zoomit

چین در ماموریت قمری بعدی خود پرچم متحرک روی سطح ماه نصب خواهد کرد

چین در ماموریت قمری بعدی خود پرچم متحرک روی سطح ماه نصب خواهد کرد

یکی از بیشترین سوالاتی که مردم در زمینه‌ی سفر به ماه می‌پرسند این است: «آیا می‌توان پرچمی را که فضانوردان روی ماه به‌جا گذاشته‌اند، دید؟» این سوال به بحث درمورد فاصله ماه و دشواری دیدن پرچمی به ابعاد ۱٫۵ در ۰٫۹ متر منجر می‌شود. تلسکوپ‌ها بسیار قوی هستند؛ اما هرگز نمی‌توانند چنین جسم بسیار کوچکی را از فاصله‌ای بسیار پهناور ببینند.

در طول برنامه آپولو ایالات متحده، شش مأموریت سرنشین‌دار روی ماه فرود آمدند که با «آپولو ۱۱» در سال ۱۹۶۹ آغاز شد. هر ماموریت تا آپولو ۱۷ پرچم‌های خودشان را روی ماه به جا گذاشتند. اکنون چین اعلام کرده است که یک پرچم دیگر در اواخر سال ۲۰۲۶، زمانی که «چانگ‌ای ۷» به سمت ماه حرکت کند، به مجموعه‌ی پرچم‌های قمری ملحق خواهد شد.

جزئیات برنامه جدید چین

پرچم قمری چینی‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده که قادر است برخلاف پرچم‌های آمریکایی، روی سطح بدون هوای ماه به حرکت درآید. این ایده‌ی خلاقانه، توسط دانش‌آموزان ابتدایی در شهر «چانگشا» در استان «هونان» چین ارائه شده است.

پرچم دارای سیم‌های حلقه‌بسته‌ای است که در بافت آن جاسازی شده‌اند و با استفاده از جریان‌های مغناطیسی و تعاملات الکترومغناطیسی، به‌طور موجی حرکت می‌کنند. این نوآوری نه تنها نشان‌دهنده خلاقیت و ابتکار جوانان است، بلکه می‌تواند به‌عنوان نمادی از تلاش‌های بشری برای اکتشاف فضا و پیشرفت علم و فناوری محسوب شود.

هدف چین از به اهتزار درآوردن پرچم روی ماه، الهام‌بخشی به دانش‌آموزان و ایجاد چالش برای آنها است

«ژانگ تیان‌ژو» معاون موسسه فناوری آینده در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: «ما می‌دانیم که ماه هیچ هوایی ندارد، بنابراین به اهتزاز درآوردن پرچم به همان شکلی که روی زمین می‌بینیم دشوار است. این ابتکار به منظور افزایش درک دانش‌آموزان جوان از برنامه فضایی چین و الهام‌بخشی به علاقه‌مندی آنها برای دنبال کردن اکتشافات فضایی در آینده طراحی شده است.»

بیشتر بخوانید

چانگ‌ای ۷ برای انجام برخی تحقیقات علمی جدی طراحی شده است. این مأموریت قرار است در نزدیکی لبه‌ی دهانه «شکلتون» در منطقه قطب جنوب ماه فرود آید. سطح همیشه سایه‌دار این دهانه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا گمان می‌رود حاوی یخ‌آب باشد. این مأموریت همچنین شش ابزار از شش کشور مختلف را به همراه خواهد داشت که شامل ماه‌نوردی کوچک و تلسکوپ است که توسط «انجمن رصدخانه بین‌المللی ماه» (ILOA)، مستقر در هاوایی ساخته و اداره می‌شود.

دهانه شکلتون یکی از مکان‌های پیشنهادی برای فرود ماه‌نورد «وایپر» بود که اکنون توسط ناسا لغو شده است.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا