zoomit

درگذشت مسن‌ترین فیل جهان در سن بیش از صد سالگی

درگذشت مسن‌ترین فیل جهان در سن بیش از صد سالگی

براساس گزارش‌ها، وتسالا در جنگل‌های سرسبز ایالت کرالا متولد شد؛ جایی که سال‌های نخستین عمر خود را صرف حمل تنه‌های درخت کرد. وی در سال ۱۹۷۲ به ایالت مادیا پرادش منتقل شد، زمانی که گفته می‌شود بیش از ۵۰ سال سن داشته است و بعدها در سال ۱۹۹۳ به پناهگاه پانا تایگر منتقل شد.

وتسالا، با وجود آنکه فاقد عاج بود و هرگز جفت‌گیری نکرد، به عنوان فیل ماده‌ای محبوب و مورد احترام در پانا شناخته شد و دلبستگی عمیقی در میان مراقبان خود برانگیخت. در سال ۲۰۲۰، وی به دلیل آب‌مروارید بینایی خود را از دست داد، اما این موضوع مانع از لذت بردن او از پیاده‌روی‌های آرام در دل جنگل نشد؛ چرا که با راهنمایی دلسوزانه‌ی مانی‌رام، مراقب و پرستار حیوانات وفادارش، همچنان به این عادت ادامه داد.

وتسالا فیل آرام و مهربانی بود

مانی‌رام به روزنامه‌ی تایمز آو ایندیا گفت: «او مثل یک مادربزرگ بود، از همه‌ی فیل‌های خردسال مراقبت و محافظت و آن‌ها را راهنمایی می‌کرد. اما همیشه از فیل‌های نر دوری می‌جست. همیشه.»

غریزه‌ی دوری از فیل‌های نر در وتسالا، بی‌پیامد هم نبود. در سال‌های ۲۰۰۳ و ۲۰۰۸، وتسالا هدف حملات خشونت‌آمیز فیلی نر به نام رام بهادر قرار گرفت که تلاش داشت با او جفت‌گیری کند. حمله‌ی نخست به‌ویژه بسیار شدید بود، به پارگی روده‌های او منجر شد و دوره‌ای نه‌ماهه از درمان را در پی داشت.

متأسفانه، وتسالا با وجود سن استثنایی و داستان زندگی شگفت‌انگیزش، به دلیل نبود هرگونه مدرک رسمی تولد، هرگز واجد شرایط ثبت در کتاب رکوردهای جهانی گینس نشد. چراکه فیل‌های متولد اوایل قرن بیستم معمولاً شناسنامه نداشتند. عنوان رسمی مسن‌ترین فیل جهان و مسن‌ترین پستاندار خشکی ثبت‌شده، به فیلی آسیایی به نام لین وانگ تعلق دارد که در ۲۶ فوریه ۲۰۰۳ در حالی که ۸۶ سال داشت، در باغ‌وحش تایپه درگذشت.

بیشتر بخوانید

به‌طور کلی، مهره‌داران بزرگ‌تر نسبت به گونه‌های کوچک‌تر خود، عمر طولانی‌تری دارند. نهنگ‌های صاف گرینلندی، لاک‌پشت‌های غول‌پیکر گالاپاگوس، کوسه‌های گرینلند و حتی انسان‌ها همگی جثه‌ی بزرگی دارند و به‌طور قابل‌توجهی عمر طولانی‌تری نیز دارند. برخی گونه‌های کوچک‌تر مانند سمندر سفید و لاک‌پشت‌های خانگی با طول عمر شگفت‌انگیز خود از این قاعده مستثنا هستند، اما در مجموع، این موارد بیشتر استثنا محسوب می‌شوند.

در نگاه نخست، عمر طولانی موجودات بزرگ‌چثه ممکن است برخلاف انتظار به‌نظر برسد. جانوران بزرگ‌تر سلول‌های بسیار بیشتری دارند که در نظریه می‌تواند به معنای فرصت‌های بیشتر برای بروز جهش‌ها و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به سرطان باشد. بااین‌حال، به‌گونه‌ای شگفت‌انگیز، آن‌ها سازوکارهایی تکامل داده‌اند که نرخ جهش را کنترل می‌کند و طول عمرشان را افزایش می‌دهد. دانشمندان همچنان در تلاش‌اند تا این معمای زیستی را که می‌تواند پیامدهایی برای درک طول عمر انسان نیز به همراه داشته باشد، بهتر درک کنند.

منبع : زومیت

مشاهده بیشتر
دانلود نرم افزار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا