zoomit

مدیرعامل جاباما: سرمایه اصلی ما نظرات مهمانان است

مدیرعامل جاباما: سرمایه اصلی ما نظرات مهمانان است

احمد ایزدپور، مدیرعامل جاباما، در گفت‌وگو با نیوزلن، بخش نظرات این پلتفرم را یکی از اصلی‌ترین سرمایه‌های آن عنوان کرد و گفت که این بخش با الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، مرتب‌ می‌شود.

ایزدپور درباره تاثیر کیفیت بهداشت و نظافت اقامتگاه‌ها روی رتبه‌بندی میزبانان می‌گوید: «بعد از به وجود آمدن پلتفرم‌های آنلاین فعال در این حوزه به ویژه جاباما در چند سال اخیر، رعایت نظافت به یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های یک اقامتگاه تبدیل شده است. امروزه رعایت نظافت در مقاصد پرطرفدار سفر، یک لطف نیست بلکه کف نیازی است که باید رعایت شود.»

به گفته او بر اساس تحقیقات جاباما، بازار سفر یک بازار کیفیت‌محور است. ایزدپور در این باره می‌گوید:‌ «بازار سفر، کم‌فرکانس است چون مردم هر روز سفر نمی‌روند. آدم‌ها معمولا بعد از چند ماه با پولی که جمع کرده‌اند با خانواده یا دوستان خود سفر می‌روند و این حوزه مثل تاکسی اینترنتی یا خرید غذا نیست. من نمی‌توانم بگویم قیمت مهم نیست ولی رعایت کیفیت اولین دغدغه مشتری است.»

بر اساس ادعای مدیرعامل جاباما، الگوریتم‌های این پلتفرم روی بستر هوش مصنوعی است. علاوه بر این نمایش اقامتگاه‌ها یک رای جمعی از مشتری‌ها است؛ یعنی اقامتگاه‌هایی که برای مشتری نمایش داده می‌شوند بیشترین لایک را دریافت کرده‌اند و بیشتر رزور شده‌اند. در نتیجه، اقامتگاه‌هایی که قصد دارند شانس بیشتری برای رزرو دریافت کنند، باید بازدید خوبی بگیرند.

او ادامه می‌دهد:‌ «حداکثر یک روز بعد از خروج از اقامتگاه، ما نظرات مشتریان را جمع‌آوری می‌کنیم و به صورت کاملا شفاف روی پلتفرم به نمایش می‌گذاریم. این باعث می‌شود نظرات بیشتر اقامتگاه‌هایی که رزرو شده‌اند، جمع شده و به یک پروفایل برای کاربرانی تبدیل شود که قصد دارند به آنها مراجعه کنند. کاربران با مقایسه معیارهای مختلف و تصاویر، می‌توانند تصمیم بهتری بگیرند.»

بیشتر بخوانید:

به گفته مدیرعامل جاباما الگوریتم‌های بستر جاباما بر اساس هوش مصنوعی، تعداد زیادی ویژگی را درگیر کرده و رای جمعی کاربران را بررسی می‌کند. این الگوریتم‌ها اقامتگاه‌های برتر را شناسایی کرده و به آنها ظرفیت رشد و توسعه می‌دهد.

بر اساس قوانین جاباما، این پلتفرم همه نظرات منفی در مورد اقامتگاه‌ها را در صورتی که دارای الفاظ رکیک نباشند، نمایش می‌دهد. البته امکان تجدید نظر هم وجود دارد و این پلتفرم به اقامتگاه‌ها اجازه می‌دهد با ارائه و ثبت مدارک و بررسی تیم پشتیبانی، درباره منصفانه بودن این نظرات قضاوت کنند.

به گفته مدیرعامل جاباما، این پلتفرم دخالت نکردن در نظرات را یکی از برگ‌های برنده خود در بلندمدت می‌داند و صرفا الفاظ و کلمات رکیک توسط ماشین‌ها، کنترل می‌شود. البته این موضوع ضعف‌هایی دارد و جاباما تلاش می‌کند با برطرف کردن این ضعف‌ها، پایش بهتری روی نظرات انجام دهد. ایزدپور می‌گوید سرمایه اصلی جاباما، نظرات مهمانانی است که قبلا به پلتفرم مراجعه کرده‌اند.

تاثیرات فرهنگی و محیط زیستی اقامتگاه‌ها

ایزدپور درباره تاثیرات زیست‌محیطی و فرهنگی اقامتگاه‌ها می‌گوید: «جهان‌بینی ما در جاباما نسبت به این موضوع این است که اگر یک منطقه فرصت توسعه اقتصادی ندارد، فرصت توسعه در سایر حوزه‌ها از جمله آموزشی، اجتماعی، زیست‌محیطی و… در آن کم است. اگر یک منطقه مهجور و محروم بماند و اقتصاد آن درگیر نشود، کسی برای نجات آن کاری انجام نمی‌دهد. اما تصور کنید من وارد بومی می‌شوم و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنم، این سرمایه‌گذاری تغییراتی در آنجا ایجاد می‌کند و اولین نفری که برای بهبود ابعاد مختلف آنجا تلاش می‌کند، من فعال اقتصادی هستم.»

او ادامه می‌دهد: «چون اقتصاد من درگیر است، موضوعات زیست‌محیطی مانند بازیافت و فاضلاب، توسعه آموزشی بچه‌هایی که در آن منطقه هستند و تلاش برای حفاظت و پایداری آن منطقه را از نقش‌های خودم می‌بینم. نگاه‌های متضادی هم وجود دارد که با ورود به آن منطقه ممکن است از بکر بودن دربیاید، فرهنگ عمومی آنجا تغییر کند و…»

برد بلند مدت مناطق مختلف، در حضور مسافر و سرمایه‌گذار جدید است.

ایزدپور اضافه می‌کند: «من نمی‌توانم ادعا کنم که تعامل بوم محلی با مسافر یا سرمایه‌گذار غیرمحلی تغییراتی ایجاد نمی‌کند اما می‌توانم بگویم برد بلند مدت آن منطقه، در حضور مسافر و سرمایه‌گذار جدید است. شاید این تعامل در کوتاه‌مدت آفت‌ها و آسیب‌هایی ایجاد کند اما توسعه پایدار در این موضوع است. پول باهوش است و فردی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهد حتما برای حفاظت از منافع اقتصادی‌اش در حوزه‌های دیگر هم سرمایه‌گذاری می‌کند. در اینجا فشار افکار عمومی هم می‌تواند خیلی سازنده باشد.»

فردی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهد حتما برای حفاظت از منافع اقتصادی‌اش در حوزه‌های دیگر هم سرمایه‌گذاری می‌کند.

افزایش تعداد بوم‌های گردشگری، ماموریت جاباما

مدیرعامل جاباما درباره تاثیر سرمایه‌گذاری روی مناطق محرومی که جاذبه گردشگری دارند روی سرمایه‌گذاران می‌گوید: «ما به عنوان فعالی که سال‌هاست در ایران گشته و نقاط مختلف آن را دیده‌ایم، به این جمله باور داریم که ایران کشور چهار فصلی است. کمتر بومی در ایران هست که پتانسیل توسعه از طریق گردشگری در آن نباشد. همه بوم‌های ایران و تعداد زیادی شهر و روستا هستند که در فصل‌های مختلف، فرصت دیده شدن توسط گردشگران را دارند ولی توزیع مناسبی برای آنها اتفاق نیوفتاده است.»

کمتر بومی در ایران هست که پتانسیل توسعه از طریق گردشگری در آن نباشد.

– احمد ایزدپور، مدیرعامل جاباما

به باور ایزدپور نزدیکی به کلان‌شهرها از اصلی‌ترین موضوعات در توسعه یک بوم است. ایزدپور در این باره می‌گوید: «شمال کشور علاوه بر پتانسیل‌های محیطی، به تهران نزدیک است و این یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد آن بوده است. ۱۰ سال پیش، اگر شما بازار سفر ایران را بررسی می‌کردید، سفر به جنوب کشور به طور ویژه در سبد گردش مردم نبود. بعد از ظهور شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام و معرفی جنوب کشور به جامعه، امروز شاهد این موضوع هستیم که نیمه دوم سال تقریبا بیشتر سفرها به سمت جنوب می‌رود و شیوه و مقصد جدید گردشگری در ایران معرفی شده است. این اتفاق می‌تواند در مناطق دیگری مانند مرکز ایران هم رخ دهد.»

او درباره نقش جاباما در اطلاع‌رسانی درباره این مناطق گفت: «ما این موضوع را در ماموریت خود قرار داده‌ایم اما من دوست ندارم اسم آن را مسئولیت اجتماعی بگذارم چون به نظر می‌رسد این موضوع یک کار متفرقه در کنار سایر فعالیت‌های ما است. ما یک فعال در حوزه اقتصاد گردشگری هستیم و اگر تعداد بوم‌های گردشگری ایران زیاد شود، اولین کسی که سود می‌کند ما هستیم. در همه این بوم‌هایی که پتانسیل توسعه دارند، باید چند اقامتگاه اولیه ایجاد شود تا بعدی‌ها هم اضافه شوند.»

بیشتر بخوانید:

به گفته مدیرعامل جاباما، این پلتفرم تلاش کرده است تا نگاه خود را از سود کوتاه مدت در این مناطق، به سمت سود بلندمدت ببرد. او می‌گوید: «استراتژی مشخص ما این است که سال آینده حتما در این حوزه از پروژه‌های جدیدی رونمایی کنیم. شناسایی این بوم‌ها، سرمایه‌گذاری روی هسته اولیه کارآفرین محلی، ساختن مدل‌های موفق از آدم‌هایی که احتمالا از طریق گردشگری به درآمد خوبی می‌رسند و معرفی آن بوم‌ها از طریق اعتمادی که امروز وجود دارد، برای موفقیت بلند مدت خود ما دارای اهمیت است.»

توسعه بوم‌ها باید از طریق کارآفرینان محلی باشد

ایزدپور درباره سرمایه‌گذاری جاباما در برخی از این مناطق می‌گوید: «خود شرکت جاباما به طور مشخص قصد سرمایه‌گذاری ندارد اما در حال فعالیت روی پروژه‌هایی هستیم که در ساخت و سرمایه‌گذاری اقامتگاه‌ها ورود پیدا کنیم و سال آینده پروژه‌هایی را در این حوزه معرفی خواهیم کرد. تاکید من این است که توسعه آن بوم‌ها از طریق کارآفرینان محلی باشد. بیش از اینکه ما در این مکان‌ها توسعه ایجاد کنیم، باید افرادی را پیدا کنیم که امید دارند در آن بوم از طریق گردشگری توسعه ایجاد شود و ما آنها را توانمند کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «این بوم‌ها به این نیاز دارند که ببینند یک فرد محلی از جنس خودشان توانسته از اقتصاد گردشگری، درآمد ایجاد کند و نفرات بعدی با نگاه به او اقدام کنند. لزوما حضور یک فرد بیرونی کمک نمی‌کند.»

به گفته مدیرعامل جاباما، در قالب یک شرکت دیگر در پورتفولیوی علی‌بابا ذیل جاباما، فعالیت‌هایی با تمرکز بر مگاپروژه‌های گردشگری آغاز شده و قرار است سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در این حوزه اتفاق بیفتد. او می‌گوید: «ما نیاز داریم به سرمایه‌گذاران کلان‌تر این اطمینان را بدهیم که می‌توانند یک پروژه گردشگری چند میلیون دلاری را در یک روستا ایجاد کنند و سرمایه‌شان برگردد.»

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا