گیاه خرنوب چیست و چه خواصی دارد؟
گیاه خرنوب چیست و چه خواصی دارد؟
کاربردهای دیگر خرنوب
از درخت خرنوب میتوان برای محافظت از زمین استفاده کرد. این درختان در برابر خشکی و شوری مقاوم هستند. برگهای سبز صیقلی آنها تا حدودی در برابر شعله مقاوم است و درختان خرنوب میتوانند مانع خوبی در برابر آتش باشند. از غلاف خرنوب برای تغذیه دامها نیز میتوان استفاده کرد.
افزودن خرنوب به رژیم غذایی میتواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد. ازآنجا که خرنوب بهطور طبیعی سرشار از فیبر است و کافئین ندارد، برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مناسب است. همچنین محتوای پایین قند و چربی، خرنوب را به مکمل غذایی عالی یا جایگزین خوبی برای شکلات برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، تبدیل میکند. سطوح بالای ویتامینهایی ازقبیل ویتامین A و ویتامین B2 برای سلامتی چشم و پوست مفید است.
افزودن خرنوب به رژیم غذایی میتواند در موارد زیر سودمند باشد:
- کاهش کلسترول
- کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
- رفع مشکلات معده
- درمان اسهال
خرنوب نیز مانند کاکائو حاوی ترکیبات پلیفنول است که آنتیاکسیدانهایی هستند که خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش میدهند. افزودن غذاهای غنی از پلیفنول مانند خرنوب به رژیم غذایی ممکن است به کاهش کلسترول خون کمک کند.
شواهد محدودی وجود دارد که نشان میدهد مکملهای خرنوب میتوانند برخی از پارامترهای مایع منی ازجمله شکل طبیعی اسپرم و سطح تستوسترون را بهبود دهند.
خرنوب برای مشکلات گوارشی
اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، خرنوب ممکن است برای شما مفید باشد. تاننهای موجود در خرنوب که ترکیبات غذایی موجود در گیاهان هستند، با تاننهای معمول گیاهان متفاوت هستند.
تاننهای گیاهی معمول در آب حل میشوند و مانع از هضم میشوند، اما تاننهای خرنوب چنین تاثیری ندارند. آنها اثر خشککنندهای بر دستگاه گوارش دارند که به مقابله با سموم و پیشگیری از رشد باکتریهای مضر در روده کمک میکند.
قندهای طبیعی موجود در خرنوب همچنین به افزایش غلظت مدفوع آبکی کمک میکنند. پژوهشها نشان میدهند عصاره دانه خرنوب میتواند روش موثر و بیخطری برای درمان اسهال در کودکان و بزرگسالان باشد. پیش از مصرف خرنوب در چنین مواردی با پزشک مشورت کنید.
خرنوب به عنوان ماده غذایی ایمن با خطر پایین درنظر گرفته میشود. سازمان غذا و داروی ایالات متحده خرنوب را برای استفاده در مواد غذایی، داروها و مواد شیمیایی تایید کرده است.
گرچه آلرژی به خرنوب نادر است، مطالعهای از اسپانیا نشان داد افرادی که به مغزهای گیاهی و حبوبات آلرژی دارند، ممکن است نسبت به صمغ دانه خرنوب نیز واکنشهای آلرژیک نشان دهند. این واکنشها شامل بثورات جلدی، آسم و تب یونجه بود. اما مطالعه مذکور همچنین گزارش داد افرادی که به بادام زمینی حساسیت داشتند، میتوانستند صمغ و دانههای پخته خرنوب را بدون بروز مشکل حساسیت بخورند.
مصرف زیاد خرنوب ممکن است خصوصا برای زنان باردار مضر باشد و موجب کاهش ناخواسته وزن، قند خون و انسولین شود.
پودر خرنوب را به تدریج وارد رژیم غذایی خود کنید. پس از مصرف در صورت مشاهده علائم عدم تحمل (خارش و بثورات پوستی)، قبل از مصرف پودر خرنوب را حرارت دهید. در صورت تداوم علائم بهتر است دیگر پودر خرنوب را مصرف نکنید. مصرف مقدار بیش از حد صمغ دانه خرنوب میتواند موجب بروز مشکلات گوارشی ازقبیل نفخ، شکمدرد، اسهال و یبوست شود.
خرنوب جایگزین عالی برای شکلات است خصوصا اگر دچار مشکلات گوارشی یا رژیمی مانند عدم تحمل گلوتن باشید. تقریبا در همه دستوالعملهای تهیه غذاها، میتوانید از پودر و چیپس خرنوب به جای شکلات استفاده کنید.
میوه خرنوب حاوی فیبر غذایی و آنتیاکسیدان است. مواد شیمیایی موجود در خرنوب ممکن است اثرات کاهش وزن، کاهش قند خون و انسولین و کاهش کلسترول را داشته باشند. همچنین از خرنوب برای درمان اسهال استفاده میشود.
سازمان غذا و داروی آمریکا خرنوب را برای مصرف و همچنین به عنوان افزودنی در غذا، داروها و لوازم آرایشی تایید کرده است. خرنوب را میتوانید به شکل صمغ، پودر یا چیپس خریداری کنید. خرنوب به عنوان مکمل به شکل قرص نیز وجود دارد. هرچند بهندرت اتفاق میافتد، اما امکان دارد نسبت به خرنوب آلرژی داشته باشید.
منبع : زومیت