zoomit

وان‌پلاس ایده داینامیک آیلند آیفون را به بلوغ رساند

وان‌پلاس ایده داینامیک آیلند آیفون را به بلوغ رساند

Dynamic Island اپل قابلیتی است که طرفداران و منتقدان خود را دارد. شاید این قابلیت در مواقعی مانند بررسی آهنگ‌ها در اسپاتیفای یا مسیریابی کمک‌کننده باشد. درهرصورت این ویژگی قابلیتی ضروری برای گوشی اپل در نظر گرفته می‌شود؛ چرا که سخت‌افزار Face ID اپل را درون خود جای داده است.

سایر گوشی‌های اندرویدی در حال معرفی نسخه‌ی خودشان از داینامیک آیلند اپل هستند و برخی از ‌برند‌ها کار خود را در این زمینه به بهترین شکل انجام داده‌اند. قابلیت Live Alerts وان‌پلاس یکی از جایگزین‌های موفق‌ داینامیک‌ آیلند اپل است.

با جفت‌شدن یکی از گوشی‌های جدید وان‌پلاس مانند وان‌پلاس ۱۳ با هندزفری وان‌ پلاس مدل بادز پرو ۳، قابلیت‌های جذاب Live Alerts وان‌پلاس در اپلیکیشنی مانند اسپاتیفای خودنمایی می‌کند. هنگام پخش موسیقی از اسپاتیفای، بیضی کوچکی به سبک داینامیک آیلند آیفون ۱۶ پرو نمایش داده می‌شود که اطلاعات لیست پخش روزانه را نمایش می‌دهد؛ اما برخلاف آیفون، با متوقف‌کردن موسیقی، Live Alerts ناپدید می‌شود.

اگر موسیقی در حال پخش را متوقف و سپس اعلان مربوط به آن را لمس کنید، برخلاف تنظیمات ساده‌ای که داینمایک آیلند آیفون ارائه می‌کند، شاهد تنظیمات بیشتری خواهید بود. حداقل در اپلیکیشن اسپاتیفای با بازشدن صفحه‌ای که حدود یک‌سوم از صفحه‌نمایش گوشی را اشغال می‌کند، کنترل پخش و دستگاه پخش کننده‌ی صدا و چهار لیست پخش یا هنرمندی نمایش‌ داده خواهند شد که اخیراً به آن‌ها گوشی‌ می‌دادید. این چیزی است که در صفحه‌نمایش خارجی گوشی موتورولا مدل ریزر پلاس مشاهده می‌کنیم. کاربر می‌تواند بدون واردشدن به اپلیکیشن اسپاتیفای، تعامل مناسبی با اپلیکیشن برقرار کنند.

عملکرد Live Alerts وان‌پلاس دقیقاً چیزی است که بسیاری از کاربران از داینامیک آیلند اپل انتظار دارند. این قابلیت اشاره‌ی کوتاه و اطلاعات و کنترل‌های جزئی از فعالیتی که در جریان است، در اختیار شما بگذارد و با فشاری طولانی‌تر، اپلیکیشن مرتبط برای شما باز شود. این نوع تعامل موجب می‌شود تا کاربر با وجود تعاملی مؤثر، از گوشی موبایل خود فاصله بگیرد.

یکی از محدودیت‌های داینامیک آیلند اپل، فراهم‌نبودن امکان مدیریت کارت‌های یک ‌اپلیکیشن است. به‌طور مثال، وقتی از اسپاتیفای استفاده می‌کنید و روی داینامیک آیلند ضربه می‌زنید، تنها کارت مربوط به اسپاتیفای باز می‌شود و امکان مدیریت کارت‌های مربوط به سایر اپلیکیشن‌ها برایتان فراهم نیست. بااین‌حال در Live Alerts، وان‌پلاس امکان کنترل و گسترش هم‌زمان کارت‌های چند اپلیکیشن را فراهم می‌کند؛ درست مثل اینکه چند ویجت را روی هم قرار داده باشید.

یکی از ویژگی‌های مهم Live Alerts وان‌پلاس همین تشابه با ویجت‌ها است. درست مثل ویجت‌ها، استفاده از آن آسان است. برخلاف داینامیک آیلند که همیشه مقداری از فضای کنار فیس‌آیدی را اشغال می‌کند، وقتی کارتان با کارت اپلیکیشنی در Live Alerts تمام شد، از روی صفحه پاک می‌شود. وقتی گوشی موبایل فعالیت خاصی نمی‌کند، تنها شاهد حفره‌ی پانچی شکل دوربین سلفی هستیم و چیز اضافه‌ی دیگری در کنار آن نمایش داده نمی‌شود.

یکی از معایب مربوط به ویژگی اعلان‌های کپسولی شکل (خواه Live Alerts وان‌پلاس باشد یا داینامیک آیلند آیفون) محدودیت پشتیبانی از اپلیکیشن‌ها است. در‌حال‌حاضر، داینامیک آیلند اپل از اعلان‌های چندین اپلیکیشن مانند اوبر یا گوگل مپ پشتیبانی می‌کند؛ اما اوضاع درباره‌ی سایر اپلیکیشن‌ها چندان جالب نیست. حتی اعلان‌های Live Alerts وان‌پلاس محدود‌تر از اپل هستند. درحال‌حاضر، با اینکه کنترلر‌های پخش موسیقی اسپاتیفای با داینامیک‌ آیلند اپل پشتیبانی می‌شوند، این موضوع درباره‌ی YouTube Music صادق نیست. Live Alerts وان‌پلاس حتی از اعلان‌های بسیاری از اپلیکیشن‌ها نظیر اوبر یا مسیریاب‌ها پشتیبانی نمی‌کند.

وان‌پلاس، تنها برند اندرویدی نیست که سعی می‌کند با داینامیک آیلند اپل رقابت کند. سامسونگ نیز در رابط کاربری One UI 7 از قابلیت مشابه داینامیک آیلند با نام Now Bar رونمایی کرده است. Now Bar کمی‌ متفاوت‌تر از داینامیک آیلند و Live Alerts وان‌پلاس کار می‌کند. سامسونگ به‌جای قراردادن کنترلر خود در بالای نمایشگر، آن را درست در میانه‌ی صفحه‌ی قفل گوشی تعبیه کرده است. با بازشدن صفحه‌ی قفل، Now Bar به نوار وضعیت بالای صفحه منتقل می‌شود.

مقاله‌های مرتبط

شاید برای بسیاری از کاربران پس‌از باز‌شدن قفل صفحه، داینامیک آیلند یا Live Alerts تجربه‌ی بهتری از Now Bar ارا‌ئه کند؛ چراکه در استفاده‌ی روزمره، Now Bar کاربر را تنها به یک اپلیکیشن یا تایمر محدودیت می‌کند.

شاید ایده‌ی خلق تجربه‌ای مشابه با داینامیک آیلند اپل در گوشی‌های اندرویدی مختلف موضوع بدی نباشد؛ اما هرکدام از گوشی‌های اندرویدی از اپلیکیشن‌ها و طرح‌ها و نوع تعامل متفاوتی استفاده می‌کنند. شاید اگر گوگل راه‌حلی برای رقابت مؤثر با داینامیک آیلند اپل داشته باشد و همه‌ی برندهای اندرویدی از این راه‌حل استفاده کنند، شاهد تجربه‌ای یک‌پارچه‌تر و مؤثرتری باشیم؛ وگرنه احتمالاً همه‌ی تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی نتوانند تجربه‌ی واحد و یکپارچه‌ی داینامیک آیلند اپل را برای کاربرانشان فراهم کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا