پت گلسینگر، مدیرعامل اینتل در مصاحبهای با وبسایت Tom’s Hardware اعلام کرد اگر تحریمهای آمریکا علیه جدیدترین تراشههای هوش مصنوعی ساخت این کشور بیشاز حد سفت و سخت شوند، چین مجبور خواهد شد خودش پردازندههای مورد نیازش را تولید کند.
گلسینگر طرفدار اعمال محدودیتهای مختلف بر فناوری تولید تراشه است و محدودیتهای اعمالشده درمورد فناوری لیتوگرافی EUV را بهعنوان اقدام کلیدی درنظر میگیرد که توانایی تولیدکنندگان چینی تراشه را محدود میکند.
مدیرعامل اینتل در پاسخ به سؤالی درمورد تأثیر تحریمهای آمریکا بر بازار چین میگوید: «محدودیتهای اعمالشده بر فروش محصولات آمریکایی به چین، درآمدی را که تولیدکنندگان تراشه میتوانند از این کشور بهدست آورند کاهش میدهد، اما همچنین اکوسیستم تولید چین را نهتنها در ساخت تراشه، بلکه در ساخت محصولات خاص حوزهی هوش مصنوعی سرعت میبخشد.»
در ادامهی مصاحبه از گلسینگر سؤال شد آیا فکر میکنید محدودیتهای آمریکا بیشاز حد سختگیرانه هستند یا شاید بتوان کمی آنها را تعدیل کرد؟ همچنین، آیا فکر میکنید این تحریمها درنهایت منجر به ظهور رقبایی شود که بتوانند خارج از چین با شما رقابت کنند؟ مدیرعامل اینتل پاسخ داد: «بهنظر من محدودیتهای صادراتی مانند خطی جادویی عمل میکنند، بنابراین گفتهام که اگر این خط بیشاز حد محدودکننده باشد، چین مجبور است تراشههای خود را بسازد.»
گلسینگر با اشاره به پیامدهای منفی محدودیتهای شدید بر بازار صادرات تراشه، تأکید میکند: «اگر محدودیتها بیشاز حد شدید باشند، چین مجبور است از لحاظ عملی به محصولات خود برای آن بخش خاص متکی شود که به بازار صادرات آسیب میزند. ما همچنان بهدنبال صادرات همهی محصولات خود به چین هستیم و به عرضهی محصولاتی مانند شتابدهندههای هوش مصنوعی Gaudi در این کشور ادامه میدهیم.»
گلسینگر دربخش دیگری از مصاحبهی اخیرش گفت: «بهدلیل محدودیتهای صادرات فناوریهایی مانند EUV، جذابیت محصولات جهانی و محصولات اینتل همچنان بالا خواهد بود، زیرا نوعی کف وجود خواهد داشت که عبور از آن برای تراشهسازان چینی دشوار بهنظر میرسد. در نتیجه، با حرکت بهسمت فرایندهای زیر ۲ نانومتر و فراتر، محصولات اینتل در بازار چین جذابیت بالایی خواهند داشت.»
منبع : زومیت