پکن آموزش هوش مصنوعی را برای تمام دانشآموزان، حتی ابتداییها، اجباری میکند

پکن آموزش هوش مصنوعی را برای تمام دانشآموزان، حتی ابتداییها، اجباری میکند
پکن، پایتخت چین، آموزش هوش مصنوعی را از پاییز امسال برای همهی دانشآموزان، حتی در مقطع ابتدایی، اجباری میکند. بهگزارش کمیسیون آموزش شهرداری پکن، مدارس موظفاند هر سال حداقل هشت ساعت آموزش هوش مصنوعی ارائه دهند. این آموزش میتواند بهصورت درس مستقل یا در قالب ترکیب با دروس موجود مانند علوم و فناوری اطلاعات ارائه شود.
بر اساس طرح آموزشی پکن، دانشآموزان دبستانی (۶ تا ۱۲ ساله) دورههایی عملی برای درک پایهای از هوش مصنوعی خواهند گذراند. در مقطع راهنمایی، آموزش بر کاربردهای روزمره و درسی متمرکز خواهد بود و در دبیرستان، هدف تقویت توانایی نوآوری و توسعهی کاربردهای هوش مصنوعی عنوان شده است.
در چین، آموزش اجباری شامل ۶ سال دبستان، سه سال راهنمایی و سه سال دبیرستان است. این طرح همچنین شامل توسعهی مدلی با عنوان «یادگیری معلم-دانشآموز-ماشین» و ادغام آموزشِ اخلاق هوش مصنوعی در برنامهی درسی خواهد بود.
پکن تنها شهری نیست که هوش مصنوعی را وارد سیستم آموزشی رسمی خود کرده است. سال گذشته، ایالت کالیفرنیا قانونی تصویب کرد که بر اساس آن، هیئت آموزشی باید گنجاندن سواد هوش مصنوعی در برنامههای درسی مدارس را بررسی کند. ایتالیا هم آزمایش ابزارهای هوش مصنوعی در ۱۵ کلاس را آغاز کرد تا مهارتهای دیجیتال دانشآموزان را ارتقاء دهد.
مقالههای مرتبط
تصمیم پکن در شرایطی گرفته شده است که چین با سرعت در مسیر رقابت جهانی هوش مصنوعی پیش میرود. اوایل ۲۰۲۵، استارتاپ چینی دیپ سیک با رونمایی از مدل استدلالی ارزانقیمت، توجه زیادی را به خود جلب کرد. دیپسیک مدعی شد مدلش با نسخهی o1 از OpenAI رقابت میکند، اما با هزینهای بهمراتب کمتر.
هفتهی گذشته، ارزش سهام علیبابا پس از آنکه از مدل متنباز جدیدش رونمایی کرد، طی دو روز ۸ درصد افزایش یافت. سایر غولهای فناوری چین، از جمله تنسنت، نیز شاهد رشد سهام خود بودهاند.
منبع : زومیت