zoomit

نرخ ابتلا به زوال عقل در چین درمقایسه با سایر جهان بسیار بالاتر است

نرخ ابتلا به زوال عقل در چین درمقایسه با سایر جهان بسیار بالاتر است

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد موارد زوال عقل در جهان بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ دو برابر شد، اما در چین طی همین بازه زمانی بیش از چهار برابر افزایش یافت.

به‌گزارش نیوساینتیست، دایوینگ گنگ از دانشگاه فودان چین و همکارانش نرخ‌ زوال عقل را در ۲۰۴ کشور و منطقه جهان بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ تجزیه‌وتحلیل کردند. آن‌ها از پایگاه داده سازمان بهداشت جهانی برای جمع‌آوری اطلاعات مربوط به موارد زوال عقل و مرگ در افراد ۴۰ سال به بالا استفاده کردند و روی بیماری آلزایمر و برخی از انواع زوال عقل مانند زوال عقل عروقی و زوال عقل پیشانی گیجگاهی تمرکز کردند.

در این دوره، تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در جهان بیش از دو برابر شده بود و از نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در سال ۱۹۹۰ به تقریبا ۵۷ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ رسیده بود. در همین مدت، افزایش موارد در چین بیشتر بود، به طوری که تعداد مبتلایان بیش از چهار برابر شده و از حدود ۴ میلیون نفر به نزدیک ۱۷ میلیون نفر رسیده بود.

تحلیل‌های بیشتر نشان داد رشد جمعیت عامل اصلی این افزایش بوده است. میزان تولد در چین در دهه ۱۹۵۰ افزایش چشمگیری داشت.  به‌گفته‌ی شی چن از دانشگاه ییل که در مطالعه مشارکتی نداشت، آن افراد امروز پیرتر شده‌اند و اکنون در دهه ۷۰ زندگی خود هستند که گروهی با بالاترین ریسک برای زوال عقل به حساب می‌آیند.

تیم تحقیقاتی سه عامل مهم دیگر را شناسایی کرد که باعث افزایش نرخ زوال عقل در چین می‌شوند. اولین عامل، سیگارکشیدن است که عمدتا مردان را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، زیرا تنها ۲ درصد از زنان چین سیگار می‌کشند، درحالی‌که تقریبا نیمی از مردان سیگاری هستند. این موضوع با کشورهای ثروتمندی مانند آمریکا و بریتانیا کاملا فرق دارد که در آن‌ها نرخ سیگارکشیدن به طور مداوم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید

یکی از روندهایی که چین به ویژه در چند دهه اخیر آن را تجربه کرده، افزایش نرخ دیابت و چاقی است. هر دوی این موارد از عوامل خطر ابتلا به زوال عقل محسوب می‌شوند. چن می‌گوید افزایش نرخ دیابت و چافی احتمالا به این دلیل است که مردم چین رژیم غذایی غربی را که پر از غذاهای چرب و پرکالری است، بیشتر پذیرفته‌اند.

چن باور دارد که درنهایت نرخ زوال عقل در چین مشابه ایالات متحده یا بریتانیا خواهد شد؛ زیرا نسل‌های جوان‌تر معمولا کمتر سیگار می‌کشند. اما این وضعیت هنوز تاثیر زیادی بر چین خواهد داشت. چن می‌گوید: «زوال عقل یکی از پرهزینه‌ترین بیماری‌ها در جهان است. این بیماری به مراقبت و درمان زیادی نیاز دارد. چین هنوز بزرگ‌ترین جمعیت رو به پیری را در جهان دارد. تعداد جوانانی که به مراقبت از سالمندان مبتلا به زوال عقل می‌پردازند، کم است و افزایش جمعیت پیر از مشکلاتی است که چین با آن‌ دست‌وپنجه نرم می‌کند.»

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا