zoomit

چشم حورس چیست و چرا در بسیاری از تدفین‌های مصر باستان دیده می‌شود؟

چشم حورس چیست و چرا در بسیاری از تدفین‌های مصر باستان دیده می‌شود؟

گیولا پریسکین، تاریخ‌نگار باستانی در دانشگاه سگد مجارستان، می‌گوید چشم حورس با فازهای ماه، از هلال تا بدر و دوباره بازگشت به هلال نیز ارتباط داشت و همین امر ممکن است باعث افزایش محبوبیت این نماد در میان مصریان باستان شده باشد.

در هزاره دوم و اول پیش از میلاد داستان زخمی شدن و ترمیم چشم حورس با چرخه ظهور و افول ماه مقایسه می‌شد. پریسکین افزود: «گرچه چشم حورس نمادی پیچیده با معانی و کاربردهای متعدد بود، ارتباط آن با ماه به احتمال زیاد به افزایش محبوبیت آن کمک کرد.»

«چشم حورس با فازهای ماه، از هلال تا بدر و دوباره بازگشت به هلال نیز ارتباط داشت»

یاماموتو گفت: «طلسم‌های وادجت اولین بار حدود سال ۲۲۰۰ پیش از میلاد ظاهر شدند و چشم حورس نیز در همان زمان روی تابوت‌ها و معابد مقبره‌ها کشیده می‌شد. دانشمندان فکر می‌کنند بنا به باور مصری‌ها، چشم‌ها نه تنها حفاظت جادویی برای مردگان فراهم می‌کردند، بلکه به آن‌ها امکان می‌دادند که دنیای زنده‌ها را ببینند.»

مشخص نیست چرا چشم حورس در دوران دودمان ششم مصر پدیدار شد. یاماموتو می‌گوید در آن زمان، مصریان باستان شروع به نوشتن مجموعه‌ای از متون دینی بر دیوارهای اهرام کردند. با شروع نوشتن متون دینی بر دیوارهای هرم‌ها، مصریان باستان ممکن است به نوعی شروع به قانون‌گذاری و رسمی کردن باورهای دینی خود کرده باشند. این روند ممکن است باعث توسعه و گسترش نمادهای دینی جدید مانند چشم حورس شده باشد. به عبارت دیگر، وقتی دین به شکلی رسمی‌تر و ساختارمندتر در جامعه گسترش پیدا کرد، نمادهایی مانند چشم حورس نیز به وجود آمدند.

ویلسون می‌گوید ممکن است چشم حورس با آرایش‌های دینی مرتبط باشد. از دیرباز سرب معدنی  و مرمر سبز به عنوان مواد آرایشی محافظ چشم استفاده می‌شدند، بنابراین چشم وادجت می‌تواند نمادی از چشم‌هایی باشد که به طور جادویی محافظت شده‌اند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا