واکنش چین به جنگ تجاری ترامپ: کالاهای آمریکایی با تعرفه ۳۴ درصدی مواجه میشوند

واکنش چین به جنگ تجاری ترامپ: کالاهای آمریکایی با تعرفه ۳۴ درصدی مواجه میشوند
در پی اعمال تعرفههای تجاری جدید دونالد ترامپ، چین با مجموعهای از اقدامات تلافیجویانه واکنش نشان داد. پساز آنکه دولت آمریکا تعرفهای ۳۴ درصدی بر واردات کالاهای چینی اعمال کرد، چین نیز تعرفهی مشابهی برای کالاهای آمریکایی در نظر گرفت که از ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) اجرایی میشود؛ یعنی فقط یک روز پس از اجراییشدن تعرفههای جدید آمریکا.
براساس بیانیهی وزارت دارایی چین، تعرفههای جدید آمریکا حقوق و منافع مشروع چین را بهشدت تضعیف میکند و از آن بهعنوان «نمونهای کلاسیک از زورگویی یکجانبه» یاد شده است. در کنار این اقدام، چین ۱۱ شرکت آمریکایی را از تجارت در خاک خود منع کرده، ۱۶ شرکت دیگر را در فهرست کنترل صادرات قرار داده، محدودیتهای جدیدی بر صادرات عناصر خاکی کمیاب اعمال کرده و شکایتی را به سازمان تجارت جهانی (WTO) ارائه داده است. چین تحقیقات دربارهی واردات تجهیزات پزشکی از آمریکا را نیز آغاز کرده است.
ترامپ تعرفهها را بخشی از سیاست جدید تجاری خود اعلام کرد. این سیاستها شامل همهی کشورهایی میشود که با آمریکا روابط تجاری دارند. با احتساب دو تعرفهی ۱۰ درصدی پیشین که در اوایل سال اعمال شد، مجموع تعرفههای آمریکا بر کالاهای چینی به ۵۴ درصد میرسد. علاوهبر این، ترامپ فرمان اجرایی حذف معافیت مالیاتی بستههایی با ارزش کمتر از ۸۰۰ دلار را امضا کرده است. این تصمیم میتواند تهدید جدی برای فروشگاههای آنلاین چینی مانند Shein و Temu باشد.
در مقابل، چین صادرات برخی عناصر خاکی کمیاب که کاربرد گستردهای در تولید خودروهای برقی و تسلیحات نظامی و فناوریهای پیشرفته دارند، محدود کرده است. این مواد تقریباً بهطور انحصاری در چین استخراج میشوند و نقش استراتژیکی در زنجیرهی تأمین جهانی ایفا میکنند.
چین تحقیقاتی دربارهی واردات لولههای اشعهی ایکس از آمریکا و هند آغاز کرده است. این تحقیقات در واکنش به اتهامهای مربوط به «دامپینگ» یا فروش کالاهای صادراتی با قیمتی ارزانتر از بازار داخلی است. این امر میتواند به صنعت داخلی کشور مقصد آسیب بزند. باید توجه کرد که آمریکا یکی از بازیگران اصلی در تجارت جهانی تجهیزات پزشکی به شمار میرود.
چین واردات و صادرات و سرمایهگذاری ۱۱ شرکت آمریکایی را بهدلیل همکاریهای نظامی و فناوری با تایوان ممنوع کرده و نام آنها را در فهرست نهادهای نامطمئن قرار داده است. در میان این شرکتها، نام Skydio نیز به چشم میخورد. این شرکت ابتدا پهپاد معمولی تولید میکرد؛ اما از سال ۲۰۲۳ تمرکز خود را بهطور کامل بر بازار سازمانی معطوف کرده است.
در کنار اینها، ۱۶ شرکت آمریکایی دیگر نیز تحت کنترل صادرات قرار گرفتهاند و از ارسال کالاهای با کاربرد دوگانه (نظامی و غیرنظامی) به آنها جلوگیری شده است. به گزارش BBC، صادرات ۶ شرکت آمریکایی دیگر نیز بهدلیل نگرانیهای ایمنی غذایی به چین ممنوع شده است.
منبع : زومیت