پلتفرم کنترل و مدیریت هوشمند کنتورهای گاز رونمایی شد

پلتفرم کنترل و مدیریت هوشمند کنتورهای گاز رونمایی شد
شرکت ملی گاز در فراخوانی در سال ۹۶، بحث کنترل و مدیریت هوشمند کنتورهای گاز را مطرح کرد تا برآورد میزان مصرف، انتقال اطلاعات آن، طبقهبندی و اتصال به دستگاههای هوشمند مشترکان با استفاده از پلتفرمی هوشمند صورت بگیرد. این هوشمندسازی به مشارکت چهارجانبهای نیاز داشت تا این فرایند در مقیاس ملی به سرانجام برسد و علاوه بر ممانعت از هدررفت انرژی گاز، سرعت و بهرهوری کنتورخوانی و انتقال اطلاعات افزایشیافته و این سرمایهی ملی بهصورت بهینه مصرف شود. در همین خصوص همایشی، با هدف معرفی پلتفرم هوشمندسازی کنتورهای گاز در سالن همایشهای دانشگاه خاتم برگزار شد.
مهدی ایزد یار، مدیرعامل شرکت فناپ زیرساخت در ابتدای این همایش، به اهمیت بهینهسازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت:
اصلاح الگوی مصرف انرژی، سالها بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور به شمار میرود، اما برای حل آن تنها به یک روش بسنده کردهایم که آن هم اصلاح مبالغ تعرفه و افزایش بهای انرژی بوده است. اما تجربه نشان داده این روش برای یک بازهی زمانی محدود نتیجه میدهد.از طرفی در شیب رشد قیمتها محدودیت وجود دارد و باید راهکارهای جایگزین برای اصلاح این موضوع در نظر گرفته شود.
به باور او مسئولان ما همیشه نرخ انرژی و میزان یارانهای را که به بخش انرژی اختصاص میدهند، با نرخ کشورهای دیگر مقایسه میکنند و بر ارزان فروختن انرژی به مردم تأکید و پافشاری میکنند. او ادامه داد:
اما واقعیت این است که درآمد سرانهی مردم ایران بهطور میانگین ۲۴۵۰ دلار است، درحالیکه بهعنوانمثال درآمد سرانه مردم سنگاپور ۵۹ هزار دلار و این رقم در کشور نیوزلند به ۱۲۰ هزار دلار هم میرسد. گفتنی است در همین منطقه درآمد سرانه مردم ترکیه ۸ هزار دلار یعنی ۴ برابر درآمد سرانهی مردم کشور ما بوده که این ارقام در مقام مقایسه، بیانگر نگاه غیرکارشناسی به این مبحث است.
به باور او رویکرد درست، نگاه اکوسیستمی به این موضوع است؛ نگاهی که بیانگر ملی بودن این طرح بوده و ارزشافزودهی اجرای آن به تمام ذینفعان میرسد. در نتیجه پیاده کردن راهکارهای اکوسیستمی، بهترین راهحل به شمار میرود.
مدیرعامل فناپ زیرساخت با اشاره به وجوه اشتراکی این طرح گفت:
در چنین طرحهایی، لایههای مختلفی وجود دارد، یک بخش آن خود کنتورها بود که شرکت کنتورسازی اکباتان، بهعنوان شرکت زیرمجموعهی صندوق سرمایهگذاری نفت، تولید آن را بر عهده گرفته است.
خوشبختانه کارهای مطالعاتی این پروژه در دانشگاه خاتم به سرانجام رسیده است. همچنین ایجاد بستر ارتباطی را نیز شرکت ایرانسل فراهم کرده و ما در فناپ زیرساخت، پلتفرم هوشمند آن را طراحی و پیادهسازی کردهایم که مبتنی بر اینترنت اشیاء است.
بر اساس اظهارات او نکتهی مهم این طرح این است که تمام این چرخه توسط کارشناسان داخلی طراحی و پیادهسازی شده و این کار با یکدهم میزان سرمایهگذاری ارزی انجام شده است.