عنکبوتها از کجا آمدهاند؟ فسیلی ۵۰۰ میلیونساله منشأ آنها را به اقیانوس پیوند میزند

عنکبوتها از کجا آمدهاند؟ فسیلی ۵۰۰ میلیونساله منشأ آنها را به اقیانوس پیوند میزند
پژوهشگران دانشگاه آریزونا، کالج لیکامینگ و کینگز کالج لندن با بررسی فسیلی ۵۰۰ میلیون ساله به نام «مولیسونیا سیمتریکا»، متوجه شباهتهای چشمگیر مغز بندپایان دریایی منقرضشده و عنکبوتیان امروزی شدهاند. این کشف، نظریههای موجود درباره چگونگی و محل آغاز تکامل عنکبوتها و بستگان نزدیک آنها را به چالش میکشد.
امروزه، عنکبوتها، عقربها، کنهها و مایتها تقریبا همگی موجوداتی خشکیزی هستند و دیدگاه غالب این است که این عنکبوتیان از یک نیای مشترک خشکیزی تکامل یافتهاند.
عنکبوتیانِ خشکیزی با سایر گیرهداران دریایی مانند عنکبوتهای دریایی و خرچنگهای نعلاسبی خویشاوند هستند، اما از آنجایی که فسیلهای مربوط به دورههای اولیهی تکامل این گروه بسیار کم، پراکنده یا ناقص هستند، بازسازی کامل مسیر تکاملی آنها بسیار دشوار است.
برای هر موجود زندهای، حتی اگر پاهای زیادی داشته باشد، تغییر محیط زندگی از دریا به خشکی تحولی بزرگ و چالشبرانگیز است که به سازگاریهای فراوان نیاز دارد.
قدیمیترین فسیل شناختهشدهای که به عنکبوتیان تعلق دارد، مربوط به عقربی است که حدود ۴۳۰ میلیون سال پیش روی زمین زندگی میکرد. بااینحال، شواهد تازه نشان میدهد که گروه عنکبوتیان احتمالا خیلی زودتر از این تاریخ، یعنی قبل از آنکه عقرب یاد شده ظاهر شود، از دیگر گونههای گیرهدار جدا شده و مسیر تکاملی متفاوتی را آغاز کردهاند.
مولیسونیا از نظر ظاهری ممکن است چندان شبیه عنکبوت بهنظر نرسد. این موجود بیشتر شبیه خرخاکی کوچکی با پاهای زیاد است و پیشتر تصور میشد جد خرچنگهای نعلاسبی باشد.
منبع : زومیت