چین در خط مقدم مقابله با بیابانزایی: ساخت دیوار سبز بزرگ در بزرگترین بیابان کشور
چین در خط مقدم مقابله با بیابانزایی: ساخت دیوار سبز بزرگ در بزرگترین بیابان کشور
چین در قالب «شاهکار دیگری در تاریخ بشر» از تکمیل کمربند ۳۰۴۶ کیلومتری در امتداد تکلهمکان، بزرگترین بیابان این کشور خبر داده است. بهگزارش خبرگزاری شینهوآ، این پروژه شامل کاشت درختانی مانند بید براق، سیاهتاغ در نواری در امتداد حاشیه جنوبی بیابان تکلهمکان در منطقه سینکیانگ در شمال غربی چین است.
هدف از کاشت درختان این است که بهعنوان دیوار امنیتی اکولوژیکی عمل کنند و جریانهای بادهای بیابانی و طوفانهای شن را که موجب آسیب چشمگیر به کشاورزی در این منطقه میشود، متوقف کنند.
طرح جدید چین بخشی از برنامهی سه پناهگاه جنگلی شمالی است که ابتکار عظیمی برای ممانعت از پیشروی بیابان گبی و سایر نواحی خشک ازطریق احیای جنگل است. این پروژه در سال ۱۹۷۸ راهاندازی شد و قرار است تا سال ۲۰۵۰ به پایان برسد. پس از تکمیل، میتواند شامل ۱۰۰ میلیارد درخت باشد و بزرگترین پروژه مهندسی زیستمحیطی در جهان خواهد بود.
برخی از کارشناسان پایداری این پروژه را که به دیوار سبز بزرگ چین معروف است، زیر سوال میبرند. این دسته از افراد، نسبتبه پیامدهای طولانیمدت کشت درختان در منطقهای که درختان بومی آنجا نیستند، هشدار میدهند درحالیکه برخی دیگر استدلال کردهاند کاشت انواع محدود درخت تاثیر منفی بر حیات وحش دارد و میتواند جنگلها را در برابر شیوع بیماری آسیبپذیر سازد.
حتی نگرانیهایی وجود دارد که کمربندهای درختی در کاهش طوفانهای شن موثر نباشد. بااین وجود، ابتکار مذکور نشان میدهد چین درحال انجام اقداماتی علیه بیابانزایی است که بیش از ۲۷ درصد زمینهای این کشور و حدود ۴۰۰ میلیون نفر را تحتتاثیر قرار میدهد.
منبع : زومیت