کشف رکوردشکن در اعماق جهان؛ قدیمیترین کهکشان مرده که به سرعت درخشید و خاموش شد

کشف رکوردشکن در اعماق جهان؛ قدیمیترین کهکشان مرده که به سرعت درخشید و خاموش شد
در تصاویر جیمز وب، کهکشان RUBIES-UDS-QG-z7 شبیه به اجرامی به نام «نقاط قرمز کوچک» بود که پیشتر با جیمز وب کشف شدند. بسیاری از این اجرام خطوط نشری قوی داشتند یا نشانههایی از هستههای فعال کهکشانی (AGN) را نشان میدادند. در نتیجه حداقل بخش زیادی از نوری که از این نقاط قرمز کوچک دریافت میکنیم، احتمالاً ناشی از سیاهچالههای کلانجرمی در حال تغذیه است، نه از ستارهها. بااینحال، وایبل اضافه کرد که RUBIES-UDS-QG-z7 هیچ نشانهای از وجود AGN ندارد و این یعنی نور آن کاملاً از ستارهها میآید و نه از شرایط آشوبناک اطراف سیاهچالهای در حال تغذیه. او ادامه داد:
این موضوع، همراه با جرم بالا و خاموشی کهکشان، واقعاً شگفتانگیز بود. تاکنون تنها یک نمونه مانند این را در میان تمامی دادههای بررسیشدهی جیمز وب پیدا کردیم.
از این رو پژوهشگرها محاسبه کردند که فراوانی کهکشانهایی شبیه به RUBIES-UDS-QG-z7 باید درحدود یک در میلیون باشد. وایبل گفت:
البته این عدد کاملاً نامطمئن است، چون نمیدانیم چقدر خوششانس بودهایم که در همین بخش کوچک از آسمان که تا کنون اسکن کردهایم، چنین کهکشانی را یافتهایم. امیدواریم در سالهای آینده و دادههای بیشتر از جیمز وب، بتوانیم مناطق وسیعتری از آسمان را جستوجو کنیم و درک دقیقتری از میزان فراوانی کهکشانهایی مانند RUBIES-UDS-QG-z7 به دست آوریم.
انجام تصویربرداری طیفنگاری با وضوح بالاتر و عمق بیشتر از کهکشان RUBIES-UDS-QG-z7 میتواند مقدار عناصر گوناگون موجود در آن را آشکار و به روشنتر شدن تاریخچهی شکلگیری آن کند.
وایبل میگوید ممکن است جیمز وب برای بررسی بیشتر RUBIES-UDS-QG-z7 به کمک پروژهی بزرگترین تلسکوپ رادیویی زمین، آرایه میلیمتری/زیرمیلیمتری آتاکاما (ALMA) نیاز داشته باشد که متشکل از ۶۶ آنتن در صحرای آتاکامای شیلی شمالی است. او گفت:
دادههای تلسکوپ ALMA در طولموجهای بلندتر نور میتوانند بینش مستقیمی درباره میزان گاز و غبار در کهکشان به ما بدهند که ارتباط نزدیکی با تاریخچه گذشته و آینده ستارهزایی آن دارد
نتایج پژوهش یکم آوریل در ژورنال The Astrophysical Journal منتشر شد.
منبع : زومیت