zoomit

کاوشگر نیوهورایزنز ناسا اولین آزمایش ناوبری میان‌ستاره‌ای تاریخ را انجام داد

کاوشگر نیوهورایزنز ناسا اولین آزمایش ناوبری میان‌ستاره‌ای تاریخ را انجام داد

لاور می‌گوید: «ما نقشه‌ای سه‌بعدی و به‌اندازه‌ی کافی دقیق از کهکشان اطرافمان داریم که بتوانید بفهمید کجای آن هستید. این دقت، آن هم فقط با دوربین خودتان [روی یک فضاپیما]، شگفت‌انگیز است.»

دانشمندان با استفاده از روش اختلاف منظر و نقشه گایا از کهکشان، توانستند موقعیت نیوهورایزنز را از روی تصاویر آن تعیین کنند

برای محاسبه موقعیت فضاپیما، لاور و تیمش به موقعیت ستارگان از دید دوربین سوارشده روی نیوهورایزنز نگاه کردند. آن‌ها با رسم خط دید از هر ستاره به سمت فضاپیما، نقطه‌ای را یافتند که این دو خط بیشترین نزدیکی را به هم دارند. سپس با استفاده از موقعیت دقیق این دو ستاره که در نقشه ستاره‌ای گایا ثبت شده، مشخص کردند این نقطه نسبت به منظومه شمسی دقیقاً کجا قرار دارد.

بیشتر بخوانید

تقریباً همه‌ی فضاپیماها برای تعیین موقعیت خود با دقتی در حد ده‌ها متر، از «شبکه فضای دوردست» ناسا (DSN) استفاده می‌کنند؛ مجموعه‌ای از فرستنده‌های رادیویی روی زمین که به‌طور منظم سیگنال‌هایی به فضا می‌فرستند. روش اختلاف منظر در مقایسه با این شبکه دقت بسیار کمتری داشت و توانست موقعیت نیوهورایزنز را تنها درون کره‌ای با شعاع ۶۰ میلیون کیلومتر تعیین کند؛ یعنی تقریباً نصف فاصله زمین تا خورشید.

لاور می‌گوید: «ما قرار نیست شبکه فضای دوردست را کنار بگذاریم، این فقط یک آزمایش نمایشی است.» با این حال، او می‌گوید که با دوربین و تجهیزات بهتر، می‌توان دقت این روش را تا ۱۰۰ برابر افزایش داد.

به گفته‌ی «ماسیمیلیانو واسیله» از دانشگاه استرکلاید بریتانیا، استفاده از تکنیک جدید برای ناوبری میان‌ستاره‌ای می‌تواند نسبت به DSN مزایایی داشته باشد؛ زیرا با دورشدن بیشتر فضاپیما از زمین، می‌تواند موقعیت دقیق‌تری ارائه دهد و همچنین این امکان را می‌دهد که فضاپیما بدون نیاز به انتظار برای سیگنال رادیویی از منظومه شمسی، به‌صورت مستقل عمل کند.

واسیله می‌گوید: «اگر بخواهید به یک ستاره واقعی سفر کنید، داریم از فاصله‌هایی در حد سال نوری صحبت می‌کنیم. در این صورت سیگنال شما از شبکه فضای دوردست باید تمام آن مسیر را طی کند و برگردد، و چون با سرعت نور حرکت می‌کند، این رفت و برگشت ممکن است سال‌ها طول بکشد.»

بااین‌حال، واسیله اشاره می‌کند که درحال حاضر هیچ مأموریتی برای سفر به اعماق فضای میان‌ستاره‌ای در دست اجرا نیست، بنابراین کاربرد این تکنیک تا زمانی که چنین مأموریتی شکل نگیرد، محدود باقی می‌ماند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا