zoomit

نزدیک به ۱۵ درصد از زمین‌های کشاورزی جهان به فلزات سمی آلوده‌اند

نزدیک به ۱۵ درصد از زمین‌های کشاورزی جهان به فلزات سمی آلوده‌اند

آلودگی فلزات سنگین در خاک، هم از منابع طبیعی و هم از فعالیت‌های انسانی ناشی می‌شود. خاک آلوده، خطرات زیادی برای محیط‌زیست و سلامت انسان دارد. این فلزات در بدن حیوانات مزرعه تجمع می‌یابند و آلودگی خاک به آن‌ها همچنین باعث کاهش محصولات کشاورزی، تهدید کیفیت آب و ایمنی غذا می‌شود. آلودگی فلزات سنگین می‌تواند تا دهه‌ها در خاک باقی بماند.

دانشمندان هشدار داده‌اند که با افزایش تقاضا برای فلزات حیاتی، آلودگی فلزات سنگین در خاک احتمالاً بدتر خواهد شد. به‌گفته‌ی رایلت، تلاش ما برای به‌دست آوردن فلزات حیاتی مورد نیاز در فناوری‌های ساخت زیرساخت‌های سبز برای مقابله با تغییرات اقلیمی (مثل توربین‌های بادی، باتری خودروهای برقی و پنل‌های خورشیدی)، این آلودگی را تشدید خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

پژوهشگران با استفاده از داده‌های مطالعه و اطلاعات مربوط به توزیع جمعیت در سراسر جهان، تخمین زده‌اند که بین ۹۰۰ میلیون تا ۱٫۴ میلیارد نفر در مناطقی زندگی می‌کنند که درمعرض خطر بالای آلودگی به فلزات سمی قرار دارند. کادمیم، بیش از سایر فلزات سمی در خاک وجود دارد و وجود آن به‌ویژه در مناطق جنوب و شرق آسیا، برخی نواحی خاورمیانه و نیز در قاره آفریقا قابل‌توجه است.

آلودگی ناشی از فلزات سمی ارتباطی با مرزهای کشورهای مختلف ندارد و این مشکل به‌طور جهانی همه کشورها را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین، برای حل آن، کشورها باید با هم همکاری کنند.

بیشتر آلودگی‌های فلزات سنگین در کشورهای کم‌درآمد اتفاق می‌افتد و این جوامع به‌طور مستقیم از این آلودگی آسیب می‌بینند و وضعیت اقتصادی‌شان بدتر می‌شود. بااین‌حال، هنوز به خوبی مشخص نیست که محصولات کشاورزی آلوده (مثل میوه‌ها یا سبزیجات که در خاک آلوده رشد می‌کنند) وقتی وارد بازارهای جهانی می‌شوند، تا چه حد بر سلامت مردم یا اقتصاد کشورهای دیگه تأثیر می‌گذارند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا