زارعپور: زیرساختهای ارتباطات ثابت بدترین کیفیت را دارد
زارعپور: زیرساختهای ارتباطات ثابت بدترین کیفیت را دارد
آمار و ارقام منتشرشده در گزارش بهار ۱۴۰۲ سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان داد تعداد مشترکان اینترنت ثابت در بهار ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است. همچنان اینترنت سیار بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و میزان استفاده از اینترنت ثابت هنوز هم سیر نزولی دارد.
پاییز سال ۱۴۰۱ رشد اینترنت ثابت کمتر از دو درصد بود؛ اما از زمستان سال گذشته ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور رو به افول گذشت. هرچند این کاهش اندک بود و آمارهای رگولاتوری نشان میداد ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت در زمستان ۱۴۰۰، ۱۳٫۱۵ بوده و در زمستان ۱۴۰۱ به ۱۳٫۰۵ رسیده بود، اما به هر حال این سیر نزولی از آخرین فصل سال گذشته آغاز شده بود.
آمارهایی که سازمان تنظیم مقررات از وضعیت ارتباطات کشور در بهار امسال منتشر کرده نشان میدهد کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور بیش از پیش شده است. بر اساس آمارهای منتشرشده، در بهار ۱۴۰۲ تعداد مشترکان پهنباند ثابت ۱۱ میلیون و ۵ هزار و ۳۲۳ مشترک بوده که نسبت به بهار ۱۴۰۱ کاهش ۰٫۲۷ درصدی را نشان میدهد.
این آمار بهطور مشخص نشان میدهد که ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت که در بهار ۱۴۰۱، ۱۳٫۰۳ درصد برآورد شده بود در بهار ۱۴۰۲ به ۱۲٫۹ درصد رسیده است و یک درصد کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که در خصوص اینترنت سیار شاهد رشد در یک سال اخیر بودهایم: تعداد مشترکان پهنباند سیار در یک سال گذشته رشد ۸٫۱۶ درصدی داشته و از حدود ۹۷ میلیون و ۸۳۹ هزار مشترک به ۱۰۵ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۳۱۴ مشترک رسیده است.
آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت در کشورهای مختلف دنیا در سپتامبر ۲۰۲۳ نیز نشان میدهد که میانه سرعت اینترنت ثابت کشور در بازه زمانی شهریور تا مهر ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده و از ۱۱٫۹۲ به ۱۱٫۶۶ رسیده است. این موضوع باعث شده است که ایران در این بخش با یک پله افت، به رتبه ۱۵۳ برسد.
مشکلات زیرساختی، مسئله تجهیزات و نواقص فنی همواره بهعنوان یکی از دلایل عدم رشد اینترنت ثابت در کشور ذکر شده است. عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم اعتقاد دارد عدم نوسازی و توسعه در زیرساختهای اینترنت ثابت کشور باعث شده ضریب نفوذ اینترنت پهن باند ثابت از رشد بازبماند و حتی کاهش را تجربه کند:
وزیر ارتباطات از زمان ورود به وزارت ICT پروژه فیبر نوری را بهعنوان اصلیترین طرح و برنامه وزارتخانهاش در نظر گرفته و در توضیح راهکاری برای حل مشکل کاهش ضریب نفوذ اینترنت ثابت در کشور هم به همین پروژه ارجاع داده: «خاستگاه پروژه فیبرنوری منازل و کسبوکارها حل همین مشکل است.»
او در گفتوگو با خبرگزاری مهر وعده داد که با پیش رفتن پروژه فیبر نوری مشکلات اینترنت ثابت کشور بهبود پیدا میکند: «بهمرور با راهاندازی فیبرنوری در شهرهای مختلف وضعیت ارتباطات ثابت بهصورت ملموس ارتقا پیدا خواهد کرد.»
زارعپور قرار گرفتن ایران در رتبه بالای ۱۵۰ از میان ۱۹۰ کشور در بخش ارتباطات ثابت را امری دانسته که در یک دهه اخیر هم وجود داشته و جز با بهبود بخشیدن به وضعیت زیرساختهای ارتباطی کشور مرتفع نخواهد شد.
منبع : زومیت