zoomit

هم‌مدیرعامل جاب‌ویژن: بحث نیروی انسانی یکی از جدی‌ترین چالش‌های سازمان‌هاست

هم‌مدیرعامل جاب‌ویژن: بحث نیروی انسانی یکی از جدی‌ترین چالش‌های سازمان‌هاست

هم‌مدیرعامل جاب‌ویژن می‌گوید در کنار ضعف نظام آموزشی در پرورش نیروی کار مناسب و متخصص، خود سازمان‌ها و کارجوها هم دچار کاستی‌هایی هستند. بنابراین هر سه این عناصر با تغییراتی در رویه خود می‌توانند از شدت این مشگل کم کنند. در گام اول نظام آموزشی باید تغییراتی را از سر بگذراند:

«به نظر من، یک نظام آموزشی باید دانشگاه‌ها را براساس میزان اشتغال فارغ‌التحصیلانش رتبه‌بندی کند و رشته‌ها را براساس مشاغل تعریف کنند و ظرفیت‌ها را هم بر همین اساس اصلاح کنند.»

افراد باید با نگاه به بازار کار روی خودشان سرمایه‌گذاری کنند

او معتقد است نیروی انسانی جوان باید خیلی زود شروع به کار کند و برای رسیدن به این هدف «بهترین امکانی که الان بعضی دانشگاه‌های کشور دارند «کوآپ» است که دانشجو می‌تواند ۶ ماه مرخصی بگیرد و برود در یک شرکت کار کند بدون این که جزو سنواتش حساب شود. افراد هرچه بیشتر در معرض کار قرار بگیرند هم علاقه‌شان را بهتر تشخیص می‌دهند و هم نیاز شرکت‌ها را می‌فهمند و هم کار یاد می‌گیرند.»

ولایی معتقد است که کارجوها هم باید در مسیر تحصیلی خود به بازار کار و وضعیت شغلی‌شان توجه کنند:

وقتی کارجو رشته و دانشگاه انتخاب می‌کند باید به وضعیت اشتغال آن رشته فکر کند؛ به حقوق و مزایای فارغ‌التحصیلان آن رشته توجه کند. افراد باید با نگاه به بازار کار روی خودشان سرمایه‌گذاری کنند. آن‌ها نباید محدود به رشته و دانشگاه باشند. باید این فکر کنند که شغل‌شان چه باشد و بعد متناسب با شغل مورد نظرشان آموزش ببینند، مستقل از این که دانشگاه چه چیزی به آن‌ها یاد می‌دهد.

– مقداد ولایی، هم‌مدیرعامل جاب‌ویژن

شر‌کت‌ها راهی جز پرورش و تربیت نیرو ندارند

در ضلع سوم مثلث تغییر، سازمان‌ها قرار دارند که به اعتقاد او «باید نیرو تربیت کنند. آن‌ها راهی جز سرمایه‌گذاری در این زمینه ندارند. مثلا بعضی شرکت‌ها مدرسه توسعه شغلی گذاشته‌اند، کارآموز جذب و تربیت کرده و در نهایت تعدادی از آن‌ها را استخدام می‌کنند.»

عدم دسترسی کارفرما به کارجو، مخصوصا در شهرهای کوچک‌تر، یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر مشکل شرکت‌ها در جذب نیروی انسانی است.

فکر کردن به مهاجرت همه‌گیر شده است

یک چالش جدی دیگر بحث مهاجرت نیروی متخصص است که از یک سو شرکت‌ها و کشور را از نیروی توانمند خالی می‌کند و از سوی دیگر، نیروی متخصصی باقی نمی‌ماند که نسل بعد از خود را تربیت کند.

هم‌مدیرعامل جاب‌ویژن می‌گوید داده دقیقی از آمار مهاجرت در سال ۱۴۰۳ ندارد اما موضوع همه‌گیری که وجود دارد و تعداد قابل توجهی از افراد را درگیر کرده «فکر کردن به موضوع مهاجرت» است: «بخش زیادی از نیروی کار ما، به‌خصوص رده‌های سنی جوان‌تر و زیر ۳۵ سال به مهاجرت فکر می‌کنند.»

او خالی شدن شرکت‌ها از نیروی متخصص را یک اتفاق خطرناک برای کشور می‌داند و در توضیح آن به نیوزلن می‌گوید:

«توانمندترین افراد هستند که کشور را ترک می‌کنند؛ ما می‌گوییم شرکت‌ها باید نیروی متخصص تربیت کنند اما وقتی نیروی توانمند در حال رفتن از کشور است چه کسی قرار است این نیروی متخصص را تربیت کند؟ شرکت‌ها دارند از نیروی توانمند خاص‌شان خالی می‌شوند و این خطرناک است؛ حتی اگر درصد افرادی که مهاجرت می‌کنند کم باشد اما کیفیت این افراد خیلی بالاست.»

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا