مشخصات اولین تراشه اختصاصی شیائومی فاش شد؛ لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC و ویژه گوشیهای میانرده

مشخصات اولین تراشه اختصاصی شیائومی فاش شد؛ لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC و ویژه گوشیهای میانرده
شیائومی که قبلاً توسعهی تراشههای اختصاصی را متوقف کرده بود، ظاهراً خود را برای بازگشت جدی به عرصهی ساخت سیستم-روی-چیپ (SoC) آماده میکند. در همین راستا، جزئیاتی از تلاش بعدی این غول فناوری چینی برای ساخت پردازندهی اختصاصی گوشیهای هوشمند فاش شده است.
درحالیکه شایعات اولیه از طراحی پیشرفتهی مبتنیبر لیتوگرافی ۳ نانومتری حکایت داشتند، افشاگر معروف، Fixed Focus Digital اعلام کرد که اولین تراشهی مبتنیبر معماری Arm v9 شیائومی از فرایند ساخت N4P شرکت TSMC بهره خواهد برد. این فرایند تولید که نسبت به فناوریهای مدرنتر، بالغتر و مقرونبهصرفهتر است، رویکرد متعادل شیائومی در بازگشت به بازار تراشهها با تمرکز همزمان بر عملکرد و بهرهوری تولید را نشان میدهد.
بر اساس اطلاعات فاششده، سیستم-روی-چیپ اختصاصی بعدی شیائومی یک هستهی قدرتمند Cortex-X925 با فرکانس ۳٫۲ گیگاهرتز، سه هستهی Cortex-A725 با فرکانس ۲٫۶ گیگاهرتز و چهار هستهی کممصرف Cortex-A520 با فرکانس ۲ گیگاهرتز خواهد داشت.
اگرچه ترکیب فاششده از هستههای تراشهی بعدی شیائومی بهمعنای قدرت پردازشی در سطح پرچمدار نیست، اما برای گوشیهای میانرده بسیار مناسب بهنظر میرسد و احتمالاً اولینبار در گوشی شیائومی 15S مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
گفته میشود سیستم-روی-چیپ بعدی شیائومی از پردازندهی گرافیکی Imagination Technologies مدل IMG DXT72 با فرکانس ۱٫۳ گیگاهرتز بهره خواهد برد. جالب اینکه بر اساس تخمینهای اولیه، عملکرد این گرافیک میتواند از آدرینو ۷۴۰ موجود در اسنپدراگون ۸ نسل ۲ نیز بهتر باشد؛ موضوعی که نوید قابلیتهای گرافیکی قدرتمندی را میدهد.
مقالههای مرتبط:
در بخشهای دیگر تراشه، شیائومی قصد دارد پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) را بهصورت اختصاصی طراحی کند؛ اما برای ماژولهایی مانند مودم 5G و واحد پردازش دیجیتال (DSP) احتمالاً از راهکارهای شرکتهایی مانند مدیاتک، Synopsys یا حتی هواوی بهره خواهد برد؛ انتخابی که احتمالاً وابسته به شرایط دسترسی و عوامل ژئوپولیتیکی خواهد بود.
شیائومی با توسعهی تراشهی اختصاصی، گام مهمی در راستای کاهش وابستگی به تأمینکنندگان متفرقه مانند کوالکام و مدیاتک برمیدارد. این استراتژی نهتنها کنترل بیشتری بر همگرایی سختافزار و نرمافزار برای این برند فراهم میکند، بلکه امکان مدیریت بهتر زنجیرهی تأمین و هزینههای تولید را در اختیار آن قرار میدهد.
باید توجه داشت که محدودیتهای صادراتی ایالاتمتحده میتواند دسترسی شیائومی به فناوریهای پیشرفتهی تولید تراشه را تحتتأثیر قرار دهد و در نتیجه، جدول زمانی تولید و ظرفیتهای نهایی تغییر یابد.
منبع : زومیت