مودمهای 5G یکی از نقاط قوت انکارناپذیر کوالکام محسوب میشوند که حتی اپل هنوز نتوانسته است استفاده از آنها را بهطور کامل کنار بگذارد. اگرچه کوالکام درحالحاضر از مودمهای 5G در تراشههای اسنپدراگون ایکس مبتنیبر Oryon نسل اول بهره نمیبرد، اما میخواهد ازطریق مودمهای مجزای قابلنصب روی لپتاپهای اسنپدراگون، از این فناوری استفاده کند.
کوالکام تاکنون با سیستم-روی-چیپهای اسنپدراگون ایکس خود، ۲۳ طراحی برای ساخت لپتاپ به شرکتهای سازندهی این محصولات ارائه داده است و همهی تولیدکنندگان پیشرو در بازار کامپیوترهای شخصی، سیستمهایی را بر اساس پردازندههای اسنپدراگون ایکس کوالکام معرفی کردهاند. طبق اعلام کوالکام در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۴، فقط برخی از این لپتاپها به مودم مجهز خواهند شد.
دلیل فنی مجهز نبودن برخی لپتاپهای مبتنیبر اسنپدراگون به مودم 5G این است که همهی فروشندگان نمیخواهند مودم بخرند و بخشی از فضای محصولاتشان را به این قطعه اختصاص دهد. البته این موضوع کمی هم عجیب بهنظر میرسد زیرا کوالکام معمولاً سازندگان لپتاپ را بهشدت تحتفشار قرار میدهد تا مودمهای این شرکت را در محصولاتشان قرار دهند. اکنون با ورود اسنپدراگون ایکس به بازار، کوالکام دیگر بهاندازهی گذشته برای استفاده از مودمها به سازندگان لپتاپ فشار نمیآورد. درعوض، این شرکت و مایکروسافت بهشدت به تجهیز سیستمها به سختافزار مورد نیاز برای پردازش هوش مصنوعی محلی با برندینگ Copilot+ PC متمایل شدهاند.
کوالکام تاکنون هزینهی کامل افزودن مودم اسنپدراگون به لپتاپها را فاش نکرده است، اما هزینهی کلی انجام اینکار بهسرعت بالا میرود. شرکتهای سازندهی لپتاپ علاوهبر خرید مودم مجزا باید ماژول رادیویی با قابلیت 5G و همچنین آنتن بسیار مهمی را خریداری و به محصولاتشان اضافه کنند. ازطرفی پشتیبانی از امواج میلیمتری (mmWave) به هر شکلی میتواند چالش دیگری ایجاد کند، زیرا برای دستیابی به بهترین نتیجه، به آنتنهای متعدد با جهتهای مختلف نیاز است.
بهنوشتهی AnandTech، ظاهراً استراتژی موقعیتیابی کوالکام برای لپتاپهای مبتنیبر اسنپدراگون 8cx سود قابلتوجهی نداشته است. قیمت لپتاپ مجهز به تراشههای سری اسنپدراگون ایکس بسیار رقابتیتر است زیرا کوالکام میخواهد سهم معناداری از بازار کامپیوترهای شخصی را بهدست آورد و ویژگیهای پرهزینه مثل مودمها باعث افزایش قیمت نهایی دستگاه میشوند.
کوالکام باور دارد مودم یکپارچه برای رایانههای شخصی، مزیت بزرگی محسوب میشود زیرا آنها میتوانند تقریباً در هر جای دنیا بهطور لحظهای به اتصال سریع دست پیدا کنند و به وایفای یا حتی گوشیهای هوشمند خود وابسته نباشند. بنابراین، رؤیای لپتاپهای سازگار با 5G در کوالکام کاملاً از بین نرفته است و امکان دارد فقط بهتعویق افتاده باشد.
منبع : زومیت