zoomit

خطر انقراض جمعی: تمام شاخه‌های درخت تکاملی در حال خشکیدن هستند

خطر انقراض جمعی: تمام شاخه‌های درخت تکاملی در حال خشکیدن هستند

محققان به‌تازگی در مطالعه‌ای جدید تأیید کرده‌اند که فعالیت‌های انسان در زمین مانند دنباله‌داری که دایناسورها را از بین برد، با حرکتی آهسته‌تر اما به همان اندازه کشنده، کل شاخه‌های درخت تکاملی را در معرض خطر خشکیدن قرار داده است.

بوم‌شناسان در پژوهش خود هشدار می‌دهند که انقراض جمعی مسیر تکامل را در سطوح جهانی تغییر می‌دهد، شرایط زندگی عادی انسان را از بین می‌برد و تهدیدی جبران‌ناپذیر برای تداوم تمدن و محیط‌زیستی انسان خردمند در آینده خواهد بود.

به‌گزارش ساینس‌آلرت، در طی چند ماه گذشته ششمین انقراض جمعی به شکلی ناگوار قابل مشاهده بوده است. دنیا شاهد تلفات انبوه پرندگان دریایی بوده است، سواحل پوشیده از ماهی‌‌های مرده هستند و شیرهای دریایی در اثر رشد گسترده و ناگهانی جلبک‌ها به دلیل گرما مسموم شده‌اند. در سال گذشته جوامع پنگوئن‌ها تولیدمثل نکردند و سال‌هاست که محققان در حال بررسی کاهش نگران‌کننده‌ی حشرات هستند.

جراردو سبالوس، بوم‌شناس از دانشگاه مستقل ملی مکزیک و پل ارلیش، زیست‌شناس حفاظتی از دانشگاه استنفورد، انقراض گونه‌های مختلف را از سال ۱۵۰۰ پس از میلاد ارزیابی و سپس آن‌ها را با انقراض‌های ۵۰۰ میلیون سال گذشته مقایسه کردند. آن‌ها دریافتند که انسان در طول ۵۰۰ سال گذشته باعث انقراض ۷۳ سرده از حیوانات مهره‌دار شده است.

سرده یا جنس یکی از دسته‌های طبقه‌بندی زیست‌شناختی است که بالاتر از گونه قرار دارد و موجودات زنده با رابطه‌ای نزدیک مانند خواهر و برادر را در یک شجره خانوادگی گروه‌بندی می‌کند. رقم فوق ۳۵ برابر بیشتر از تمام انقراض‌های قبلی بر پایه‌ی سرده است.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا