رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: در تلاشیم هوشمندسازی موجود در برنامه هفتم را پیادهسازی کنیم

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات: در تلاشیم هوشمندسازی موجود در برنامه هفتم را پیادهسازی کنیم
در نشست خبری رویداد نقش تنظیمگری در توسعه اقتصاد دیجیتال عنوان شد که این رویداد در راستای تحقق اهداف برنامه هفتم است و در آن بر لزوم برنامهریزی برای پیشرفت کشور در حوزههایی همچون هوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا تأکید شد.
لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که این پژوهشگاه بهعنوان بدنه پژوهشی وزارت ارتباطات فعالیت میکند و در دوره جدید مأموریتهای این وزارتخانه نقشهای متعددی از جمله رصد فناوریهای نوظهور را بر عهده دارد.
به گفته او توسعه زیرساختهای آزمایشگاهی چه در بخش خصوصی و چه در دانشگاهها از جمله وظایف این پژوهشگاه است تا بهعنوان آزمایشگاه مرجع از سلامت محصولات تولید شده اطمینان حاصل کند.
محمدی در خصوص دیگر وظایف این آزمایشگاه گفت:
شتاب فناوری باعث شده است، افرادی که حدود بیست سال پیش در دانشگاهها تخصص کسب کردهاند دیگر پاسخگوی نیازهای روز نباشد و این افراد باید در مسیر بازآموزی قرار بگیرند. مبحث آموزشهای مهارتی و بازآموزی متخصصین نیز موضوعی است که در برنامه هفتم بر آن تأکید شده است.
– لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمدی تاکید کرد که این آزمایشگاه سعی دارد در حوزه فاوا نقش محوری ایفا کند تا با همکاری بخش خصوصی نیازهای این حوزه را پوشش دهد.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد نیاز کشور به هوش مصنوعی گفت: «روزانه محصولات و ابزارهای جدیدی در حوزه هوش مصنوعی ارائه میشود که بهرهوری را افزایش میدهد. در ایران نیز فعالیتهای خوبی در این راستا صورتگرفته است؛ ولی نیازمند توجه بیشتر است. ما در راستای تحقق این امر باید همفکری و تلاش کنیم تا از موازیکاریها و تحمیل هزینه به کشور جلوگیری شود.»
او در ادامه صحبتهای خود گفت: «در چند سالهای اخیر، هوشمندسازی و اینترنت اشیا، به موضع داغی تبدیل شده و بهکارگیری آنها در بخشهای مانند کشاورزی و ساختمان با نتایج خوبی همراه بوده است: اما تحقق تحول دیجیتال و هوشمندسازی از جمله بخشهایی است که نباید در آن شتابزده عملکرد.»
در این نشست گفته شد که امروزه رشد اقتصاد هم از طریق سرمایهگذاری اتفاق میافتد هم از طریق بهرهوری و هوشمندسازی، یکی از ابزارهای مهم در ایجاد این بهرهوری است.
هوشمندسازی در صنعت همسو با پیادهسازی انقلاب صنعتی چهارم است که ده فناوری غالب از جمله اینترنت اشیا، کلانداده و هوش مصنعی دارد. باید در نظر داشت که برخی از این فناوریها حکم تیغ دو لبه دارند. اگر تنظیمگری فناوریها بهدرستی انجام شود ما بهره آن را خواهیم برد؛ اما اگر تنظیمگری این فناوریها بهدرستی انجام نشود ممکن است در زمینه کلانداده و دسترسی غیرمجاز تأثیرات منفی در برداشته باشد.
فرامرز رستگار، مدیرکل سندیکای صنعت مخابرات نیز در این نشست در راستای تغییر مفهوم صنعت و مخابرات در سالهای اخیر گفت که امروزه صنعت صرفاً مختص به کارخانهها نیست و بخشهای مختلفی را در برمیگیرد. او افزود:
ما در گذشته نیز هوشمندسازی صنعتی داشتیم و امروزه تلاش ما این است که هم از نیروهای علمی بخش سختافزار و نرمافزار استفاده کنیم و هم از افرادی که از گذشته در حوزه هوشمندسازی صنعتی فعال بودهاند. در نتیجه در ترکیب نمایشگاه این رویداد، نیروی انسانی و افرادی که با اتوماسیون صنعتی کار کردهاند نیز حضور خواهند داشت.
– فرامرز رستگار، مدیرکل سندیکای صنعت مخابرات
کسری جمشیدنژاد، رئیس گروههای مطالعاتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز در این نشست اعلام کرد که در این رویداد سه میزگرد مختلف برای تنظیم مقررات در نظر گرفته شده است تا در آنها به تشریح الزامات فنی، قانونی و حقوقی حاکم بر فناوریهای نوین پرداخته شود.
او با اشاره به این موضوع که به دنبال نقش تحصیل گری برای صنایع است گفت: «فناوریهای تحولآفرین انواع مختلفی دارند و هوش مصنوعی، بلاکچین و کلانداده از جمله اینها هستند. هوشمندسازی در تحقق توسعه اقتصاد دیجیتال نقش بسزایی دارد و ما تلاش کردیم نقشه راه مناسبی را برای این مسیر طراحی کنیم.»
عنوان رویداد بر تنظیمگری در اقتصاد دیجیتال تأکید دارد؛ اما محور اصلی این رویداد بر مدارد 5G-AIOT میچرخد. عوامل اجرایی رویداد، پس از اعلام این تناقض از سوی خبرنگاران بیان کردند که عنوان رویداد باید به همان 5G-AIOT تغییر پیدا کند.
منبع : زومیت