مایکروسافت با ۴۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی، هوش مصنوعی خود را سبزتر میکند
![مایکروسافت با ۴۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی، هوش مصنوعی خود را سبزتر میکند](https://newslan.ir/wp-content/uploads/2025/02/d985d8a7db8cdaa9d8b1d988d8b3d8a7d981d8aa-d8a8d8a7-dbb4dbb0dbb0-d985daafd8a7d988d8a7d8aa-d8a7d986d8b1da98db8c-d8aed988d8b1d8b4db8cd8af_67acb4952cc5c-780x470.jpeg)
مایکروسافت با ۴۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی، هوش مصنوعی خود را سبزتر میکند
بهگزارش تککرانچ، مایکروسافت برای تأمین انرژی مورد نیاز جهت تحقق برنامههای هوش مصنوعیاش، ۳۸۹ مگاوات دیگر به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خود اضافه کرد.
ظرفیت جدید شامل سه پروژهی خورشیدی است که از سوی شرکت EDP Renewables North America توسعه یافتهاند؛ دو پروژه در جنوب ایالت ایلینوی و یک پروژه در حومهی آستین، تگزاس. مایکروسافت بخشی از این برق را مستقیماً برای تأمین انرژی دیتاسنترهای خود استفاده میکند و بخش دیگر را بهصورت اعتبار انرژی تجدیدپذیر برای جبران مصرف سایر بخشها خریداری میکند.
بر اساس گزارش سال ۲۰۲۴، مایکروسافت تاکنون حدود ۲۰ گیگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر تأمین کرده است و قرارداد جدید، تقریباً دو درصد به این میزان اضافه میکند.
ردموندیها با سرعت بالایی درحال خرید انرژی برای تغذیهی زیرساختهای ابری و هوش مصنوعی خود هستند. مانند بسیاری از شرکتهای رقیب، مایکروسافت نیز به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر روی آورده است؛ چراکه نیروگاههای بادی و خورشیدی را میتوان با سرعت و هزینهی کمتری راهاندازی کرد.
انرژی خورشیدی سرعت بالایی در اجرا دارد. ساخت و راهاندازی یک نیروگاه گاز طبیعی چندین سال طول میکشد؛ اما یک مزرعهی خورشیدی میتواند در کمتر از ۱۸ ماه به بهرهبرداری برسد. توسعهدهندگان این پروژهها، فازبندی را در دستور کار قرار دادهاند تا بتوانند هرچه سریعتر برق موردنیاز دیتاسنترها را تأمین کنند.
مقالهی مرتبط
برای تأمین برق پایدار در تمام ساعات شبانهروز، برخی از تولیدکنندگان انرژی تجدیدپذیر به سیستمهای ترکیبی روی آوردهاند. در این مدل، نیروگاههای خورشیدی و بادی به باتری متصل میشوند. این باتریها زمانی که انرژی تجدیدپذیر در دسترس باشد شارژ میشوند و هنگام کاهش تولید، تخلیه میشوند.
مایکروسافت با افزایش ظرفیت استفاده از انرژی تجدیدپذیر میتواند ضمن پیشبرد عملیات اصلی خود بدون تولید آلودگی، به هدف کاهش کربن تا سال ۲۰۳۰ دست یابد.
منبع : زومیت