zoomit

تلسکوپ هابل کهکشانی پنهان در پس اختروشی درخشان را کشف کرد

تلسکوپ هابل کهکشانی پنهان در پس اختروشی درخشان را کشف کرد

گروهی از ستاره‌شناس‌ها از تلسکوپ فضایی هابل برای کشف کهکشانی ۱۱ میلیارد ساله استفاده کردند. آن‌ها به‌جای رصد نور منتشرشده، به‌دنبال نور جذب‌شده‌ به‌واسطه‌ی کهکشان رفتند.

درست همان‌طورکه لامپ حبابی را براساس نوری می‌بینیم که منتشر می‌کند، ستاره‌شناس‌ها هم کهکشان‌ها را با استفاده از نور ستاره‌هایشان رصد می‌کنند. کهکشان‌ها امواج نور را در طیف الکترومغناطیسی تولید می‌کنند و تلسکوپ‌های مختلف می‌توانند این اجرام کیهانی را در طول موج‌های مختلف رصد و بدین‌ترتیب تصویر کاملی از آن‌ها ایجاد کنند.

بااین‌حال، وقتی کهکشانی دقیقاً در مسیر یکسانی با کهکشان درخشان دوردست دیگر قرار دارد، روش دیگری برای رصدهای کهکشانی مطرح می‌شود. با عبور نور از کهکشان پس‌زمینه به‌سمت کهکشان پیش‌زمینه، گاز و غبار موجود در کهکشان پیش‌زمینه بخشی از طول‌موج‌های کهکشان پس‌زمینه را جذب می‌کند.

از‌آن‌جا‌که عنصرهای شیمیایی نور را در طول موج‌های مشخصی جذب می‌کنند، با بررسی شکاف در خروجی نور یا طیف منبع پس‌زمینه می‌توان نوع جرمی را حدس زد که نور از آن عبور کرده است. به‌بیان‌ بهتر، براساس شکاف‌ها نور به‌وسیله‌ی شیء پیش‌زمینه جذب می‌شود.

یکی از منابع نور مفید پس‌زمینه برای روش یادشده اختروش‌ها هستند. این اجرام بسیار درخشان با سیاه‌چاله‌ کلان‌جرمی تقویت می‌شوند که فواره‌های ماده و اشعه را با بلعیدن مواد اطراف خود منتشر می‌کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا