zoomit

استدلال جنجالی کتاب «اپل در چین»: آیفون ممکن است یک‌شبه نابود شود

استدلال جنجالی کتاب «اپل در چین»: آیفون ممکن است یک‌شبه نابود شود

براساس استدلال کتاب Apple in China یا اپل در چین، اگر دولت چین بخواهد، می‌تواند یک‌شبه به حیات گوشی آیفون خاتمه بدهد.

این کتاب را پاتریک مک‌گی، یکی از روزنامه‌نگاران فایننشال تایمز نوشته است و طی مصاحبه‌های مختلف با افراد آگاه، پشت‌پرده‌ی اپل در چین را روایت می‌کند. طبق کتاب، اپل در سال ۱۹۹۶ و در پی زیان مالی فراوان آن دوره، تصمیم گرفت تا کارخانه‌های خودش را بفروشد و به برون‌سپاری روی بیاورد.

در نهایت به‌دلیل نیروی کار ارزان، تقریباً تمام تولیدات به کارخانه‌های تایوانی مستقر در چین منتقل شدند. اپل از این طریق به سود‌آوری لازم رسید، اما به‌دلیل دقت پایین‌ترین کارخانه‌های مورد بحث، مجبور شد گروهی از مهندسان خود را به‌منظور آموزش به چین بفرستند تا در نهایت مشکل نهایی را هم حل کند.

این کار اپل به خطوط تولید خودش محدود نبود و کل زنجیره‌ی تأمین که شامل صدها شرکت می‌شد را پوشش می‌داد. بنابراین، کوپرتینویی‌ها نقش بسیار بزرگی در مدرن‌سازی بخش بزرگی از اقتصاد چین دارند.

اپل تخمین می‌زند که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم حدود ۲۸ میلیون نفر را آموزش داده و گفته می‌شود حدود ۲۷۵ میلیارد دلار برای ارتقای قابلیت‌های تولید کشور چین در پنج سال اول هزینه شده است. اپل عملاً چین را از یک منبع ارزان محصولات کم‌کیفیت به پیشرفته‌ترین مرکز تولید جهانی تبدیل کرد.

تخصص اپل در مذاکره برای قیمت‌های بسیار پایین و محصولات بدون افت کیفیت روی خودِ شرکت، اقتصاد آمریکا و اقتصاد جهانی تاثیرات زیادی دارد و ممکن است همین مورد برایش مشکل آفرین شود.

  • تاثیرات بر اپل: این شرکت به‌قدری پول و آموزش فشرده به کارخانه‌های تایوانی و چینی تزریق کرد که به‌مرور زمان هیچ جای دیگری برای تولید محصولاتش نداشت. اپل از تولید آیفون در هند صحبت می‌کند، اما واقعیت این است که تنها مرحله‌ی نهایی مونتاژ در هند انجام می‌شود و همه‌ی مواد اولیه از جای دیگری، عمدتاً تایوان یا چین تأمین می‌شود.
  • تاثیرات بر اقتصاد آمریکا: توانایی چین برای انجام تولید دقیق و باکیفیت با قیمتی رقابتی، این کشور را به یک قدرت تولیدی غیرقابل‌مهار تبدیل کرد. شرکت‌های آمریکایی نمی‌توانستند رقابت کنند و به‌مرور، تولیدات بیشتری به سمت چین روانه شد. اکنون نه فقط اپل، بلکه تقریباً تمام شرکت‌های آمریکایی به چین وابسته‌اند.
  • تاثیرات بر اقتصاد جهانی: جایی که مصرف‌کنندگان قبلاً بین محصولات باکیفیت غربی و محصولات ارزان چینی انتخاب راحتی داشتند، اکنون به‌نقطه‌ی قوت چین تبدیل شده است. به‌همین دلیل برندهایی مانند هواوی توانستند در بازار جهانی، حتی در سطح محصولات پریمیوم با شرکت‌های برتر غربی رقابت کنند.

استدلال جنجالی کتاب اپل در چین می‌گوید که دولت چین می‌تواند روزی در‌های خود را روی اپل ببندد و به‌یک‌شبه شاهد نابودی آیفون باشیم.

از طرف دیگر، دولت چین می‌تواند با قطع‌کردن ارسال منابع خام یا جیره‌بندی برق برای کارخانه‌ها، سود‌آوری اپل را بسیار کم کند. در واقع اگر پکن روزی با تکیه‌بر تقاضای شرکت‌های پریمیوم چینی به‌ این نتیجه برسد که قطع ارتباط با اپل از تولید آیفون سودمندتر است، قطعاً همان روز اپل شکست می‌خورد.

مقاله‌های مرتبط

توجه کنید که تمام موارد گفته‌شده استدلال‌های کتاب اپل در چین هستند و حتی خود شرکت اپل هم تعداد زیادی از آن‌ها را وارد نمی‌داند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا