پژوهشگر سرشناس هوش مصنوعی استارتاپی جنجالی راهاندازی کرد؛ هدف: جایگزینی کامل نیروی انسانی

پژوهشگر سرشناس هوش مصنوعی استارتاپی جنجالی راهاندازی کرد؛ هدف: جایگزینی کامل نیروی انسانی
براساس پست تامای بشیروغلو، پژوهشگر سرشناس هوش مصنوعی در شبکهی اجتماعی ایکس، استارتاپ جدید او به اسم Mechanize قصد دارد تمام کارها را خودکار کند و به هدف نهایی جایگزینی کامل نیروی انسانی برسد.
این استارتاپ بهنوعی زیرشاخهای از مؤسسهی پژهشی معتبر Epoch محسوب میشود؛ ازاینرو، انتقادات زیادی دربارهی هدفش مطرح شده است. درواقع، Mechanize میخواهد شرایط جایگزینی نیروهای انسانی فعال در هر شغلی را با هوش مصنوعی فراهم کند.
بشیروغلو میگوید که کارگران در ایالات متحده مجموعاً ۱۸ تریلیون دلار در سال دریافت میکنند و این عدد در سطح جهانی به ۶۰ تریلیون دلار میرسد؛ پس جایگزینی هوش مصنوعی با مشاغل میتواند باعث صرفهجویی فراوانی در هزینهها شود. او در ادامه گفت که تمرکزشان درحالحاضر بیشتر روی شغلهای اداری است.
یکی از کاربران در واکنش به چنین اتفاقی در شبکهی اجتماعی ایکس گفت: «احترام زیادی برای کار بنیانگذاران Epoch قائلم؛ اما غمانگیز است که این را میبینم. خودکارسازی بیشتر کارهای انسانی درواقع جایزهی بزرگی برای شرکتها به شمار میرود و به بیشتر مردم ضرر خواهد زد.»
توجه کنید که مؤسسهی Epoch به مواضع بیطرفانهی خود در قبال شرکتهای فعال در حوزهی هوش مصنوعی معروف است و چنین خبری میتواند بهشدت روی دیدگاههای اجتماعی تأثیر بگذارد. استارتاپ Mechanize میگوید که افراد معتبری مانند نات فریدمن، دنیل گراس، پاتریک کالیسن، دوارکش پاتل، جف دین، شالتو داگلاس و مارکوس آبراموویچ از آنها پشتیبانی میکنند.
بیشروغلو به مخالفان میگوید که جایگزینی کامل نیروی انسانی با هوش مصنوعی به رشد انفجاری اقتصاد منجر خواهد شد و مردم را بهجای فقیرترشدن، غنیتر خواهد کرد. او اعتقاد دارد که اتوماسیون کامل، استانداردهای زندگی را بهبود میبخشد و خدمات جدیدی بهارمغان خواهد آورد.
این دیدگاه خوشبینانه یک واقعیت اساسی را نادیده میگیرد: اگر انسانها شغل نداشته باشند، درآمدی برای خرید همهی چیزهایی که عوامل تولید میکنند، نخواهند داشت. بشیروغلو در پاسخ گفت که کارمندان با نقشهای تکمیلی خود ارزشمندتر خواهند شد و حقوق بیشتری دریافت خواهند کرد؛ موضونی که خودش تناقض محسوب میشود.
مقالههای مرتبط
او در ادامه گفت: «حتی در سناریوهایی که ممکن است دستمزدها کاهش پیدا کنند، رفاه اقتصادی فقط با دستمزدها تعیین نمیشود؛ بلکه مردم معمولاً درآمد خود را از منابع دیگری مانند اجارهها و سود سهام و دولت دریافت میکنند.»
با کمی دقت متوجه میشویم که دیدگاههای بشیروغلو کمی افراطی و جنجالی هستند و او بهصورت جدی بهدنبال جایگزینی کامل نیروی انسانی با هوش مصنوعی است. در پایان باید گفت که از طرحهای شرکتهای بزرگ گرفته تا استارتاپهای کوچک باعث میشوند تا هر روز به این سؤال فکر کنیم که آیا هوش مصنوعی سرانجام جای ما را خواهد گرفت یا نه؟
منبع : زومیت