«تترلند» پس از ۶ سال فعالیت در بازار رمزارزهای ایران، یکی از بازیگران اصلی این زیستبوم شناخته میشود و اکنون با ورود به هفتمین سال فعالیتاش، در گزارش سالانهی خود، مسیری که تاکنون طی کرده را روایت کرده است. گزارش سال ۱۴۰۲ تترلند علاوه بر بررسی چالشهای بازار رمزارز کشور، با تحلیل دادهها، مختصات روشنی از وضعیت بازار داخلی رمزارز را به تصویر میکشد.
گزارش سال تترلند با عنوان «جریان رشد»، ۱۴۰۲ را سالی میخواند که برای بسیاری از کسبوکارها سال بیم و امید بود: «گذر از چالشهای بسیار و ایجاد ثبات نسبی در فضای کسبوکار از یک سو و خروج بازار رمزارزها از وضعیت رکود دوساله از سوی دیگر، سال گذشته را به مسیری پرپیچوخم تبدیل کرد.» براساس این گزارش، نتایج بررسی مسیر پرفرازونشیب رمزارز در ایران مناسب گروههای مختلفی است که در این حوزه فعالیت میکنند؛ یعنی سرمایهگذاران، مدیران کسبوکارها، معاملهگران رمرزارز (تریدرها)، قانونگذاران و همچنین فعالان حوزهی فینتک.
چالشهای بزرگ بازار رمزارز در سالی که گذشت
بازار رمزارزها در دنیا تاکنون بهخوبی جایگاه خود را مستحکم کرده است؛ اما در داخل کشور با چالشهایی در حوزههای قانونگذاری روبهروست که با حل آن میتوان افق تازه ای برای این بازار پرظرفیت متصور بود. بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲، سه چالش مهم بر فراز صنعت رمزارز کشور سایه افکنده بود که مهمترین آنها این موارد است:
۱- محدودیت واریز ۲۵ میلیون تومانی
اعمال محدودیت واریز ۲۵ میلیون تومانی روی کد ملی افراد فعال در بازار رمزارزها، باعث ایجاد محدودیت خرید رمزارز در هر ۲۴ ساعت از شبانهروز از طریق درگاههای رسمی پلتفرمهای رمزارزی شده است. این محدودیت چالشهایی را در مسیر رشد و توسعه سکوهای رمزارزی داخل کشور بهوجود آورده. همچنین محدودیت یادشده میتواند کاربران را به سمت مبادی غیررسمی خرید و فروش رمزاز نظیر شبکههای اجتماعی بکشاند که خطرات بسیاری نظیر از دست رفتن سرمایه کاربران را بههمراه دارد.
۲- محدودیت ۷۲ ساعته برداشت رمزارز
محدودیت ۷۲ ساعتهی برداشت رمزارز، ایجاد محدودیت زمانی برداشت رمزارز از پلتفرمهای داخلی کشور است. این محدودیت را پلیس فتا برای جلوگیری از پولشویی ابلاغ کرده اما یکی از تبعات آن کاهش اعتماد کاربران پلتفرمهای داخلی و مهاجرت شمار زیادی از کاربران حرفهای به پلتفرمهای خارجی است. تترلند میگوید در این شرایط بسیاری از کاربران استفاده از پلتفرمهای خارجی را با تمام خطرهای مرتبط با ازدسترفتن داراییهایشان به استفاده از سکوهای داخلی محدود ترجیح میدهند.
۳- بلاتکلیفی قانونگذاری رمزارز و تبادل برای هفتمین سال پیاپی
بر اساس این گزارش با اینکه از سالهای گذشته بحثهایی درباره بهرسمیتشناختن پلتفرمهای رمزارزی مطرح بوده و سکوهای تبادل داخلی همکاری تنگانگ و شفافی با اتاقها و وزارتخانههای مختلف کردهاند، تاکنون این صنعت بهطور رسمی در کشور پذیرفته نشده است.
پلتفرمهای رمزارزی، دومین بازار جذاب برای سرمایهگذاران
جذابیت بازارهای مختلف برای سرمایهگذاران از عوامل مختلفی تبعیت میکند و آمار و ارقام نشان میدهد که بازار رمزارزها در سال ۱۴۰۲ جزو ۳ بازار اصلی بوده است:
- ارزش معاملههای بورس اوراق بهادار تهران: ۲.۱۷۸ همت
- ارزش معاملههای پلتفرمهای رمزارزی: ۵۱۱ همت
- ارزش معاملههای املاک تهران: ۳۱۲ همت
منبع : زومیت