رئیس سازمان فضایی: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد بستیم
رئیس سازمان فضایی: امسال ۷۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد بستیم
همزمان با هفته جهانی فضا، دستاوردهای سازمان فضایی ایران در نشستی خبری برشمرده شد. حسن سالاریه در رویداد صنعت فضایی به لزوم استفاده از بخش خصوصی در صنعت فضایی تأکید کرد و گفت اگر قرار باشد در مجموعههای دولتی مثل سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ماهواره بسازند تا قیام قیامت طول میکشد.
سالاریه گفت: «صنعت وقتی دست دولت است گران است، وقتی دست بخش خصوصی است، ارزان و چابک و بهینه است. همهی ظرفیت بخش خصوصی برای کار و فعالیت و جلوگیری از بروکراسی زائد و اضافه صرف میشود. الان ما باید التماس دولت را بکنیم که در فلان سامانه فضایی که میخواهیم بخریم، از سامانه ستاد تدارکات دولت مستثنا باشیم. این چه وضعی است؟»
بر اساس گزارش خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان فضایی گفت این سازمان از ابتدای سال بالای ۷۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد دارد که در ۲۰ سال گذشته بیسابقه است.
او در بخش دیگری از سخنرانیاش به بحث پرتابگر اشاره کرد و گفت اگر در این بخش ابتکار عمل نداشته باشیم بخشی از زنجیره فضاییمان ناقص است: «حالا التماس کنیم به پرتابگرهای خارجی که چه زمانی نوبتشان به ایران میرسد که ماهواره ما را در این شرایط تحریم پرتاب کنند. در این راستا مجموعه سازمان هوافضای وزارت دفاع فعالیت میکرد و نیروی هوافضای سپاه هم اضافه شده که با هم رقابت میکنند. تلاشمان این است که با این مجموعهها بتوانیم بخش خصوصی را با ملاحظات امنیتی موجود در این قسمت فعال کنیم.»
در بخش دیگری از این رویداد، فرمانده فضایی نیروی هوافضای سپاه مروری هم برنامههای فضایی داشت و گفت از سال ۱۳۹۵ هوافضای سپاه مستقل از دولت کار فضایی را ادامه داده و در سال ۱۳۹۹ ماهواره نور را پرتاب کرد.
او با اشارهبه اینکه ماهواره نور ۳ گامهای بلندتری برداشته توضیح داد در نور ۳ الگوریتم اتومات شده بود و این ماهواره به آرامی پرتاب شد و ۹۰ دقیقه بعد در تبریز کاملاً پایدار شده بود و آماده بود که وارد فازهای بعدی شود: «این خیلی به نظرم افتخار و دستاورد بزرگی است که بدون گرفتن مشاوره یا نرمافزار از کشور دیگری و با الگوریتمهای بومی ماهواره کنترل شد.»
به گفته فرمانده نیروی هوافضای سپاه، اکنون این ماهواره به راحتی کنترل میشود، همچنین یک سنسور ستاره در آن اضافه شده: «اگر این سنسور نباشد وضعیت ماهواره رو به زمین دقتی در حد نیم درجه و یک درجه دارد. ولی وقتی شما سنسور ستاره میگذاری با استفاده از ناوبری ستارهای و نجومی ماهواره خودش با دقت صدم درجه توجیه میشود و با دقت دهم درجه خودش را پوینت میکند به سمت هر نقطهای که میخواهیم. علاوه بر این در ماهواره نور ۳ از تراسترهای فضایی استفاده شده است که در صورت تغییرات افتها را جبران کند: «در این دو هفتهای که نصب شده خوب کار کرده ولی ما نمیخواهیم الان از آن استفاده کنیم بلکه وقتی عمری از ماهواره گذشت قرار است تراستر کار کند.»
منبع : زومیت