zoomit

مدیرعامل همراه اول: فیلترینگ برای ما جز هزینه هیچ چیزی ندارد و به‌شدت مخالف آن هستیم

مدیرعامل همراه اول: فیلترینگ برای ما جز هزینه هیچ چیزی ندارد و به‌شدت مخالف آن هستیم

مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل شرکت همراه اول، امروز (۱۴ آذر ماه) در جلسه‌ی مجمع عمومی عادی سالیانه‌ی این شرکت به اثرات منفی فیلترینگ پرداخت و مخالفت خود با استمرار فیلترینگ و استفاده از فیلترشکن‌ها را اعلام کرد.

مدیرعامل همراه اول اعمال فیلترینگ در زمان حاکم شدن جو امنیتی در کشور قابل قبول بود اما تداوم آن اثرات جانبی دارد که مطلوب نیست:

زمانی که شرایط امنیتی بر کشور حادث شد اثرگذاری متفاوتی نسبت‌به الان داشت. یعنی تا ۶،۵ ماه فیلترینگ در اپراتورها قابل درک بود چون هنوز اثرات جانبی آن فراگیر نشده بود اما بعد از این مدت، فیلترینگ چند اثر مختلف بر سیستم ما می‌گذارد.

– مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل شرکت همراه اول

او در ادامه به دو پیامد نامطلوب استفاده از فیلترشکن پرداخت که در مجموع هم به زیان مردم تمام می‌شود و هم به ضرر اپراتورهای تلفن همراه. اولین آسیب کاهش کیفیت شبکه اینترنت کشور است که اخوان درباره‌ی آن می‌گوید:

«یکی از این اثرات فیلترینگ بحث کیفیت است. بخشی از گلایه‌ی به‌حق مشترکین کیفیت اینترنت است که کیفیت شبکه اینترنت پایین آمده و دلیل آن پیاده‌سازی سامانه‌های فیلترینگ است که کیفیت اینترنت را به‌شدت کاهش می‌دهند. چون این سامانه‌ها بعضا دقیق عمل نمی‌کنند یا حجم پردازش بالایی را انجام می‌دهند تا بتوانند فیلتر را اعمال کنند و کیفیت سرویس اینترنت همه‌ی اپراتورها را شدیدا کاهش داده است.»

دومین تاثیر فیلترینگ که مدیرعامل همراه اول به آن اشاره می‌کند و پیش‌از این هم بارها به آن پرداخته شده آلوده شدن دستگاه‌ها به بدافزارهایی است که در نتیجه‌ی استفاده از فیلترشکن به گوشی کاربران اضافه می‌شود. اخیرا وزیر ارتباطات هم به یکی از معضلات امنیتی ناشی از استفاده از فیلترشکن‌ها اشاره کرده و گفته بود ارتباط معنادار و غیر قابل انکاری میان فیلترشکن و حمله به زیرساخت‌های بانکی کشور وجود دارد. اخوان هم معضل امنیتی ناشی از استفاده از فیلترشکن‌ها را این طور توضیح می‌دهد:

کاهش شدید امنیت بحث فراگیر شدن فیلترشکن‌ها است. درحال‌حاضر در شبکه همراه اول حداقل دو سوم مشترکین از فیلترشکن‌ استفاده می‌کنند. اولین مشکلی که استفاده از فیلترشکن دارد ایجاد آلودگی در گوشی‌ها و مشکلات امنیتی است.

– مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل شرکت همراه اول

به گفته او، آلودگی‌های ناشی از استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها علاوه‌بر کاهش سطح امنیت هزینه‌هایی بالایی را هم به اپراتورها تحمیل می‌کند: «هر یک از گوشی‌هایی که فیلترشکن دارند یک حمله‌کننده به شبکه ارتباطی کشور است و هزینه‌ی بسیار بالایی را از منظر فنی به اپراتور تحمیل می‌کند تا بتوانند امنیت را مجددا برقرار کنند.»

البته تبعات فعال کردن فیلترشکن روی دستگاه‌ها برای دور زدن محدودیت‌های اینترنتی به همین موارد هم ختم نمی‌شود. موضوع دومی که مدیرعامل همراه اول مطرح می‌کند این است که فعالیت فیلترشکن «ریسورسی را روی شبکه اشغال می‌کند چون نحوه‌ی اتصال با فیلترشکن متفاوت با اتصال عادی است و چون مردم با فیلترشکن به شبکه متصل می‌شوند، اپراتورها مجبور می‌شوند قسمتی از منابع سخت‌افزاری موجودشان را صرف این نوع از اتصال کنند.»

 اخوان بهابادی در واکنش به این باور عمومی که اپراتورهای تلفن همراه موافق فیلترینگ هستند چون محدودیت‌های موجود باعث افزایش درآمدشان می‌شود، نیز گفت:

به غلط گفته می‌شود که استفاده از فیلترشکن‌ها باعث افزایش درآمد اپراتورها می‌شود اما اصلا چنین چیزی نیست. فیلترینگ برای ما جز هزینه هیچ چیزی ندارد و به‌شدت مخالف آن هستیم.

– مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل شرکت همراه اول

مدیرعامل شرکت همراه اول معتقد است در نتیجه استمرار وضعیت فیلترینگ و نیاز مردم به فیلترشکن‌ها برنده اصلی کسانی هستند که فیلترشکن می‌فروشند:

«تنها برنده‌ی غائله‌ی فیلترشکن‌ها فیلترشکن‌فروش‌ها هستند. مشترکان چند برابر هزینه‌ای که برای خرید بسته‌های اینترنت اپراتورهای موبایل می‌کنند برای خرید فیلترشکن هزینه می‌کنند. این یک بازی دو سر باخت است. استمرار وضعیت موجود قطعا اوضاع را نابه‌سامان‌تر می‌کند.»

او در پایان اظهار امیدواری کرد که فیلترینگ و فیلترشکن‌ها در دولت یک بار دیگر حلاجی شود و مساله فیلترشکن‌ها حل‌وفصل شود تا اثر منفی روی اپراتورها نداشته باشد.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا