رایحه ابدیت؛ دانشمندان عطر مومیایی باستانی را بازسازی کردند
رایحه ابدیت؛ دانشمندان عطر مومیایی باستانی را بازسازی کردند
دانشمندان دستورالعمل باستانی عطری را شناسایی کردهاند که در زن نجیبزادهای مصری که تقریبا ۱۴۵۰ سال قبل از میلاد مومیایی شده بود، حفظ شده است. این دستورالعمل، رایحهی ابدیت را با دقت بسیار بالایی بازسازی کرد.
پیشرفتهای حاصل در فناوری تجزیهوتحلیل شیمیایی، شناسایی مواد منفرد در بقایای مومیاییهای موجود در کوزههای کانوپیک مهرومومشده را امکانپذیر کرده است. کوزههای کانوپیک، محفظههای کوچکی بودند که برای نگهداری اندامهای مومیاییشده در مصر باستان استفاده میشدند.
در مصر باستان، مومیاییسازی بهمدت تقریبا ۴ هزار سال والاترین شکل هنری برای حفظ عزیز فوتشده بوده است. این روش، یکی از شیوههای دفن پیچیدهای است که بهلطف آثار بهجامانده، از آن اطلاع داریم.
هرچند متون مصر باستان جذاب هستند، منابع بسیار محدودی وجود دارند که به روند مقدس مومیاییکردن میپردازند. این منابع محدود نیز هیچ اطلاعاتی درمورد دستورالعملهای خاص ارائه نمیدهند. باربارا هوبر، باستانشناس از مؤسسهی ماکس پلانک در امور علوم تاریخ انسان میگوید: «رایحهی ابدیت نشاندهندهی چیزی بیشاز رایحهی مربوطبه فرایند مومیاییکردن است. این عطر، اهمیت فرهنگی، تاریخی و معنوی غنی شیوههای تدفین را در مصر باستان نشان میدهد.»
موقعیت اشرافی زن مومیاییشده که بهعنوان دایه به فرعون آمنهوتپ دوم خدمت میکرد، از لقب «زیور پادشاه» و نگهداری مومیایی او در مقبرهی سلطنتی درهی پادشاهان کاملا مشهود است. این موضوع در پیچیدگی مومیاییها و نگهداری اعضای بدن در چهار کوزهی جداگانه نیز بازتاب دارد. این شخصیت باستانی که «سنتنی» نام دارد، از زمان حفاری کوزهها در سال ۱۹۰۰ پس از میلاد، معمایی در انتظار کشفشدن است.
منبع : زومیت