zoomit

هشدار صریح پکن به کشورها: همکاری با آمریکا به زیان چین را بی‌پاسخ نمی‌‌گذاریم

هشدار صریح پکن به کشورها: همکاری با آمریکا به زیان چین را بی‌پاسخ نمی‌‌گذاریم

چین هشدار داد در صورتی که کشورها با ایالات متحده به‌گونه‌ای همکاری کنند که منافع پکن را تضعیف کند، با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد. این هشدار در حالی صادر شده که جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، دامنه‌ی تنش‌ها را به دیگر کشورها نیز کشانده است.

هم‌زمان گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی‌بر آنکه دولت دونالد ترامپ قصد دارد از مذاکرات تعرفه‌ای برای تحت فشار گذاشتن شرکای تجاری خود و محدودکردن همکاری‌شان با چین استفاده کند. ترامپ ماه گذشته، اعمال افزایش تعرفه‌ها علیه برخی کشورها را به‌مدت ۹۰ روز به تعویق انداخت؛ اما هم‌زمان، تعرفه‌ها علیه کالاهای وارداتی از چین را تا ۱۴۵ درصد افزایش داد.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای که به‌نقل از CNBC منتشر شده اعلام کرد: «چین قاطعانه با هرگونه توافقی که به بهای منافع چین تمام شود، مخالف است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، چین آن را نخواهد پذیرفت و با اقدامات متقابل قاطعانه پاسخ خواهد داد.»

در بیانیه‌ی وزارت بازرگانی چین نسبت‌ به خطر بازگشت تجارت بین‌المللی به «قانون جنگل» هشدار داده شده و آمده که چین خواهان همکاری با تمامی کشورها و دفاع از «عدالت و انصاف جهانی» است. چین اقدامات آمریکا را «سوءاستفاده از تعرفه‌ها» و «یک‌جانبه‌گرایی زورگویانه» توصیف می‌کند.

چین در ادامه‌ی موضع تهاجمی‌تر خود، در ماه جاری میلادی مقابله‌به‌مثل کرد و تعرفه‌هایی تا سقف ۱۲۵ درصد بر واردات کالاهای آمریکایی وضع کرد. پکن همچنین صادرات مواد معدنی حیاتی را محدود کرده و چند شرکت آمریکایی، عمدتاً کوچک را در فهرست سیاه قرار داده است که فعالیتشان با شرکت‌های چینی را محدود می‌کند.

تحلیلگران احتمال دستیابی سریع به توافق میان آمریکا و چین را پایین ارزیابی می‌کنند، اگرچه ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود انتظار دارد ظرف سه تا چهار هفته‌ی آینده توافقی حاصل شود.

مقاله‌های مرتبط

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، هفته‌ی گذشته در اولین سفر خارجی خود در سال ۲۰۲۵، به ویتنام، مالزی و کامبوج رفت. او در دیدار با رهبران این کشورها خواستار «مقابله‌ی مشترک با تعرفه‌ها و یک‌جانبه‌گرایی زورگویانه» شد.

از زمان آغاز جنگ تعرفه‌ای در دوره‌ی اول ریاست‌جمهوری ترامپ، چین تجارت خود با جنوب‌شرقی آسیا را افزایش داده و این منطقه اکنون به بزرگ‌ترین شریک تجاری پکن در سطح منطقه‌ای تبدیل شده است. آمریکا همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری چین به‌شمار می‌رود.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا