zoomit

جیمز وب خیالمان را راحت کرد؛ سیارک «ویرانگر شهر» برای زمین بی‌خطر است

جیمز وب خیالمان را راحت کرد؛ سیارک «ویرانگر شهر» برای زمین بی‌خطر است

جیمز وب نخستین رصد خود را ۲۶ مارس انجام داد و چرخش این سیارک به دور خودش را که هر ۲۰ دقیقه یک‌بار تکمیل می‌شد، درطول بازه‌ای پنج ساعته دنبال کرد. سپس دانشمندان با درنظرگرفتن فواصل و زوایای شناخته‌ی بین سیارک، خورشید و جیمز وب، روشنایی آن را به طول موج‌های فروسرخ میانی تبدیل کردند.

براساس داده‌ها، تیم پژوهشی تخمین زد که اندازه‌ی سیارک حدود ۶۰ متر (تقریباً میانه‌ی بازه‌ی تخمینی ناسا) است. تحلیل گرمایی همچنین نشان می‌دهد که دمای آن پایین‌تر از حد معمول برای اجسام با این اندازه است که احتمالاً به سنگی‌تر بودن آن اشاره دارد.

آیا شاهد ایجاد دهانه‌ای جدید روی ماه خواهیم بود؟

با اینکه 2024 YR4 کمی بزرگ‌تر و سخت‌تر از تصورات قبلی است، داده‌های جیمز وب تأیید می‌کنند که هیچ تهدیدی برای زمین وجود ندارد. بااین‌حال، احتمال ۳٫۸ درصدی برخورد با ماه در سال ۲۰۳۲ همچنان برقرار است.

برخورد با ماه شاید ترسناک به‌نظر برسد، اما قمر ما هر ساله هزاران بار با شهاب‌سنگ‌های کوچک برخورد می‌کند و سطح مملو از دهانه‌ی آن گواهی بر تحمل برخوردهای بزرگ‌تر است. بااین‌حال، مشاهده‌ی برخورد سیارکی شناخته‌شده با مسیر مشخص به صورت زنده، فرصتی بی‌سابقه برای پژوهشگران است.

آلن فیتزسیمونز، استاد فیزیک و ریاضی در دانشگاه کوئینز بلفاست بریتانیا که در مشاهدات اخیر با جیمز وب مشارکت نداشته است، به مجله‌ی نیوساینتیست گفت: «آرزو می‌کنیم این سیارک به ماه برخورد کند! این رویداد هیچ تأثیری روی زمین ندارد، اما به ما امکان می‌دهد برای اولین بار تشکیل یک دهانه قمری توسط سیارکی شناخته‌شده را مطالعه کنیم.»

دور دوم مشاهدات جیمز وب که برای ماه می برنامه‌ریزی شده است، به تخمین دقیق‌تر مدار سیارک و احتمال برخورد آن با ماه، کمک خواهد کرد.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا