zoomit

ردیابی قاره‌های فراخورشیدی؛ راهی موثر برای کشف حیات فرازمینی

ردیابی قاره‌های فراخورشیدی؛ راهی موثر برای کشف حیات فرازمینی

روی زمین، قاره‌ها برای پشتیبانی از حیات به احتمال زیاد ضروری هستند. قاره‌ها در بالای گوشته‌ی چسبناک زمین شناور هستند و گرمای هسته‌ باعث می‌شود تا گوشته جامد نشود و قاره‌ها در جای خود حفظ شوند.

هسته‌ی زمین به دلیل وجود عناصر رادیواکتیو ناشی از برخورد ستاره‌های نوترونی داغ است. درنتیجه محاسبه‌ی زمان شکل‌گیری اولین قاره‌های جهان باید امکان‌پذیر باشد.

جین گریوز استاد نجوم در دانشکده‌ی فیزیک و نجوم دانشگاه کاردیف در ولز، نحوه‌ی شکل‌گیری سیاره‌ها و سکونت‌پذیری آن‌ها را بررسی می‌کند. پژوهش جدید وی که در نشریه‌ی تحقیقات انجمن اخترشناسی آمریکا منتشر شده است، در عنوان خود سوالی بسیار ساده را مطرح می‌کند: اولین قاره‌های فراخورشیدی چه زمانی شکل گرفتند؟

هدف تحقیقات گریوز این است که جستجوی جهان‌های سکونت‌پذیر را کارآمدتر کند. اگر قاره‌ها و تکتونیک صفحه‌ای که شکل‌گیری آن‌ها را امکان‌پذیر می‌کند، برای حیات ضروری هستند، پس محدودسازی مکان‌های احتمالی در سیاره‌های سنگی می‌تواند جستجوی جهان‌های سکونت‌پذیر را مؤثرتر کند.

اما پیش از همه، چرا وجود قاره‌ها و تکتونیک صفحه‌ای برای حیات ضروری است؟ زمین‌ساخت‌ صفحه‌ای ممکن است آن‌قدرها برای حیات حیاتی نباشد؛ اما این پدیده با تعدیل دمای زمین نقش مهمی در پشتیبانی از حیات ایفا می‌کند. صفحات زمین‌ساخت امکان خروج گرما از هسته را فراهم می‌کنند. گرمای بیش از حد در هسته، در عملکرد مغناطیس‌کره‌ی محافظ زمین اختلال ایجاد خواهد کرد. آن‌ها همچنین به حفظ زمین در منطقه‌ی موسوم به کمربند حیات کمک می‌کنند.

با این حال، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که میلیاردها سال پیش، زمانی که حیات برای اولین بار ظاهر شد، تکتونیک صفحه‌ای چندان فعال نبودند. بنابراین ممکن است وجود این صفحات برای شروع زندگی ضروری نباشد، اما وجودشان برای تداوم حیات و تبدیل شدن سیاره به مکانی برای زندگی موجودات پیچیده‌تری مانند انسان، احتمالاً ضروری است.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا