zoomit

مقایسه گلکسی S25 و گلکسی S25 پلاس با نسل قبل؛ لیست تمامی تغییرات

مقایسه گلکسی S25 و گلکسی S25 پلاس با نسل قبل؛ لیست تمامی تغییرات

طراحان سامسونگ در قدم اول روی کاهش ابعاد گوشی‌های سری جدید متمرکز شده‌اند. گلکسی اس ۲۴ ابعاد ۱۴۷ در ۷۰٫۶ در ۷٫۶ میلی‌متری داشت و حالا در گلکسی S25 شاهد ابعاد ۱۴۶٫۹ در ۷۰٫۴ و قطر ۷٫۲ میلی‌متری هستیم که در نهایت منجر به افزایش نسبت نمایشگر به بدنه (از ۹۰٫۹ درصد به ۹۱٫۲ درصد) و کاهش ۶ گرمی وزن از ۱۶۸ به ۱۶۲ گرم می‌شود تا گوشی خوش‌دست‌تر از قبل باشد.

مشخصات کلی صفحه‌نمایش تغییر زیادی نکرده است و در گلکسی S25 مثل سال‌های گذشته شاهد به‌کار‌گیری پنل OLED مجهز به فناوری LTPO با اندازه‌ی ۶٫۲ اینچی و وضوح ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ با تراکم ۴۱۶ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و پشتیبانی از HDR10+ هستیم که مانند نمایشگر گلکسی اس ۲۴ حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیت ارائه می‌کند. هرچند در بررسی گلکسی S24 در نیوزلن شاهد بودیم که عدد روشنایی نمایشگر تا ۲۹۰۰ نیت بالا رفت.

گوشی گلکسی S25 پلاس نیز با ابعاد ۱۵۸٫۴ در ۷۵٫۸ در ۷٫۳ میلی‌متر، درمقایسه‌با گلکسی اس۲۴ پلاس با اندازه‌های ۱۵۸٫۵ در ۷۵٫۹ در ۷٫۷ میلی‌متر، اندکی کوچک‌تر و ۶ گرم سبک‌تر شده است. مشخصات نمایشگر از نظر ابعاد و نوع آن تغییری نداشته و افزایش ۰٫۲ درصدی نسبت نمایشگر به بدنه و وضوح نیز به‌نظر نمی‌آیند.

هر دو مدل نسل جدید ۶ گرم سبک‌تر شده‌اند

جنس پنل‌های پشتی و جلویی گوشی‌های جدید درمقایسه با نسل قبلی بدون تغییر و با همان شیشه و لایه‌ی محافظ گوریلا گلس ویکتوس ۲ مانده است.

عملکرد و شارژدهی

نقطه‌ی عطف تفاوت گلکسی S25 و S25 پلاس با نسل قبلی در تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ الیت (برای گلکسی) است که اتفاق فرخنده‌ای برای خریداران این گوشی محسوب می‌شود، زیرا اولاً که تراشه ۸ الیت از همان روز رونمایی غوغای زیادی به‌پا کرد و در ثانی خریداران با انتخاب اجباری پردازنده‌ی اگزینوس در برخی بازارها (به‌خصوص در ایران) روبه‌رو نخواهند شد.

اسنپدراگون ۸ الیت که برای گوشی‌های گلکسی بهینه شده است، ۲ هسته‌ی فوق قدرتمند ۴٫۴۷ گیگاهرتزی و ۶ هسته‌ی قدرتمند ۳٫۵۳ گیگاهرتزی دارد که از پسِ وظایف پردازشی به‌راحتی برمی‌آیند. درحالی‌که گلکسی اس ۲۴ و اس ۲۴ پلاس با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ (و اگزینوس ۲۴۰۰) روانه‌ی بازار شدند که حتی هسته‌ی قدرتمند آن‌ها حداکثر فرکانس ۳٫۳۹ گیگاهرتزی ارائه می‌کرد.

تراشه‌ی Snapdragon 8 Elite for Galaxy حتی نسبت‌به مدل معمولی ۸ الیت عملکرد پردازشی قدرتمندتر و گرافیک ارتقاءیافته و سرعت بیشتر در پردازش‌های هوش مصنوعی فراهم می‌کند، چه برسد به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ به‌کار رفته در گوشی گلکسی اس ۲۴! از جهت مقایسه‌ی نتایج باید گفت که تراشه‌ی ۸ الیت (برای گلکسی) تا ۴۰ درصد در واحد پردازش عصبی، ۳۷ درصد در CPU و ۳۰ درصد در پردازش‌های گرافیکی بهتر از اسنپدارگون ۸ نسل ۳ ظاهر می‌شود.

نسخه‌ی مخصوص گلکسی اسنپدراگون ۸ الیت برای پردازش تصویر به ویژگی ProScaler اتکا می‌کند و کیفیت تصاویر را تا ۴۰ درصد بهبود می‌دهد. علاوه‌براین، در مدل گلکسی اس S25 پلاس شاهد فناوری موتور دیجیتال طبیعی تصویر (mDNIe) سامسونگ هستیم که فارغ از افزایش بهره‌وری مصرف انرژی نمایشگر، نمایش تصویر تا وضوح QHD Plus را نیز ممکن می‌کند.

سامسونگ همچنین، با افزایش ۴۰ درصدی اندازه‌ی محفظه‌ی بخار و استفاده از مواد بهتر در رابط حرارتی، مدیریت گرمای پردازنده را بهینه‌تر کرده است تا تجربه‌ی بازی با گوشی خانواده گلکسی S25 نسبت‌به نسل قبل بهبود یابد. با‌این‌حال، اگر گوشی گلکسی اس ۲۴ یا اس ۲۴ پلاس دارای پردازنده‌ی اسنپدراگون دارید، شاید با اغماز بتوانید از مهاجرت به گلکسی S25 یا S25 پلاس صرف‌نظر کنید ولی اگر صحبت از مقایسه‌ی نسخه‌ی دارای اگزینوس ۲۴۰۰ باشد، احتمالا مهاجرت به نسل جدید با تراشه‌ای به این قدرتمندی شما را به‌وجد می‌آورد.

گلکسی اس ۲۴ در مدل پایه با ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی حافظه‌ی کُند UFS 3.1 داشت

دیگر تفاوت نسل جدید سری S25 سامسونگ با نسل قبلی ارتقا‌ی رم ۸ به ۱۲ گیگابایتی در مدل پایه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی و فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0 در همه‌ی مدل‌ها است که منجر به سرعت بیشتر در پردازش‌ها خواهد شد.

اندازه‌ی باتری‌ها در هر دو نسل و مدل‌های مشابه، بدون تغییر مانده است و فقط شاهد اضافه‌شدن پشتیبانی از فناوری شارژ بی‌سیم Qi2 در گلکسی S25 و S25 پلاس هستیم. طبق اطلاعات رسمی در وب‌سایت سامسونگ مدت زمان شارژدهی گلکسی S25 پلاس در تست پخش ویدئو یک ساعت کاهش یافته و از ۳۱ ساعت در گلکسی اس ۲۴ پلاس به ۳۰ ساعت رسیده است. هرچند در بررسی گلکسی اس ۲۴ پلاس در نیوزلن، زمان به‌دست‌آمده فراتر از ۲۸ ساعت ۳۹ دقیقه نرفت.

دوربین‌های هر دو نسل گلکسی اس ۲۵ و گلکسی اس ۲۴ تغییری نکرده‌اند و همان چینش دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی، اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و تله‌فوتوی ۱۰ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۱۲ مگایپکسلی تکرار شده است. با‌این‌حال، باید منتظر بمانیم تا بعد از بررسی دقیق درباره‌ی تأثیر تغییرات و بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری روی خروجی عکس‌ها نظر بدهیم.

از ویژگی‌های نرم‌افزاری اضافه شده به بخش دوربین می‌توان به Audio Eraser اشاره کرد که امکان حذف نویز و صداهای ناخواسته‌ی ویدئو را فراهم می‌کند و برای ضبط ولاگ و تولید محتوای ویدئویی کاربردی خواهد بود.

اتصالات و نرم‌افزار

ازنظر اتصالات می‌توان به تغییر Wi-Fi 6E در گلکسی اس ۲۴ و اس ۲۴ پلاس به Wi-Fi 7 در گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس اشاره کرد. همچنین، نسخه‌ی بلوتوث در سری جدید گلکسی ۵٫۴ است. تفاوت نسل جدید گوشی‌های گلکسی با نسل قبلی در بخش پوشش انواع شبکه فقط شامل پشتیبانی از ارتباط ماهواره‌ای در نسل جدید می‌شود و درحالت کلی پشتیبانی از LTE و 5G تفاوتی با یکدیگر ندارند.

ابزار هوش مصنوعی رایگان تا پایان ۲۰۲۵ دردسترس مالکان گلکسی S25 قرار دارد

سامسونگ همراه با معرفی خانواده گلکسی S25 نوید عرضه‌ی نسخه‌ی نهایی رابط کاربری One UI 7 را نیز داد که برپایه‌ی اندروید ۱۵ توسعه داده شده است. علاوه‌براین، گوشی‌های نسل جدید گلکسی تا ۷ سال به‌روزرسانی جدید اندروید را دریافت خواهند کرد. البته، استفاده از ویژگی‌ها و ابزارهای مبتنی‌بر هوش مصنوعی در سری گلکسی S25 فقط تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی رایگان خواهد بود.

قیمت گلکسی S25 نیز با نسل قبلی تفاوتی ندارد و با همان برچسب قیمتی ۷۹۹ دلاری در مدل پایه روانه‌ی بازار می‌شود و قیمت گلکسی S25 پلاس نیز در مدل پایه از همان ۹۹۹ دلار آغاز می‌شود.

درباره‌ی رویداد آنپکد ۲۰۲۵ سامسونگ بیشتر بخوانید

لیست تغییرات سری گلکسی S25 دربرابر نسل قبل

  • کاهش قطر و کاهش وزن ۶ گرمی
  • تراشه‌ی اسنپدارگون ۸ الیت
  • افزایش اندازه‌ی محفظه‌ی بخار
  • حذف نسخه‌ی دارای تراشه‌ی اگزینوس
  • حذف رم ۸ گیگابایتی از مدل پایه
  • استفاده از فضای ذخیره‌سازی UFS 4.0 در همه‌ی مدل‌ها
  • ارتقا به Wi-Fi 7 و بلوتوث ۴٬۰
  • ویژگی‌های پیشرفته‌ی هوش مصنوعی
  • پردازش‌های آفلاین هوش مصنوعی
  • ارتباط ماهواره‌ای
  • افزودن فناوری شارژ بی‌سیم Qi2

اکنون نوبت شما کاربران عزیز نیوزلن است که نظر خود را درباره‌ی ارتقاءهای نسل جدید کهکشانی‌های سامسونگ با ما و سایر کاربران به‌اشتراک بگذارید؟ به‌نظر شما آیا این گوشی‌ها ارزش خرید دارند؟

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا