zoomit

قوی‌ترین چشمان دنیا؛ کدام حیوان بهترین بینایی را دارد؟

قوی‌ترین چشمان دنیا؛ کدام حیوان بهترین بینایی را دارد؟

برای درک اینکه میگوی آخوندکی چگونه جهان را می‌بیند، باید ابتدا بدانید دید رنگی چگونه کار می‌کند. انسان‌ها سه نوع سلول گیرنده‌ی نوری دارند که طول‌موج‌های مختلف نور را تشخیص می‌دهند. این طول‌ موج‌ها تقریباً معادل رنگ‌های قرمز، آبی و سبز هستند. بسیاری از مهره‌داران دارای چهار نوع گیرنده‌ی نوری‌اند؛ به این معنا که دید رنگی ما در مقایسه با بسیاری از گونه‌های دیگر، ضعیف‌تر است.

جاستین مارشال، استاد بازنشسته‌ی دانشگاه کوئینزلند در استرالیا که در ساختار و عملکرد چشم و مغز حیوانات دریایی تخصص دارد، می‌گوید: «بیشتر حیوانات دید رنگی بهتری نسبت به ما دارند. ما در واقع میمون‌هایی تقریباً کوررنگ هستیم.»

میگوی آخوندکی دارای بیشترین گیرنده‌ی رنگی است

اما میگوی آخوندکی به‌مراتب تعداد بیشتری گیرنده‌ی رنگ دارد. به گفته‌ی مارشال، این سخت‌پوستان دارای ۱۲ نوع گیرنده‌ی نوری رنگی هستند. برخی از این گیرنده‌ها حتی برای تشخیص نور در محدوده‌ی فرابنفش تنظیم شده‌اند که احتمالاً باعث می‌شود دنیای میگوی آخوندکی کاملاً متفاوت از دنیای ما باشد. آن‌ها همچنین گیرنده‌های خاصی دارند که می‌توانند قطبش نور را تشخیص دهند؛ خاصیتی از نور که از نحوه‌ی پراکندگی آن در جو زمین ناشی می‌شود.

بااین‌حال، هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست که مغز میگوی آخوندکی چگونه تمام این اطلاعات را پردازش می‌کند. مغز آن‌ها احتمالاً به‌جای پردازش جداگانه‌ی هر ورودی از گیرنده‌ها، ترکیب‌های رنگی را به‌صورت الگو تشخیص می‌دهد. مارشال توضیح می‌دهد: «احتمالاً آن‌ها سعی نمی‌کنند چهار برابر بیشتر از ما رنگ ببینند، بلکه فقط اطلاعات را به شکل متفاوتی رمزگشایی می‌کنند.»

سریع‌ترین بینایی: حشرات

ممکن است بینایی ما مانند یک جریان پیوسته به نظر برسد، اما چشم‌ها و مغزمان محدودیتی در سرعت پردازش اطلاعات دارند. به گفته‌ی کرونین، انسان‌ها در حدود ۶۰ فریم در ثانیه می‌بینند؛ اما دوستان شش‌پای ما می‌توانند در همین بازه زمانی اطلاعات بصری بسیار بیشتری را پردازش کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا