چین سختگیرانهترین استاندارد باتری خودروهای برقی را تصویب کرد؛ از ۲۰۲۶ باتریها نباید آتش بگیرند

چین سختگیرانهترین استاندارد باتری خودروهای برقی را تصویب کرد؛ از ۲۰۲۶ باتریها نباید آتش بگیرند
وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین از اجرای استاندارد جدید و اجباری ایمنی باتری خودروهای برقی از اول جولای ۲۰۲۶ (۱۰ تیر) خبر داد. این مقررات با عنوان GB38031-2025، اولین استاندارد جهان بهشمار میرود که تولیدکنندگان را ملزم میکند باتریهایی بسازند که حتی در صورت وقوع «فرار گرمایی»، دچار آتشسوزی و انفجار نشوند.
مهمترین تغییر، الزام به موفقیت در آزمون «پخش حرارتی» است. درحالیکه استاندارد قبلی صرفاً هشدار پنج دقیقه پیش از حادثه را کافی میدانست، قانون جدید تأکید دارد باتری حتی هنگام وقوع فرار گرمایی نباید مشتعل یا منفجر شود و دود احتمالی نباید سلامت سرنشینان را تهدید کند.
در استاندارد جدید، آزمونهای تازهای تعریف شده است؛ از جمله:
- آزمون ضربهی از پایین برای ارزیابی ایمنی هنگام برخورد از زیر
- آزمون چرخهی شارژ سریع که ایجاب میکند باتریها پس از ۳۰۰ بار شارژ سریع، در برابر اتصال کوتاه، بدون حادثه باقی بمانند
شرکت CATL اعلام کرد از سال ۲۰۲۰ فناوری نسل اول No Thermal Propagation (مهار حرارتی کامل) را به تولید رسانده است و محصولاتش با مقررات جدید سازگارند. نمایندهی این شرکت میگوید تحقق استانداردها بدون همکاری نزدیک خودروسازان و تولیدکنندگان باتری ممکن نیست.
مقالههای مرتبط
اعلام مقررات جدید، مدتی کوتاه پس از آتشسوزی خودرو برقی شیائومی SU7 در پی تصادف در ماه مارس (اسفند و فروردین) منتشر شد. علت دقیق آن حادثه هنوز در دست بررسی است.
کارشناسان معتقدند استاندارد ملی چین با الزامات آزمایشی دقیق، نگرانیها دربارهی خطر احتراق ناگهانی را کاهش میدهد؛ اگرچه ممکن است در کوتاهمدت هزینهی تحقیق و توسعه را برای شرکتهای کوچک و متوسط بالا ببرد، اما در بلندمدت با کاهش هزینههای پنهان مانند بیمه و نگهداری، سودآوری صنعت خودرو را افزایش خواهد داد.
منبع : زومیت