zoomit

همه‌چیز درباره مدیاتک دیمنسیتی ۹۴۰۰؛ با قدرت به پیش

همه‌چیز درباره مدیاتک دیمنسیتی ۹۴۰۰؛ با قدرت به پیش

علاوه‌بر موارد، یکی از نقاط برجسته‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ مصرف انرژی پایین این تراشه هنگام ضبط ویدیوهای باکیفیت بالا است. این تراشه به گونه‌ای طراحی شده است که مصرف انرژی در حین ضبط ویدیوهای 4K60 تا ۱۴ درصد کاهش می‌یابد. این ویژگی یکی از مزیت‌های بزرگ برای کاربران موبایل به‌شمار می‌رود که به دنبال تجربه‌ای طولانی‌تر و با کیفیت‌تری هنگام عکاسی و فیلمبرداری با گوشی هستند.

در مجموع، تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ با نوآوری‌های قابل‌ توجه در بخش گرافیکی، پشتیبانی از تکنولوژی‌های پیشرفته هوش مصنوعی و بهبودهای چشمگیر در مصرف انرژی، گام بلندی در جهت ارتقای تجربه‌ی کاربری در دستگاه‌های موبایل برداشته است. این تراشه نه‌تنها تجربه‌ی بازی‌ها را به سطح جدیدی ارتقا می‌دهد، بلکه به تولیدکنندگان دستگاه‌های موبایل امکان می‌دهد محصولات با کارایی بیشتر و مصرف انرژی کمتر به بازار عرضه کنند.

موتور هوش مصنوعی دیمنسیتی ۹۴۰۰

مدیاتک با معرفی تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ گام بزرگی در حوزه هوش مصنوعی برداشته است. این تراشه با بهره‌گیری از واحد پردازش عصبی نسل هشتم، امکانات پیشرفته‌ای را برای کاربران و تولیدکنندگان فراهم می‌کند. یکی از نکات برجسته‌ی این تراشه، مدیریت هوش مصنوعی توسط NPU 890 محسوب می‌شود که مصرف انرژی آن نسبت به نسل قبلی تا ۳۵ درصد کاهش یافته است و به بهبود بهره‌وری در انجام وظایف مختلف کمک می‌کند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی NPU 890 این است که به‌طور خاص برای ارائه‌ی عملکرد هوش مصنوعی کارآمدتر و سریع‌تر طراحی شده است. این واحد پردازش عصبی قابلیت‌های منحصربه‌فردی را مانند بهبود وضوح تصاویر، زوم ۱۰۰ برابری با حفظ جزئیات و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ضبط ویدئوهای 4K60 فراهم می‌کند که پیش‌تر به آن پرداخته شد.

دیمنسیتی ۹۴۰۰ از Gemini Nano پشتیبانی می‌کند، درست مانند سری پیکسل ۹ گوگل

مدیاتک همچنین تلاش کرده است تا تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ را با معرفی فناوری جدید Agentic AI متمایز کند. این فناوری به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد برای اجرای وظایف پیچیده‌ روی دستگاه، عامل‌های هوش مصنوعی (Agents) بسازند. در این زمینه، مدیاتک با توسعه‌دهندگان همکاری می‌کند تا یک رابط هماهنگ و یکپارچه بین عامل‌های هوش مصنوعی، اپلیکیشن‌های جانبی و مدل‌های هوش مصنوعی ایجاد شود. این همکاری نقش مهمی در تسریع روند توسعه ایفا می‌کند و به‌ویژه در کاهش زمان مورد نیاز برای توسعه و شکل‌گیری یک اکوسیستم هوش مصنوعی جدید با کاربردهای گسترده تأثیرگذار خواهد بود.

تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۴۰۰ به‌طور خاص برای پردازش مدل‌های هوش مصنوعی سبُک به‌صورت محلی روی دستگاه طراحی شده و به گفته‌ی مدیاتک، سرعت پردازش مدل‌ های زبانی بزرگ (LLM) تا ۸۰ درصد بهبود یافته است.

نکته‌ای که چشم کاربران تیزبین را به خود جلب می‌کند، این است که چرا قدرت پردازشی پردازنده‌ی عصبی دیمنسیتی ۹۴۰۰ نسبت‌ به دیمنسیتی ۹۳۰۰+ تا ۲۶ درصد افت کرده است؟

درحالی‌که مدیاتک چند ماه پیش از رونمایی، با افتخار از برآورده کردن تمام نیازهای کامپیوترهای مخصوص هوش مصنوعی معروف‌ به کوپایلت پلاس با استفاده از تراشه‌ی دیمنسیتی ۹۳۰۰ پلاس صحبت می‌کرد، توان انجام عملیات از ۶۸ تاپس (تریلیون عملیات‌برثانیه) ادعایی در ۹۳۰۰ پلاس به ۵۰ تاپس در دیمنسیتی ۹۴۰۰ افت کرده است. با توجه به افزایش فرکانس حافظه‌ی رم و همچنین بهبودهای ارائه شده در زمینه‌ی پردازنده‌ی عصبی جدید، ادعای ۶۸ تاپسی مدیاتک تا حدودی زیر سؤال می‌رود.

البته اگر توان عملیاتی پردازنده‌ی گرافیکی را هم در این معادله وارد کنیم، شاید ادعای مدیاتک تا حدی درست باشد. به هر روی، مدیاتک توضیح یا دلیل خاصی برای توجیه این افت توان عملیاتی ارائه نکرده است.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا