یک مهندس الکترونیک با استفاده از یک نمایشگر اولد دایرهای شکل، برد FPGA و ماکت بسیار کوچکی از یک ابرکامپیوتر، ساعت مچی خلاقانهای را ساخته است که زمان را بهشکل عجیبی نمایش میدهد.
کریس فنتون برای ساخت ساعت مچی خود، مدل کوچکی از ابرکامپیوتر Cray C90 را طراحی و بهوسیلهی چاپگر سهبعدی تولید کرد. سپس برد کنترلر FPGA و یک برد کنترلر دیگر را در ابعاد مناسبی کوتاه کرد تا داخل محفظه نصب شوند و درنهایت نمایشگر را روی آن قرار داد.
ابرکامپیوتر Cray C90 در سال ۱۹۹۲ معرفی شد و در آن زمان بهعنوان قدرتمندترین و عمومیترین سیستم موجود برای کاربردهای علمی و مهندسی شناخته میشد. Y-MP C916 با بهرهمندی از ۱۶ هستهی قدرتمند ۲۳۸ مگاهرتزی Cray، به قدرت پردازش ۱۶ گیگافلاپس دست مییافت.
در قلب ساعت مچی از برد توسعهی Diligent CMOD-A7 استفاده میشود. این برد FPGA یک هستهی Cray با فرکانس عملکرد ۱۰۵ مگاهرتز، ۵۱۲ کیلوبایت SRAM، دو کانال DMA و ارتباط چهارگانهی SPI دارد.
علاوهبر برد اصلی، از یک برد میکروکنترلر Teensy 3.6 نیز برای ایجاد ارتباط SPI با هستهی Cray و راهاندازی نمایشگر استفاده شده است.
فنتون بهوسیلهی زبان برنامهنویسی پایتون و دستورالعملهای برداری پردازندهی Cray، شبیهسازی N-body (مدلسازی حرکت سیارات و قمرها) را برای سیارهی مشتری و ۶۳ ماه در حال گردش بهدور آن انجام داد تا بهصورت زنده (RT) روی نمایشگر نمایش داده شوند. او مختصات مورد نیاز خود را از سامانهی Horizons ناسا بهدست آورد.
سازندهی ساعت مچی ابرکامپیوتری میگوید: «استفاده از این ساعت باید بهاندازهی انگیزهای که برای ساخت آن داشتم غیرقابل درک باشد.» بهنظر میرسد که او به هدف خود رسیده است، زیرا برای فهمیدن زمان باید به تصویر قمرهای مشتری روی ساعت نگاه کنید و بدانید که در هر لحظه از روز در چه موقعیتی نسبتبه مشتری قرار میگیرند.
منبع : زومیت