zoomit

شانس برخورد سیارک YR4 2024 به زمین به ۱٫۵ درصد کاهش یافته است

شانس برخورد سیارک YR4 2024 به زمین به ۱٫۵ درصد کاهش یافته است

براساس تازه‌ترین داده‌های ناسا، سیارک خبرسازی که از اندازه‌ی کافی برای ویران‌کردن یک شهر برخوردار است، اکنون ظاهراً کمتر از آنچه تصور می‌رفت، احتمال برخورد با زمین را در سال ۲۰۳۲ دارد.

در هفته‌های اخیر، ناسا به‌طور پیوسته احتمال برخورد سیارک YR4 2024 را افزایش داده بود؛ به‌طوری که روز سه‌شنبه با اعلام شانس برخورد یک در ۳۲ یا ۳٫۱ درصد، این احتمال به اوج خود رسید. بااین‌حال، تنها یک روز بعد، سازمان فضایی آمریکا، احتمال برخورد سیارک را با کاهش به میزان بیش از نصف، ۱٫۵ درصد اعلام کرد.

چنین اتفاقی طبیعی است. با دریافت هرچه بیشتر اطلاعات درباره‌ی مسیر YR4، احتمال برخورد آن با زمین احتمالاً دوباره تغییر خواهد کرد. بااین‌حال، کارشناسان انتظار دارند که پس از تایید مسیر دقیق سیارک، احتمال اصابت آن به سیاره‌مان به صفر درصد برسد.

قطر YR4 درحدود ۵۵ متر تخمین زده شده است؛ بدین معنی که اندازه‌اش با ارتفاع برج پیزا برابری می‌کند. این سیارک در صورت اصابت زمین، پتانسیل آزادسازی تقریباً ۸ مگاتن انرژی را دارد که بیش از ۵۰۰ برابر قدرت بمب اتمی رهاشده برفراز هیروشیمای ژاپن است. درنتیجه، YR4 از قدرت کافی برای ویران‌کردن یک شهر برخوردار است؛ اما نمی‌تواند موجب نابودی تمدن بشر شود.

احتمال بسیار کمی نیز وجود دارد که YR4 به جای زمین، به ماه برخورد کند؛ اما تقریباً به‌طور قطع می‌توان گفت که سیارک هنگام رسیدن به کم‌ترین فاصله‌اش به ما در سال ۲۰۳۲، بدون آسیب از کنار زمین و ماه گذر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید

سامانه هشدار نهایی برخورد سیارک به زمین (اتلس) در شیلی، سیارک YR4 2024 را ۲۷ دسامبر ۲۰۲۴ شناسایی کرد. در ماه ژانویه، دانشمندان تشخیص دادند که این سیارک بیش از یک درصد شانس برخورد با زمین را دارد و از همین‌رو، توجه بیشتر به آن ضروری است.

با احتمال بالای یک درصد، YR4 به سطح ۳ در مقیاس خطر رویداد برخوردی تورینو رسید. این مقیاس، به دانشمندان امکان می‌دهد تا خطرات ناشی از سنگ‌های فضایی را طبقه‌بندی کنند. سطح ۳ برای سیارک‌ها و دنباله‌دارهایی استفاده می‌شود که قادر به تخریب در سطح محلی هستند؛ اما انتظار می‌رود که خطر YR4 درنهایت به سطح صفر تنزل یابد؛ بدین معنی که هیچ تهدیدی برای زمین نخواهد داشت.

تیمی بین‌المللی از دانشمندان اجازه‌ی استفاده‌ی اضطراری از جیمز وب، قوی‌ترین تلسکوپ فضایی بشر را برای ارزیابی بیشتر خطر YR4 دریافت کرده است. با انجام مشاهدات بیشتر در چند ماه آینده، اخترشناسان می‌توانند از مسیر دقیق سیارک مطلع شوند و شانس برخورد آن به زمین را به احتمال زیاد صفر تعیین کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا