zoomit

وزیر ارتباطات: سرمایه‌گذاری ایران در حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵۰ میلیون دلار است

وزیر ارتباطات: سرمایه‌گذاری ایران در حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵۰ میلیون دلار است

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آیین امضای تفاهم‌نامه حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی، از وضعیت نامطلوب کشور در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه گفت و توضیح داد:

در شاخص جهانی هوش مصنوعی وضعیت کشور ما مطلوب نیست. در حالی در رتبه ۶۰ دنیا قرار گرفته‌ایم که کشورهای منطفه مثل عربستان و امارات شرایط بهتری دارند. عربستان رتبه ۱۴ و عربستان رتبه ۲۰ را دارد.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

وزیر ارتباطات یکی از دلایل رتبه نامطلوب ایران در میان کشورهای جهان در حوزه هوش مصنوعی را سرمایه‌گذاری اندک انجام‌شده در این حوزه دانسته و آمارهایی از دو کشور منطقه ارائه کرد:

میزان سرمایه‌گذاری عربستان و امارات در زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی فاصله زیادی با میزان سرمایه‌گذاری در کشور ما دارد. در عربستان میزان سرمایه‌گذاری در بحث هوشمندسازی و هوش مصنوعی حدود ۲۰ میلیارد دلار و امارات ۱.۴ میلیارد دلار است. این در حالی است که در کشور ما کمتر از ۵۰ میلیون دلار در این خصوص سرمایه‌گذاری شده است.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

به گفته او، بحث سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های ارتباطی کشور باید به‌صورت ویژه دنبال شود تا بتوان این شکاف را در یک بازه زمانی کوتاه‌مدت جبران کرد.

حوزه ارتباطات از ناترازی انرژی متاثر شده است

وزیر ارتباطات در ادامه این مراسم به اثرات ناترازی انرژی بر حوزه ارتباطات اشاره کرده و گفت: «در بخش ارتباطات به‌صورت غیرمستقیم از بحث انرژی و مدیریت مصرف انرژی متاثر می‌شویم. موقعی که برق سایت‌ها و مراکز ما قطع می‌شود ارائه سرویس به مردم دچار مشکل می‌شود.»

او در ادامه با بیان این که وزارت ارتباطات ورود جدی به این موضوع داشته، درباره بعد اقتصادی این بخش نیز اعلام کرد: «برآوردهای ما حاکی از این است که ما در حوزه انرژی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم یک یارانه ۱۲۷ میلیارد دلاری پرداخت می‌کنیم.»

بیشتر بخوانید:

هاشمی در ادامه رفتن به سمت هوشمندسازی در حوزه انرژی را اقدامی موثر دانست و اهمیت آن را این طور توضیح داد:

استفاده از هوشمندسازی می‌تواند بهره‌وری را بین ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش دهد. بنابراین، با هوشمندسازی در حوزه انرژی درباره یک اقتصاد ۲۰ میلیارد دلاری صحبت می‌کنیم. با همین نگاه است که با وزرای نفت، نیرو و صمت توافق‌نامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌ایم و در این زمینه کمک صندوق توسعه ملی هم می‌تواند به‌شدت راهگشا و کمک‌کننده باشد.

– ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

ارائه ۵.۶ همت تسهیلات از سوی صندوق توسعه ملی به شرکت‌های دانش‌بنیان

مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، نیز در آیین امضای تفاهم‌نامه حکمرانی هوشمند و اقتصاد با محوریت هوش مصنوعی گفت:

صندوق توسعه ملی از سال گذشته فعالیت‌هایی را در حوزه هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین آغاز کرده است. تصمیم در صندوق این است که با وزارتخانه‌های تخصصی جلساتی می‌گذاریم تا ببینیم چطور می‌توانیم منابع‌مان را مرتبط با کار آن وزارتخانه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. این نوعی تعامل است برای این که بخش خصوصی بتواند از منابع این صندوق در جای مناسب استفاده کند.

– مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی

به گفته غضنفری، این صندوق همکاری با وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت علوم، وزارت میراث فرهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری را پیش از این آغاز کرده و از امروز هم همکاری با وزارت ارتباطات را آغاز کرده است.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، درباره همکاری با وزارت ICT گفت: «امیدواریم تخصصی که وزارت ارتباطات دارد باعث شود پروژه‌هایی که منابع صندوق را دریافت می‌کنند، پروژه‌های اثرگذار و آینده‌سازی باشند.»

غضنفری درباره ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی نیز این طور توضیح داد: «کم‌کاری در حوزه هوش مصنوعی و فناوری باعث عقب‌ماندگی زیادی برای نسل‌های بعدی می‌شود. باید دست به دست هم بدهیم و منابع محدود را به‌درستی استفاده کنیم تا موجب شکوفایی در این حوزه شود.»

او هم‌چنین از ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داده است: «تا کنون ۵.۶ همت از طریق صندوق و به واسطه بانک‌های عامل به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات داده شده و ۱.۵ همت هم برای سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.»

به گفته غضنفری، امضای تفاهم‌نامه با نهادهای دولتی به این معنی نیست که منابع صندوق در اختیار وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرد؛ بودجه وزارتخانه‌ها توسط سازمان برنامه و بودجه تامین می‌شود. صندوق توسعه ملی برای نهادهای عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی همکاری می‌کند تا منابع در جای درستی که بازگشت و سود قابل قبولی داشته باشد، صرف شود.

صندوق توسعه ملی برای رفع مشکل ناترازی برق می‌تواند ۲ تا ۳ میلیارد دلار در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین مالی کند

مهدی غضنفری در ادامه توضیح داد که این صندوق برای تامین مالی در جهت رفع مشکل ناترازی آمادگی دارد:

دکتر پزشکیان علاقمند بودند ۳۰ هزار مگاوات کمبود تولید برق و ناترازی برق را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تولید کنند. اتکایشان در این پروژه به صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی است. این امکان را داریم که در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۲ تا ۳ میلیارد دلار تامین مالی انجام دهیم.

– مهدی غضنفری، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی

به گفته او، این صندوق هم‌چنین آمادگی دارد که حدود ۱۳ تا ۱۵ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز، ۲ تا ۳ میلیارد دلار در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و حدود ۴ تا ۵ میلیارد دلار در سایر صنایع (فولاد، پتروشیمی و…) تامین مالی انجام دهد.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا