zoomit

چرا هنوز کامپیوترهای کوانتومی کاربردی نداریم؟

چرا هنوز کامپیوترهای کوانتومی کاربردی نداریم؟

کامپیوترهای کوانتومی وعده‌ی حل مسئله‌های مشخصی را با سرعتی بالاتر از کامپیوترهای معمولی یا کلاسیک داده‌اند. به‌نقل از نیوساینتیست، گوگل در سال ۲۰۱۹ با رونمایی از کامپیوتر کوانتومی خود و اجرای محاسبات غیرممکن برای کامپیوترهای کلاسیک، مفهوم برتری کوانتومی را معرفی کرد.

بااین‌حال نوشتن فصل بعدی انقلاب کوانتومی با مشکلاتی روبه‌رو شده است. از زمان خبر جنجالی گوگل در سال ۲۰۱۹، گروه‌های دیگر هم ادعاهای مشابهی را مطرح کردند، اما در هر نمونه الگوریتم‌های بهبودیافته‌ی کامپیوترهای کلاسیک توانستند بر دستگاه‌های کوانتومی غلبه کنند یا حداقل تهدیدی برای آن‌ها باشند. با توجه به این نوسان‌ها، آیا می‌توان گفت کامپیوترهای کوانتومی پیشتاز خواهند شد؟

با اینکه در سال ۲۰۲۲ ثابت شد، کامپیوترهای کلاسیک نمی‌توانند در بازه‌ی زمانی منطقی نتیجه‌ی محاسبات کامپیوترهای کوانتومی را تولید کنند، پژوهشگرها به الگوریتمی جدید برای انجام آن دست پیدا کردند. رسیدن به برتری کوانتومی به‌صورت یک‌باره برای همه به تعداد کیوبیت‌ها یا بیت‌های کوانتومی به‌کاررفته و همچنین پیچیدگی برنامه‌نویسی آن‌ها موسوم به عمق مدار وابسته است. وقتی یک کامپیوتر در هر دو معیار به امتیاز بالایی برسد، نتایج آن دور از دسترس رایانش کلاسیک و الگوریتمی خواهند بود.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا