‌ی قبلی شما تغییر دهد. توجه داشته باشید که درحین جست‌و‌جو وارد حساب کاربری خود نشوید.

۵. افزونه‌های مرورگرتان را سریعاً غیرفعال کنید

ازآنجاکه افزونه‌های مرورگرها بسیار کاربردی هستند، کاربران زیادی از قابلیت‌های آن‌ها بهره می‌برند. بنابراین اگر شما هم تعداد زیادی افزونه روی مروگر خود نصب کرده‌اید و برای استفاده از یک سایت نیاز به غیرفعال کردن سریع آن دارید، بهتر است از حالت مخفی مرورگر وارد شوید. با این کار دیگر لازم نیست زمان خود را صرف وارد شدن به بخش تنظیمات و غیرفعال کردن افزونه کنید.

۶. همزمان از چند اکانت استفاده کنید

اگر چندین حساب برای یک وب‌سایت دارید، حالت ناشناس مرورگرها به شما امکان می‌دهد به‌طور همزمان به بیش‌ از یک حساب وارد شوید. اگر می‌خواهید چندین اکانت خود در پلتفرم‌های اجتماعی را بدون نیاز به خروج از یکی از آن‌ها مشاهده کنید، Incognito Mode به کمکتان می‌آید.

چه زمانی استفاده از حالت ناشناس مرورگر بی‌فایده است؟

حالت ناشناس مرورگر اگرچه ابزاری مفید برای حفظ حریم خصوصی به نظر می‌رسد، در مواردی نیز می‌تواند باورتان را به هم بریزد و کاملاً بی‌فایده باشد.

حالت ناشناس مرورگر نمی‌تواند شما را از دید ارائه‌دهندگان اینترنت یا حتی نهادهای نظارتی پنهان نگه دارد

این حالت تنها از ذخیره‌ی تاریخچه و کوکی‌ها در دستگاه شما جلوگیری می‌کند؛ اما نمی‌تواند شما را از دید ارائه‌دهندگان اینترنت یا حتی نهادهای نظارتی پنهان نگه دارد؛ بنابراین گاهی استفاده از حالت ناشناس مرورگر می‌تواند احساس امنیت کاذب را به شما القا کند.

۱. وقتی می‌خواهید کاملاً ناشناس باشید

به‌ کار بردن نحوه استفاده از حالت ناشناس مرورگر به شما این امکان را نمی‌دهد که کاملاً ناشناس باشید. اگرچه جست‌وجوهای شما در بخش تاریخچه مرورگر ذخیره نمی‌شود، ارائه‌دهنده‌ی سرویس اینترنت (ISP) شما می‌تواند وب‌سایت‌هایی را که مشاهده کرده‌اید، ببیند.

علاوه‌بر ارائه‌دهندگان سرویس اینترنت، وب‌سایت‌ها و سرویس‌هایی که مشاهده کردید نیز می‌توانند آدرس IP شما را ببینند. افرادی که شبکه‌ی اینترنت را راه‌اندازی کرده‌اند، مانند کارفرمایان نیز امکان مشاهده‌ی وب‌سایت‌های بازدیدشده را در اختیار دارند.

۲. زمانی‌ که می‌خواهید اتصال خود را رمزگذاری کنید

حالت ناشناس هیچ‌گونه رمزگذاری بیشتری به اتصال اینترنتی شما اضافه نمی‌کند. اکثر وب‌سایت‌ها از HTTPS بهره می‌برند که نشان‌ می‌دهد اتصال شما به اینترنت به‌طور پیش‌فرض رمزگذاری‌شده‌ است.

۳. وقتی می‌خواهید از دام بدافزارها دور شوید

بسیاری از افراد باور دارند که استفاده از حالت مخفی مرورگرها و جست‌‌وجوی ناشناس، شما را در فضای آنلاین ایمن‌تر می‌کند. این تصور رایج کاملاً غلط است، چراکه وقتی نوبت به بدافزارها می‌رسد، حالت مخفی مرورگر هیچ مزیتی نسبت‌ به جست‌‌وجوی عادی ندارد. بنابراین هرکاری را که برای محافظت از خود دربرابر بدافزارها پیش گرفته‌اید، در حین استفاده از حالت Incognito ادامه دهید.

۴. وقتی نمی‌خواهید اطلاعات تب‌های بسته‌شده را از دست دهید

اگر دارید در حالت ناشناس کار می‌کنید یا به‌عنوان مثال در حال استفاده از ابزارهای کاربردی آنلاین هستید، تنها کافی است یک لحظه حواستان پرت شود و تب مورد نظر را ببندید. در این حالت دیگر نمی‌توانید تب بسته‌شده را دوباره باز کنید؛ چراکه مرورگر شما آن‌ها را ذخیره نکرده و دیگر به یاد نمی‌آورد.

باتوجه‌به مزایا و معایب استفاده از حالت ناشناس مرورگرها، می‌توانید تصمیم بگیرید که در چه مواقعی به سراغ آن بروید یا کاملاً از حالت مخفی دوری کنید. امیدواریم بتوانید با استفاده از موارد ذکرشده تصمیم مناسبی در حین استفاده از قابلیت Incognito بگیرید.

اکنون لطفاً شما تجربه‌ی خود درباره‌ی استفاده‌ از Incognito Mode را با ما و کاربران نیوزلن در میان بگذارید. این حالت چقدر برایتان مفید بوده است؟

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا