نیمنگاه انویدیا و کوالکام به سامسونگ برای سفارش تولید تراشههای ۲ نانومتری بهجای TSMC
نیمنگاه انویدیا و کوالکام به سامسونگ برای سفارش تولید تراشههای ۲ نانومتری بهجای TSMC
انتظار میرفت اپل اولین تراشههای ۲ نانومتری را معرفی کند. بههرحال این شرکت تصمیم دارد برنامهی تولیدش را به تأخیر بیندازد. همچنین، بهنظر میرسد انویدیا و کوالکام بهدنبال استفاده از تراشههای ۲ نانومتری سامسونگ هستند.
طبق گزارش Chosun Biz، اپل تصمیم داشت اواخر سال ۲۰۲۵، تراشهی ۲ نانومتری خود را با نام احتمالی A19 Pro برای آیفون ۱۷ معرفی کند. بههرحال هزینههای بالای ساخت سیستم-روی-چیپ مذکور با فرایند ۲ نانومتری TSMC باعث شد تولید آن به سال ۲۰۲۶ موکول شود.
درحالحاضر شرکتهای Rapidus ژاپن، سامسونگ کرهی جنوبی و TSMC تایوان سعی دارند تولید انبوه تراشههای مبتنیبر لیتوگرافی ۲ نانومتری را آغاز کنند. TSMC با راندمان تولید ۶۰ درصدی در این رقابت در جایگاه بالاتری قرار دارد و ظاهراً آزمایشهای فناوری ۲ نانومتری را با برخی مشتریانش آغاز کرده است.
اپل، انویدیا و کوالکام ازجمله برندهایی هستند که گفته میشود تراشههای ۲ نانومتری را زودتر از دیگران روانه بازار خواهند کرد. ظرفیت تولید TSMC محدود است و این شرکت قصد دارد با سرمایهگذاری سنگین تا سال ۲۰۲۶، ظرفیت تولیدش را از ۱۰ هزار ویفر در ماه به ۸۰ هزار ویفر افزایش دهد.
ظاهراً انویدیا و کوالکام بررسی و آزمایش فرایند ۲ نانومتری سامسونگ را آغاز کردهاند. غول فناوری کرهی جنوبی قبلاً سفارشهایی از شرکتهای دیگر مثل Preferred Networks (PFN) دریافت کرده است؛ اما برای سودآوری بیشتر به مشتریان بزرگی مانند AMD، انویدیا و کوالکام نیاز دارد.
انویدیا و کوالکام بهدنبال کاهش وابستگی خود به TSMC هستند. شرکتهای مذکور تمایلی ندارند تمام تولید خود را به TSMC واگذار کنند، زیرا در این شرایط قدرت مذاکره کاهش مییابد و مجبور به پرداخت هزینههای هنگفت خواهند شد. بنابراین، آنها میخواهند زنجیرهی تأمین خود را متنوع کنند و بخشی از تراشههایشان را با فرایند ۲ نانومتری سامسونگ بسازند.
مقالههای مرتبط:
سامسونگ در گذشته بهدلیل مشکلاتی مثل افزایش بیشازحد دما و افت عملکرد تراشههای ۴ نانومتری خود، اعتبارش را از دست داد و از آن زمان تاکنون نتوانسته است مشتریان مهمی برای فرایند ۳ نانومتری جذب کند. به بیان دیگر، تولید تراشههای ۲ نانومتری احتمالاً آخرین فرصت برای بازگشت این شرکت به بازار باشد.
واحد تراشهسازی سامسونگ با خطرات بزرگی دستوپنجه نرم میکند. قیمت DRAM و NAND بهشدت کاهش یافته است و تراشههای HBM3E این شرکت هنوز گواهینامهی انویدیا را دریافت نکردهاند. اگر سامسونگ نتواند مشتریانی برای فرایند ۲ نانومتری خود جذب کند، شرایط برای واحد تراشهسازی آن بسیار دشوار خواهد شد.
منبع : زومیت