zoomit

رقیب نورالینک گواهی FDA را برای تراشه مغز-کامپیوتر دریافت کرد

رقیب نورالینک گواهی FDA را برای تراشه مغز-کامپیوتر دریافت کرد

به گزارش بلومبرگ یکی از هم‌بنیان‌گذاران نورالینک، در حال ساخت نوع متفاوتی از ایمپلنت مغزی است. این دستگاه، ساخته‌‌ی شرکت Precision Neuroscience، اوایل ماه جاری میلادی در مغز بیماری به نام تیم فیشر ۶۳ ساله کار گذاشته شد.

در اتاق عملی در فیلادلفیا، جراح لایه‌ای نازک‌تر از یک تار مو و دارای بیش‌ از هزار الکترود را روی مغز فیشر قرار داد. پس از مدتی تمرین، زمانی که او دست چپش را حرکت داد، یک بازوی رباتیک نیز با فرمان مغزش به حرکت درآمد.

فیشر که به بیماری پارکینسون مبتلا است و به‌دلیل لرزش شدید در انجام کارهایی مثل تایپ یا بازکردن درِ شیشه توانایی کافی را ندارد، گفت: «تجربه‌‌ی فوق‌العاده‌ای بود.»

دستگاهی که فیشر استفاده کرده است، اواخر ماه گذشته از سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) مجوز استفاده‌‌ی محدود گرفت؛ گامی مهم به‌سوی عرضه‌‌ی عمومی فناوری‌ای که شاید در آینده به کاربران امکان دهد تنها با افکار خود، کامپیوترها یا دستگاه‌های دیگر را کنترل کنند.

فناوری جدید Precision Neuroscience می‌تواند به افراد توان‌یاب کمک کند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند، نرم‌افزارهای کامپیوتری را به‌ کار بگیرند یا شغل پیدا کنند. دستگاه Precision به پزشکان برای نقشه‌برداری دقیق‌تر از فعالیت‌های مغز پیش‌ از جراحی کمک می‌کند و ابزار مهمی برای پژوهش‌های علمی دقیق‌تر محسوب می‌شود.

Precision یکی از چندین شرکتی محسوب می‌شود که همچون نورالینک ایلان ماسک، در حوزه‌‌ی رابط مغز-کامپیوتر (BCI) فعالیت دارند. تاکنون بیش از یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی به این حوزه جذب شده است.

ماسک پیش‌تر از آینده‌ای علمی-تخیلی سخن گفته بود که در آن افراد بتوانند با استفاده از چنین فناوری‌هایی «به‌صورت تله‌پاتیک» ارتباط بگیرند و در نهایت به «هم‌زیستی با هوش مصنوعی» برسند.

مقاله‌های مرتبط

مایکل مِیجر و بنجامین راپاپورت Precision را در سال ۲۰۲۱ تأسیس کردند؛ راپاپورت، جراح مغز و اعصاب، پیش‌تر در تأسیس نورالینک نقش داشت. او می‌گوید برخلاف سیستم‌هایی مثل نورالینک که به بافت مغز نفوذ می‌کنند، تراشه‌ی Precision تنها روی سطح مغز قرار می‌گیرد و می‌توان آن را بدون بر جای گذاشتن اثر دائمی خارج کرد. تراشه‌ی کار گذاشته‌شده در مغز فیشر نیز تنها به‌طور موقت استفاده شد.

تراشه‌ی مذکور به‌اندازه‌‌ی یک تمبر پستی آمریکایی‌ است و ۱۰۲۴ الکترود فلزی بسیار ریز دارد. به‌گفته‌‌ی شرکت، تاکنون در دست‌کم ۳۷ بیمار در پنج مرکز درمانی مورد آزمایش قرار گرفته و حدود یک‌سوم مراکز جراحی مغز در آمریکا علاقه‌‌ی خود را برای استفاده از آن اعلام کرده‌اند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا