zoomit
مزایا و معایب پکیج؛ هر آنچه که پیش از خرید باید بدانید!
مزایا و معایب پکیج؛ هر آنچه که پیش از خرید باید بدانید!
امروزه در اکثر ساختمانها بهجای موتورخانه از پکیج برای تأمین گرمایش آب و محیط منزل استفاده میشود؛ بنابراین لازم است که با مزایا و معایب این دستگاه آشنا شوید تا قبل از خرید یا استفاده از دستگاه از زیر و بم آن آگاه باشید.
در ادامه مزایا و معایب دستگاه پکیج را باهم بررسی میکنیم:
کپی لینک
مزایای پکیج
- هزینههای مربوط به تهیه، اجرا و راهاندازی پکیج به نسبت سیستم مرکزی (موتورخانه) بسیار کمتر است.
- بازدهی این سیستم گرمایشی به نسبت مصرف سوختی که دارد، چندین برابر موتورخانه است.
- وزن دستگاه پکیج در مقایسه با تجهیزات سیستم مرکزی بسیار کمتر است و حتی یک نفر هم به تنهایی میتواند آن را نصب کند.
- پکیجهای دیواری، مدلهای چگالشی دارند که خیلی سنگین نیستند و میتوان آنها را روی دیوار آویزان کرد. همچنین این دستگاهها بازدهی استاندارد بالایی دارند.
- معمولاً تعمیر پکیج زمانبر نیست و خیلی زود میتوان آن را تعمیر کرد.
- خودتان بهراحتی میتوانید سیستم پکیج را راهاندازی و آن را با استفاده از یک کلید ساده روی حالت زمستانه یا حالت تابستانی تنظیم کنید.
- برخلاف سیستم گرمایش مرکزی که در زمان تغییر فصل یا تعمیرات سالیانه آن مقدار زیادی آب هدر میرود، در پکیج دیواری این اتفاق نمیافتد.
- با توجه به اینکه دستگاه پکیج برای هر واحد بهطور مستقل نصب میشود، پس به وسیله آن میتوان دمای واحد و دمای آب مصرفی را بهصورت دلخواه تنظیم کرد.
- این دستگاه چندکاره فضای زیادی اشغال نمیکند و میتوان آن را در گوشه آشپزخانه، بالکن یا داخل کابینت نصب کرد.
- بهراحتی میتوان کد خطای پکیج را از طریق صفحه نمایشگر آن مشاهده و برای تعمیر آن اقدام کرد.
- سیستم گرمایشی پکیج برخلاف سیستمهای مرکزی صدای کمتری دارد و بههمیندلیل ساکنان ساختمان را اذیت نمیکند؛ بنابراین اگر روزی دیدید که این دستگاه صدای زیادی تولید میکند، باید حتماً از یک تعمیرکار پکیج کمک بگیرید تا بتوانید مشکل آن را برطرف کنید.
- لازم است بدانید که برای نصب و راهاندازی پکیج به لولهکشی کمتری در مقایسه با موتورخانه نیاز دارید؛ بنابراین انرژی کمتری مصرف میشود و هزینهها کاهش پیدا میکند. در ضمن به خاطر داشته باشید که وقتی لوله کشی کوتاهتر باشد، اگر لوله دستگاه دچار نشتی یا ترکیدگی شود، کل ساختمان دچار مشکل نمیشود.
- میتوانید در کنار پکیج از فن کویل هم استفاده کنید تا هم گرمای مطبوعتری داشته باشید و هم میزان مصرف انرژی و هزینههای شما کاهش پیدا کند. افزونبر این، بد نیست بدانید که وجود قطعاتی مانند پرشر سوئیچ هوا در ایجاد چنین شرایطی تأثیر زیادی دارند.
- پکیج بهدلیل سنسورهایی که دارد از امنیت بالایی برخوردار است؛ چرا که این سنسورها نه تنها خطراتی از قبیل جمع شدن دود را تشخیص میدهند، بلکه میتوانند خودشان را بهصورت اتومات خاموش کنند.
کپی لینک
مشکلات رایج پکیج
- از آنجا که در محل نصب دستگاه پکیج دیواری، رطوبت و اکسیژن هوا کمتر میشود، ممکن است برای افراد مسن یا کودکان خطراتی بههمراه داشته باشد.
- در صورتی که دودکش خروجی بین دستگاه و محل خروج دچار نشتی شود و محصولات احتراقی در فضای اطراف پراکنده شوند، خطر مرگ وجود دارد.
- اگر همزمان چند نفر از شیرهای آب مختلف در منزل استفاده کنند، فشار آب افت شدیدی پیدا میکند.
- معمولاً طول عمر پکیج کمتر از سیستمهای مرکزی مثل موتورخانه است.
- عمدتاً پکیج برای فضاهای بزرگ با متراژ بیش از ۳۰۰ متر، مناسب نیستند و چون در این حالت مجبور هستند که با حداکثر توان خود کار کنند، طول عمرشان کاهش پیدا میکند.
- با توجه به این که دستگاه پکیج، هم حرارت مرکزی و هم آب گرم مصرفی را تأمین میکند، اگر با مشکلی مواجه شود، آب گرم مصرفی و گرمایش منزل شما قطع میشود.
- پیش از نصب پکیج دیواری و زمینی از فشار کافی آب اطمینان حاصل کنید، چون اگر فشار آب کم یا زیاد باشد، میتواند عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه کند. فراموش نکنید که باید علت کاهش فشار آب گرم در پکیج در زمان سرویس دورهای دستگاه مورد بررسی قرار دهید.
- اگر قطعات مدار بسته خراب شود یا فراموش کنید که شیر پرکن را بهطور کامل ببندید، شیر اطمینان پکیج در محل، تخلیه آب اضافی مدار دستگاه را انجام میدهد؛ بنابراین اگر شما در محل حضور نداشته باشید، کل محیط پر از آب میشود و احتمال برقگرفتگی افزایش پیدا میکند.
- اگر دستگاه پکیج را در بالکن نصب کنید، ممکن است که پرندگان در آن لانه بسازند که این مسئله علاوه بر اینکه مشکلات بهداشتی ایجاد میکند، میتواند باعث مرگ پرنده هم شود.
- از متداولترین ایرادات پکیجهای دیواری میتوان به آبریزی آنها اشاره کرد؛ بنابراین اگر در آشپزخانه نصب شوند، میتوانند به کابینتهای MDF آسیب وارد کنند.
منبع : زومیت